Review

Running like a girl | Alexandra Heminsley | Review

Minuut 26, zin 1: “En toen ik ging studeren, verwaarloosde ik mijn lichaam drie jaar lang zo goed als volkomen.”

Running like a girl | Alexandra HeminsleyGeen eerste zin van bladzijde 26 deze keer, maar de eerste zin van minuut 26. Dit boek las ik namelijk als luisterboek via Storytel. Ik had er in de bieb al heel vaak naar gezocht tot ik een paar weken terug ineens een mindwave had en bedacht dat het misschien wel als luisterboek beschikbaar was, en jawel. Ik kon er dus naar luisteren terwijl ik aan het rennen was, perfect! want razendmotiverend en grappig.

Waar gaat Running like a girl over?

Alexandra is helemaal niet sportief en toch besluit ze dat ze de marathon van Londen gaat lopen. In dit boek vertelt ze haar verhaal. Over blaren, vallen, opstaan, teleurstelling en lopen in de stromende regen, maar ook over de euforie, de finish, de steun van vrienden, rennen bij zonsondergang en het pure geluk van het lopen. Ze vertelt alles wat zij had willen weten en meer.  Daarnaast beantwoordt ze ook nog een bult vragen en geeft ze slimme tips.

Wat vind ik ervan?

Inspirerend, motiverend en grappig. Volgens mij begon ik op maandagochtend in dit boek, in de trein op weg naar mijn werk. Op de terugweg besloot ik die avond nog te gaan hardlopen, het was mooi weer en ik voelde me aangesproken door Alexandra, “Begin gewoon” zegt ze. Ik weet niet meer precies wat ze zegt, dan moet ik namelijk dat hele boek opnieuw luisteren (note to self: gebruik die bladwijzer), maar ze zegt zoiets als: “Ga gewoon lopen. Je ziet een uur af en vervolgens voel je een paar dagen fantastisch.” En dat is dus helemaal waar.

Ik vond het erg leuk om te luisteren naar Alex’ avonturen, meestal waren ze erg herkenbaar. Niet dat ik ooit ook maar in de buurt gekomen ben van de afstanden die zij aflegt, maar ze doet er zo leuk meisjesachtig over. Alsof ze een goede vriendin van je is, waarmee je in de kroeg praat over haar nieuwe hobby. Dat ze in een park gaat lopen waar ze waarschijnlijk geen bekenden tegenkomt, herkenbaar 🙂 En dat je je nooit moet over laten halen om hardloopschoenen te kopen die je afschuwelijk lelijk vind. Maar dat je nieuwe hardloopschoenen wel echt het beste in een speciaalzaak kan halen en ook waar je dan op moet letten. Fijn 🙂

Kortom een fijn boek voor als je hardloopt of van plan bent om dat te gaan doen. Oh, maar verwacht geen trainingsschema’s. Die staan er niet in. En wat ik ook wel leuk had gevonden was een lijstje met de beste hardloopapps, ook dat staat er niet in. Maar er staan zeker genoeg tips in om dat te compenseren.

Ze krijgt trouwens maar drie hartjes omdat het gewoon een leuk boek is, maar geen hoogvlieger. Eigenlijk zou 3,5 hartje nog beter zijn…

Loop jij hard (of iets harder)?

Tot slot:

Boek 22/104 #boekperweek #hrc

Volgende review (as dinsdag): Narziss en Goldmund | Herman Hesse #flowboekenchallenge

Running like a girl 
Alexandra Heminsley (Vertaling: Inge Pieters | Voorgelezen: Donna Vrijhof)
Singel Uitgeverijen, 2015
♥♥♥

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 25 maart 2016 at 17:42

  Het lijkt me een leuk boek voor wie zelf hardloopt. Ik vind hardlopen vreselijk, maar dat kan eraan liggen dat ik nooit goed heb geleerd hoe dat eigenlijk moet (ja, je kunt ook fout lopen, kijk maar om je heen in het park…) Laat mij maar mooi zwemmen 🙂

  • Reply Marloes 26 maart 2016 at 14:28

   Zwemmen, dat vind ik dan weer helemaal niets.:) En geen idee eigenlijk of ik goed loop, ik doe mijn best.

 • Reply Literasa 25 maart 2016 at 20:10

  Lijkt me een leuk boek voor tussendoor! Ik hou best wel van hardlopen, dus waarom niet 🙂

  • Reply Marloes 26 maart 2016 at 14:29

   Dat is precies wat het is, een leuk boek voor tussendoor. 🙂

  Ik wil wel reageren