Over lezen

Mijn boekenkast | Deel 1 | het roze/paarse vak

Onze boekenkastIets nieuws…

Ik ben supertrots op onze boekenkast, er staan zoveel fijne boeken in en dat wil ik natuurlijk maar wat graag met jullie delen. Dus sta ik voortaan eens in de zoveel tijd stil bij een vak in onze boekenkast en vandaag is dat het vierde van links en derde van onder. Ook wel bekend als het roze/paarse vak (ja, onze boekenkast is ingedeeld op kleur).

 • De eeuw van mijn vader | Geert Mak
 • De slinger van Foucault | Umberto Eco*
 • Niels Holgerson’s wonderbare reis | Selma Lagerlöf
 • Oorlog en terpentijn | Stefan Hertmans*
 • Witte oleander | Janet Finch
 • Good luck | Christine Otten en Erik Kessels
 • De man met de dansende ogen | Sophie Dahl en Annie Morris
 • De opwindvogelkronieken | Haruki Murakami
 • Suikertand | Ian McEwan
 • Prinsesje Nooitgenoeg | Halina Reijn
 • Zuiverheid | Jonathan Frantzen*

* deze zijn van J

Al met al minimaal 4710 fijne pagina’s (De man met de dansende ogen is paginanummerloos), waarvan nog 1467 ongelezen. De opwindvogelkronieken en Zuiverheid staan nog op mijn #allesuitdekast-lijst en hoop ik binnenkort op te kunnen pakken. De man met de dansende ogen is misschien wel het bijzonderste boek, het is een sprookje voorzien van prachtige tekeningen. Ik heb het mezelf cadeau gedaan, omdat ik de tekeningen zo mooi vond. Good luck is ook een bijzonder boekje, een mix van verhaal en foto. En heb je Nils Holgerson wel eens gelezen? Voor mij is het nog niet zo lang geleden en het is zo’n fantastisch verhaal, natuurlijk het is bedoeld voor kinderen, maar het leest heerlijk weg.

Oorlog en Terpentijn vond ik prachtig, het is eigenlijk het enige boek van dit rijtje dat ik al eens besprak op Bladzijde26. Geert Mak en Umberto Eco heb ik gelezen, maar zal ik geen tweede keer oppakken. Interessant dat wel, maar niet echt iets voor mij. Ik weet niet meer wat ik van Suikertand vond, maar de titel blijft me aanspreken. Van Witte oleander weet ik alleen nog dat ik het een heftig verhaal vond. De schrijfsels van Halina Reijn lees ik altijd graag, haar boek was wat vreemd herinner ik mij, maar ik las het alweer jaren terug. Ik wil het eigenlijk nog wel een keer lezen, gewoon om te weten hoe het ook weer ging.

Favoriet in dit vak: De opwindvogelkronieken

Ik heb het nog wel niet gelezen, maar het is natuurlijk wel een Murakami en tot nu toe word ik heel erg blij van zijn boeken. Ik verheug me dan ook enorm op dit boek, maar het lijkt me zo heerlijk om het straks buiten in de zon te kunnen lezen dus ik laat het nog even staan. Boeken genoeg. 🙂

Welke van deze boeken staan ook in jouw kast?

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Lizesboeken 6 maart 2016 at 16:08

  Oorlog en terpentijn staat, al gelezen, in mijn kast. Van sommige van de bovengenoemde auteurs heb ik ook boeken maar niet hetzelfde als wat jij nu opsomt.
  Leuk idee om je boeken op kleur te sorteren 🙂

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 6 maart 2016 at 16:58

  De opwindvogelkronieken is een prachtig boek, terechte winnaar dus 🙂

 • Reply Margriet 6 maart 2016 at 22:29

  Ik heb niet echt een boekenkast. Leen bijna alles bij de bieb. M’n nachtkastje begint er wel steeds meer op te lijken met een hele stapel “nog te lezen”.😊

 • Ik wil wel reageren