Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #7

Nieuwe leesvoorraad | Flowboekenchallenge | April 2016 Afgelopen donderdag was ik weer eens bij de bibliotheek en deze keer met een missie: boeken voor mijn #flowboekenchallenge! Ik begon onderaan mijn noglezenlijst, bij de Z. En dit is wat ik meenam:

 • Virginia Woolf | Naar de vuurtoren
 • Jacoba van Velde | De grote zaal
 • Michael Thomas | Man gaat neer
 • Bernard Schlink | De voorlezer
 • Mary Shelley | Frankenstein

Heerlijk een Virginia Woolf in het vooruitzicht, ik genoot van Mrs Dalloway en Jacob’s kamer, dus ik verheug me op deze. Maar ik denk dat ik haar voor het laatst bewaar. Ik begin met Frankenstein, dat lijkt me een bizar boek. Ook helemaal niet iets wat ik normaalgesproken zou kiezen, ik ben benieuwd. De voorlezer staat nog maar net op de lijst, maar vanwege Marcia’s reactie heb ik hem meegenomen. Van die andere twee heb ik niet echt verwachtingen en meestal pakt dat goed uit. Dit worden fijne weekjes!

Non-fictie

Nieuwe leesvoorraad | Non-fictie | April 2016

Naast de boeken voor mijn challenge nam ik nog een aantal non-fictieboeken mee:

 • Karin Ramaker | Beter bloggen: inspirerend doe-boek voor zzp’ers
 • Frank van Geloven | Jeroen Bosch voor beginners: 50 vragen en antwoorden over Jeroen Bosch
 • Erika Knight | Haken voor starters: workshop eenvoudig haken met 20 aantrekkelijke ontwerpen
 • Jorun Veheyden | Gebeten door groenten: voor flexitariërs & vleesminderaars

Beter bloggen stond vol in het zicht op zo’n tafel. Ik heb het inmiddels al uit, nou ja, doorgekeken, het was duidelijk niet voor mij. Te veel gericht op zakelijk bloggen en eigenlijk heb ik ook al heel veel over bloggen gelezen, er stond dus voor mij weinig nieuws in.

Omdat ik in de stad van Jeroen Bosch woon en er ook weer zo’n mooie tafel stond, dacht ik laat ik dit boekje eens meenemen. Ik heb het dezelfde avond nog uitgelezen (het is niet dik en leest makkelijk), er staan leuke weetjes in en om zo te lenen van de bieb is het leuk, maar ik zou het niet aanraden om te kopen, sorry schrijvers, daarvoor vind ik het niet bijzonder genoeg.

Ik haak graag en hoewel er via internet (Pinterest!) heel veel inspiratie te vinden is, vind ik het ook wel eens leuk om door een boek over haken te bladeren. In dit boek staan duidelijke tekeningen en een paar leuke patronen. Gisteravond heb ik wol besteld om een grannysquaredeken te gaan haken, de komende tijd ben ik dus wel onder de pannen.

Tot slot een kookboek. Al maanden hoop ik I love groente van Janneke Vreugdehil te pakken te krijgen, maar dat is er steeds niet of staat niet op de goede plek. Ook deze keer greep ik mis. (Misschien moet ik toch maar eens een reservering plaatsen.) Daarom een ander boek over groenten gekozen. Ik weet nog niet of ik hier iets uit ga maken, de foto’s zijn prachtig, maar ieder gerecht lijkt thuis te horen in een luxe restaurant en dat is niet echt mijn ding qua koken. Maar wie weet…

Hoe vaak kom jij bij de bibliotheek? Ik iedere zes/zeven weken, best vaak dus, maar lang niet zo vaak als toen ik een klein meisje was, toen ging ik echt iedere week!

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply Lizesboeken 2 mei 2016 at 10:06

  Ik weet niet hoe vaak ik naar de bibliotheek ga. Daar zit geen regelmaat in. Maar wel vaker dan vroeger.

  • Reply Marloes 2 mei 2016 at 19:42

   Omdat ik iedere keer nieuwe boeken meeneem en maar één keer kan verlengen, moet ik wel iedere zes weken langs, anders kost het me handenvol geld. Maar soms wordt dat toch per ongeluk zeven weken. Nou ja, het blijft goedkoper dan al die boeken zelf aanschaffen :). Ik ben heel blij met mijn bibliotheek!

  Ik wil wel reageren