Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: April 2016!

Jongens, het is alweer bijna mei! Tijd dus voor een terugblik. Wat las en deed ik in april?

Gelezen in april

Gelezen in april 2016

 1. Claire King| Een regenboog in de nacht ♥♥♥♥♥
 2. Rachel Hore | A week in Paris ♥♥♥
 3. Sophie Hannah | De monogram moorden ♥♥♥
 4. Marie Kondo | Spark of joy ♥♥♥
 5. Astrid Lindgren | Lotta uit de Kabaalstraat ♥♥♥
 6. Elle Eggels | Het huis van de zeven zusters ♥♥♥♥
 7. C.S. Lewis | The chronicles of Narnia | The magician’s nephew* ♥♥♥
 8. Yasmin Crowther | Een keuken in saffraan ♥♥♥♥
 9. Thomas Verbogt | Als de winter voorbij is ♥♥♥♥

Boek van de maand

Hier hoef ik geen seconde over na te denken, dat is: Een regenboog in de nacht van Claire KIng. Wat vond ik dat een fabelachtig mooi boekje. Zulke prachtige zinnen en zo’n lief, ontroerend verhaal. Ik ben heel blij dat ik dat deze maand gelezen heb.

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 35/104

#flowboekenchallenge: 16/114

#allesuitdekast: 14/66

Ik lig best aardig op schema volgens mij voor mijn twee boeken per week uitdaging. We zijn nu in week 17 en ik tel 35 boeken. Met de zomervakantie nog in het vooruitzicht ben ik er eigenlijk helemaal niet bang voor dat ik deze challenge niet ga halen, maar je weet natuurlijk maar nooit.

Mijn #flowboekenchallenge schoot deze maand niet erg op, er kwamen vooral heel veel titels bij. Dat wordt dus een projectje voor mei, donderdagavond ging ik naar de bieb met het voornemen om met vooral #flowboekenchallenge-titels thuis te komen (of dat gelukt is lees je nog).

Ook de #allesuitdekast-lijst wordt niet echt korter, al heb ik best wel wat boeken gelezen. Maar ik heb goede hoop.

En verder…

Wat ik deed in april 2016

 • Bezocht ik het Rijksmuseum. Ik wilde graag de exposities Catwalk en De meisjes van Breitner zien. Het was een erg geslaagd dagje Amsterdam 🙂 De exposities waren mooi (vooral die jurk van wel twee meter breed), mijn lunch erg lekker en ik vond onverwachts een hele stapel nieuwe kleren bij een popup-boetiekje. Oja, deze keer dacht ik eraan om de bibliotheek te gaan bekijken, wat is tie mooi!

 • Ging ik voor de tweede keer naar de expositie Jheronimus Bosch: Visioenen van een genie. Dit keer waren we met vier, vorige keer was ik alleen. Ook de tweede keer was superinteressant, ik heb deze keer lang niet alles gezien, maar wat ik zag wel heel goed kunnen bekijken en met schilderijen en tekeningen waarop zo veel te zien is, zie je dan weer heel veel nieuwe dingen. Een aanrader! (Maar helaas uitverkocht).

 • Kwam mam een nachtje logeren en hebben we de dag daarop heerlijk door Den Bosch gestruind. Ik wilde haar graag mijn favoriete winkeltjes en stekjes laten zien (mijn moeder woont in Zeeland) en dat was erg gezellig. Doen we snel nog eens!

 • Geïnspireerd door Marie Kondo ruimde ik mijn kledingkast netjes op, er mocht veel blijven, maar ik heb toch ook wel weer wat weggegooid en nu ziet het er supernetjes uit.
 • Kocht ik supermooie nieuwe pumps… ik ben er echt heel blij mee, dus dat moest ik gewoon even melden.

 • Haakte ik er op los, ik maakte een kussen, een babymutsje, een hoes voor mijn macbook en een hele stapel hartjes. Heerlijk ontspannend.

 • En ik heb ook best fanatiek hardgelopen. Ik heb zelfs nieuwe schoenen gekocht, helaas zijn die niet zo mooi als mijn pumps, maar ze lopen wel heel lekker!

Plannen voor mei

Ik hoop dat we in mei heel vaak van de zon kunnen genieten, want daar heb ik echt heel veel zin in! Ik ga in ieder geval: mam een dagje helpen met het behang in de eetkamer, bij vrienden op bezoek in Den Haag, gezellig op pad met een lieve vriendin, uit eten met een andere lieve vriendin, en ik ben een weekje alleen thuis omdat J gaat fietsen in Italië. Dat wordt dus weer een prima maandje!

Lees- en luisterupdate

Zoals altijd sluit ik af met een #currentlyreading. Op mijn lievelingsstoel lees ik De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami, op mijn e-reader Nooit meer te druk van Tony Crabbe, voor het slapengaan is het tijd voor De renner van Tim Krabbé en ik luister naar The chronicles of Narnia: The lion, the witch and the wardrobe van C.S. Lewis

Wat zijn jouw plannen voor mei?

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren