Flowboekenchallenge

Anke Kranendonk | Mijn #flowboekenchallenge #2

Nieuwe boeken voor mijn #flowboekenchallenge | Flow 3.2016 | Anke Kranendonk

Jee! Er zat pas weer een nieuwe Flow in de brievenbus! Dat is natuurlijk al een feestje op zich, maar extra fijn was dat er weer een nieuwe editie van mijn favoriete rubriek in stond. De boeken van mijn leven, deze keer met schrijfster Anke Kranendonk. Leuk!

Bij Flow hadden ze ook een erg fijn nieuw papiertje uitgekozen, heel dun en prachtig roze, ik word er blij van. Ook bijzonder, omdat het zo dun is kunnen ze het maar aan een kant bedrukken, daarom dus lege linkerpagina’s en eigenlijk vind ik dat heel mooi.

Nieuwe boeken voor mijn #flowboekenchallenge | Flow 3.2016 | Anke Kranendonk

De 5 boeken van Anke Kranendonk

Nieuwe boeken voor mijn #flowboekenchallenge | Flow 3.2016 | Anke Kranendonk

Alleen het vijfde boek stond al op de #flowboekenchallenge-lijst, plus vier is dus de oogst :), want ze zijn allemaal nieuw voor mij. Nou ja, dat is niet helemaal waar, want als klein meisje heb ik Het grote boek van Madelief zeker gelezen. Maar ik weet er niets meer van en het lijkt me heel leuk om die nog eens te lezen, dus dat ga ik absoluut doen.

Ik ben ook heel benieuwd naar De voorlezer, die heb ik al wel vaak in allerlei lijstjes gezien, maar nog niet gelezen. Ook de film (The reader) zag ik nog niet. Mannekino en De hond in het lege huis ken ik helemaal niet, maar de uitleg van Anke klinkt goed. Fijne toevoegingen dus!

Nieuwe boeken voor mijn #flowboekenchallenge | Flow 3.2016 | Anke Kranendonk

Nog een toevoeging 🙂

Toen ik laatst aan het opruimen was vond ik gek genoeg een vergeten Flow. En nog gekker, een vergeten Flow met een aflevering van De boeken van mijn leven-rubriek, met Esther Gerritsen nog wel. Er zijn dus nog vijf boeken om aan mijn lijst toe te voegen en daarmee staat de teller op nog 114 te gaan!

De vijf boeken van Esther Gerritsen

 • Piet Bakker | Ciske de Rat
 • Primo Levi | De getuigenissen
 • Sebastian Haffner | Het verhaal van een Duitser 1914-1933
 • Arnhild Lauveng | Morgen ben ik een leeuw
 • F. Scott Fitzerald | De grote Gatsby

Ik ben heel nieuwsgierig naar die laatste, die stond sowieso al op mijn noglezenlijst, nu gaat ie zeker binnenkort mee bij de bieb. Misschien donderdag al!

Ken jij een of misschien zelfs meerdere van deze boeken? En naar welk boek ben je het meest nieuwsgierig?

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply Marcia 26 april 2016 at 12:12

  De voorlezer is echt een heel mooi boek. Ik heb dit boek op de middelbare school in het Duits gelezen en het verhaal wist enorm veel indruk op mij te maken. Na al die jaren heb ik er nog steeds goede herinneringen aan!

  • Reply Marloes 30 april 2016 at 17:09

   Ik ben inmiddels bij de bieb geweest en heb hem meegenomen. Je maakt me erg nieuwsgierig.

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 26 april 2016 at 21:40

  Ik ken deze boeken niet, maar de schrijfsters die ze kozen allebei wel 🙂

 • Reply Lizesboeken 27 april 2016 at 09:17

  Leuk dat je zoveel boeken kon toevoegen aan je lijst! Ik ken er geen enkel van maar ben wel benieuwd naar de voorlezer.

  • Reply Marloes 30 april 2016 at 17:10

   Die komt binnenkort in een review voorbij Lize, want ik heb hem al meegenomen bij de bieb. Ik ben ook heel benieuwd.

  Ik wil wel reageren