Review

De glasblazer | Marina Fiorato | Review

Bladzijde 26, zin 1: “De muziek ging nog steeds door”

De glasblazer | Marina Fiorato

De glasblazer komt van Elly’s Choice, ik las het dus als ebook. Inmiddels heb ik mijn abonnement opgezegd, ik vond het aanbod te beperkt, maar dit soort boeken lees ik graag, dus hier was ik blij mee. Het voldeed ook helemaal aan mijn verwachtingen, een fijn boek voor tussendoor.

Waar gaat De glasblazer over?

Het zijn twee verhalen in één. Er is het verhaal van de glasblazer Corradino Manin, dat zich afspeelt in Venetië in de 17e eeuw. En er is het verhaal van zijn nazate Leonora Manin, dat speelt in het nu (nou ja, alweer een paar jaar geleden natuurlijk). Zij is verlaten door haar man en probeert in Venetië een nieuw leven op te bouwen. Hij is misschien wel de beroemdste glasblazer van zijn tijd, maar niet gelukkig. Leonora ontdekt steeds meer over haar voorvader van wie zij het talent voor glasblazen geërfd lijkt te hebben.

Wat vind ik ervan?

Ik vond dit een fijn boek. Het leest gemakkelijk, het verhaal is boeiend en ik stak er ook nog wat van op. Ik houd altijd wel van historische romans die zich deels in de tegenwoordige tijd afspelen (denk aan de romans van Kate Mosse bijvoorbeeld) en daar is dit een goede vertegenwoordiger van. En ik houd sowieso van 2-in-1-verhalen, dus eigenlijk kon het al niet stuk.

Het hangt hier en daar wel van toevalligheden aan elkaar, maar als je daar niet al te veel bij stilstaat, dan is het gewoon een leuk boek om te lezen. Er is ook nog een romantisch verhaal in verwerkt, uiteraard zou ik haast zeggen, ook dit stelt niet al te veel voor, maar het leest en droomt lekker weg.

Dit is echt zo’n boek dat heerlijk is om op vakantie te lezen, zeker als je dan ook nog een bezoekje brengt aan Venetië. Wat lijkt me dat trouwens een fantastische stad! Fiorato inspireert me in ieder geval om daar op een dag nog eens naartoe te gaan.

Ben jij wel eens in Venetië geweest?

Tot slot:

Boek 38/104 #boekperweek #hrc
Boek 15/67 #allesuitdekast

Volgende review (as donderdag): The lion, the witch and the wardrobe (deel 1 Narnia) | Lewis, C.S. #flowboekenchallenge

De glasblazer | Marina FioratoDe glasblazer (The glass blower of Murano)
Marina Fiorato (Vertaling: Ernst de Boer & Ankie Klootwijk)
Artemis & co, 2007 
♥♥♥

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Marije 17 mei 2016 at 22:00

  Klinkt idd als een heerlijk vakantieboek 🙂

  • Reply Marloes 19 mei 2016 at 18:02

   Ga je binnenkort? Dan alvast veel plezier!

 • Reply Lizesboeken 20 mei 2016 at 13:34

  In 2011 ben ik naar Venetië geweest en ik vond dat zo’n prachtige stad… Alleen al daarom zou ik het boek willen lezen 😉 We bezochten toen ook het “glasblazerseiland” Murano of was het Burano?

 • Ik wil wel reageren