Review

Broer | Esther Gerritsen | Review

Bladzijde 26, zin 1: “Olivia reed door het donker terug naar huis en wist dat ze nooit meer van hem af zou komen.”

Broer | Esther Gerritsen

Het boekenweekgeschenk van 2016: Broer. Op een gegeven moment hadden we hier in huis wel vier exemplaren, en we hadden er allebei ook al eentje afgeslagen. J is tijdens de boekenweek jarig en aangezien er ook op zijn verlanglijstje vaak boeken staan, hebben we vaak meerdere exemplaren van het boekenweekgeschenk van dat jaar. Die delen we overigens uit aan wie ze hebben wil, dus ze komen zeker goed terecht.

Waar gaat Broer over?

Olivia is een vrouw met een carrière. En een man, twee zoons en een broer. Met die broer begint het verhaal. Hij belt Olivia dat zijn been afgezet gaat worden, en wel meteen. Olivia heeft eigenlijk een belangrijke aandeelhoudersvergadering, maar volkomen tegen haar natuur in laat ze alles uit haar handen vallen om het been van haar broer te redden.

Wat vind ik ervan?

Ik las het in een sneltreinvaart uit, dus het leest in ieder geval lekker weg. Het heeft me ook nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Esther Gerritsen, dus wat dat betreft: missie geslaagd.

Een origineel verhaal en een fijne dynamische schrijfstijl. Een verhaal ook waar nog wel meer uit te halen is, maar dat past natuurlijk niet in dit format.

Ik ben niet zo’n boekenweekgeschenk-lezer. Zulke dunne boekjes trekken mij meestal niet zo. Maar naar dit geschenk was ik toch wel benieuwd. Ik las er goede dingen over en ik vind de cover erg fijn, en gek genoeg doet dat bij mij altijd wel iets. Maar het viel dus zeker niet tegen, integendeel. Esther Gerritsen gaat op mijn noglezenlijst.

Welk boek van Esther Gerritsen tip jij mij?

Tot slot:

Boek 35/104 #boekperweek #hrc
Boek 12/66 #allesuitdekast

Volgende review (as donderdag): Spark Joy | Marie Kondo

Broer | Esther Gerritsen
Broer 
Esther Gerritsen
CPNB 2016
♥♥♥

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Lizesboeken 4 mei 2016 at 08:12

    Ik heb het boekje ook gekregen en ben er erg benieuwd naar.

  • Reply kim 18 juni 2016 at 11:19

    ik heb het boek Dorst van haar gelezen. Echt een aanrader!

  • Ik wil wel reageren