Review

Review: Een regenboog in de nacht | Claire King

Bladzijde 26, zin 1: “Margot en ik geven vaak voorstellingen, want daar zijn we erg goed in.”

Een regenboog in de nacht | Claire King

Ergens vorig jaar keek ik op de blog van Flow een prachtig mooi filmpje. Het was de trailer van dit boek (ja, blijkbaar hebben ook boeken trailers) en het deed precies wat trailers moeten doen, het maakte me ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal. Ik ben benieuwd of dat bij jou ook zo is…

Het filmpje:

En??

Waar gaat Een regenboog in de nacht over?

Stel, je bent vierenhalf en je woont op een afgelegen boerderijtje ergens in Zuid-Frankrijk. Je vader is dood, je moeder zwanger en depressief, ze komt bijna nooit uit bed. Je scharrelt je eigen kostje bij elkaar en doet wat je kunt om je moeder weer gelukkig te maken. Maar dat lukt maar niet. Met je zusje speel je in het veld en in het bos, samen zijn jullie minder alleen. Op een dag ontmoet je een man, eerst ben je bang, maar hij lijkt vriendelijk. Je sluit vriendschap met hem, maar hij lijkt wel ergens bang voor. Thuis wordt mamma maar niet gelukkig en je doet nog wel zo je best, je voelt je heel alleen…

Wat vind ik ervan?

Heel, heel, heel erg mooi! Een prachtig, teder verhaal, dat wordt verteld vanuit het gezichtspunt van Pea. Volkomen geloofwaardig, heel verdrietig en onwaarschijnlijk lief. De tranen stroomden over mijn wangen, maar vaker nog glimlachte ik om de malle en lieve gedachtekronkels van Pea. Je wilt haar knuffelen en nooit meer loslaten en die moeder een schop onder de kont geven en tegelijkertijd heb je zo’n medelijden met haar dat je ook haar wilt knuffelen.

King heeft een fantastisch talent, ze schrijft de mooiste zinnen en weet te vertellen met de stem en woorden van een kind, zonder dat het kinderachtig wordt. Ze laat je eigenlijk maar één optie: je sluit Pea in je hart, voorgoed.

Dit is zo’n boek dat ik zelf in de kast wil hebben staan. Zodat ik het op elk moment kan herlezen, om nogmaals te genieten van het fijne taalgebruik en het lieve verhaal. En, als je zelf dit jaar maar één boek leest, laat het dan dit boek zijn, zo prachtig is het.

3 x een mooie zin

“Elk oog had twee oogleden, één aan de bovenkant en één aan de onderkant.”

“Ze leunt naar achteren en gaat de heuvel zo snel af dat haar haar het niet kan bijhouden.”

“Het is nog erg vroeg, want de hemel is ook nog maar net wakker.”

Heb jij je wel eens laten verleiden door een boektrailer?

Tot slot:

Boek 26/104 #boekperweek #hrc

Volgende review (as donderdag): A week in Paris | Rachel Hore

Een regenboog in de nacht | Claire King
Een regenboog in de nacht (The night rainbow) 
Claire King (Vertaling: Anke ten Doeschate)
Uitgeverij Orlando, 2015
♥♥♥♥♥

 

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Lizesboeken 7 april 2016 at 10:28

    Deze cover is zo mooi! Die trekt onmiddellijk de aandacht.
    Ik zet het boek bij op mijn veel te lange te lezen lijst.

  • Ik wil wel reageren