Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: Juni 2016!

In mei ben ik deze update helemaal vergeten, maar misschien schrijf ik die nog wel een keer met terugwerkende kracht want dat is wel zo leuk voor het overzicht. Maar goed juni it is, of beter, it was. Het vloog weer voorbij…

Gelezen in juni

In juni 2016 las ik:

 1. Paula Hawkins | The girl on the train* ♥♥♥♥
 2. Freya North | Chance (abridged)* ♥♥♥
 3. Murat Isik | Verloren grond ♥♥♥♥
 4. Maria Semple | Where’d you go, Bernadette ♥♥♥♥
 5. Michael Thomas | Man gaat neer ♥♥♥♥ 
 6. Harriet Evans | A place for us* ♥♥♥♥
 7. Virginia Woolf | Naar de vuurtoren ♥♥♥♥
 8. Emma Curvers | Iedereen kan schilderen ♥♥♥
 9. Peter Terrin | Monte Carlo ♥♥♥♥♥

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 52/104

#flowboekenchallenge: 24/102 (maar de teller moet naar 50 dit jaar)

#allesuitdekast: 20/70

En verder…

Juni 2016

 • … was J een weekje fietsen in Italië met zijn vrienden en had ik dus het rijk alleen en dat is eigenlijk best wel eens lekker.
 • … ben ik bij de Rabobank midden in een reorganisatie terecht gekomen, waarschijnlijk ga ik dus over een tijdje weer op zoek naar een nieuwe baan, maar voorlopig ben ik nog druk genoeg.
 • … was er een Pitch&Putt-sessie met onze vriendengroep. Dat was echt heel gezellig! In de zon, met mijn voetjes in het gras, en later op het terras. Heerlijk dagje!
 • … at ik tapas met mijn lieve vriendin en oud-collega Margriet, en ook dat was weer erg gezellig.
 • … at ik onverwachts asperges met een paar lieve collegaatjes, superleuk om dat op een doodgewone dinsdag te doen.
 • … genoot ik wel een uur van de perikelen van deze snoezige baby-eendjes.
 • … had ik drie mannen te eten :), mijn studievrienden uit mijn Enschedese tijd. Leuk hoor, zo’n reünie! En de bloemen waren prachtig. Jammer dat niet iedereen kon.
 • … kochten wij een nieuwe bank en fauteuil van lichtgrijs vilt. Maar daar moeten we nog even op wachten, best spannend, want het wordt toch een heel ander gezicht.
 • … borrelde ik met mijn vrienden overgehouden aan een nima-opleiding een paar jaar geleden, reünie twee dus, altijd leuk om weer bij te kletsen. En toch ook wel bijzonder dat we elkaar nog steeds zien.
 • … aten we bij lieve vrienden met een waanzinnige boekenkast.
 • … gingen we met het team boerengolfen in de stromende regen (gelukkig bleek er ook een binnenprogramma).
 • … raakte ik helemaal geïnspireerd door een etentje met een heel lieve vriendin.
 • … bezocht ik de bieb en kwam drijfnat thuis, wat een boekenwurm al niet doet voor nieuw leesvoer 😉
 • … vergeet ik altijd overal foto’s te maken…

Plannen voor juli

Vakantie! We gaan heerlijk een lange week naar de Auvergne, naar een huisje in het midden van niets waar we hopelijk volop kunnen genieten van een stralende zon. Ik heb er helemaal zin in!

Lees- en luisterupdate

Zoals altijd sluit ik af met een #currentlyreading. En dat is nogal een allegaartje. Naast mijn paarse stoel ligt De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami. In die laatste ben ik al een tijdje bezig, maar het schiet niet erg op. Dat ligt vooral aan het gewicht van het boek trouwens, daar heb ik gewoon vaak weinig zin in. Op mijn oortjes heb ik De verre kust van Diana Gabaldon, het verschijnt in etappes, iedere week een nieuw deel en het is net zo verslavend als het boek echt lezen, maar dan zonder het gewicht.

Op mijn nachtkastje ligt Een wintervertelling uit Buenas Aires van Sylvia Iparraguire. En op mijn e-reader staat Een hologram voor de koning van Dave Eggers, dat wordt alweer mijn vierde boek van hem (na De cirkel, Wat is de wat? en Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit).

Wat ga jij lezen in juli?

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply zwartraafje 30 juni 2016 at 20:22

  Mooi zo’n maandelijkse terugblik. Daardoor valt het nog meer op hoe snel een maand voorbij vliegt. Zo’n nieuwe bank/fauteuil kan je woonkamer er plots helemaal anders doen uitzien. Die van ons gaan al even mee en ik hoop dat ze dat nog een tijdje volhouden. Als hij toch ooit aan vervanging toe is zou ik echter graag zo’n L-vormige zetel hebben. Die lijken me ontzettend knus om uitgestrekt in te zitten/liggen lezen.

  • Reply Marloes 2 juli 2016 at 14:30

   Klopt helemaal, het gaat zo razendsnel!

  Ik wil wel reageren