Review

Review: De taarten van Marie | Claire Sandy

Bladzijde 26, zin 1: ” ‘Tot ziens, mevrouw Dunwoody. Doei, Iris, Rose.’ “

De taarten van Marie | Claire Sandy

Aan De taarten van Marie kon ik gewoon geen weerstand bieden, zo’n vrolijke cover én taart in de titel. Dat klonk gewoon als het ideale boek voor een avondje lekker lezen. En dat was het dus ook, erg leuk!

Waar gaat De taarten van Marie over?

Marie is tandarts, ergens in de veertig, heeft drie kinderen, een lieve man en is erg jaloers op haar perfecte buurvrouw Lucy. Lucy verschijnt nooit ergens zonder prachtige, zelfgebakken taart en de perfecte looks. Marie daarentegen, komt altijd op het laatste nippertje binnenwaaien op de jaarlijkse schoolfeest met als ‘spektakelstuk’ een stapel gekochte taart. Maar op een dag zweert ze dat ze het anders gaat doen, volgend jaar zal zij een fantastisch ‘spektakelstuk’ serveren, ze zweert het op Mary Berry’s Complete Baking Bible. (Mary Berry is de Engelse versie van Janny van Heel Holland Bakt). En dan begint een jaar vol taart en verrassende wendingen.

Wat vind ik ervan?

Een erg leuk boek dus. Herkenbaar onderwerp, goede humor, lieve karakters, onverwachte wendingen, grappige gebeurtenissen en vol enthousiasme en vaart geschreven. Ik heb het net niet in één ruk uitgelezen, maar dat kwam toch vooral omdat ons bed heel succesvol naar me wist te lonken.

Ik heb genoten van het verhaal, het deed me denken aan de boeken van Sarah-Kate Lynch en die lees ik ook altijd met heel veel plezier. Niet te ingewikkeld, je weet dat het allemaal goed komt, de vraag is alleen, via welke bizarre omwegen en grappige kronkelpaadjes gebeurt dat? En welke rol spelen de bijpersonages daarbij? Meestal zijn die laatste bijzonder grappig en dat is ook in dit boek het geval.

Ik genoot vooral van de onbeleefde tandartsassistente Aileen en de negenjarige tweelingdochters van Marie. Vooral de korte briefjes van één van de tweeling aan haar oma zijn hilarisch “Kom alsjeblieft snel en laat ons uw spokenpak zien. Papa heeft ons alles verteld over uw nieuwe baan als huisspook.”. Naast deze briefjes zijn er ook mails van Marie’s tienerzoon en geestige briefjes van haar man, leuk!

Het verhaal an sich is al bijzonder onderhoudend, maar het bakken van Marie (en ook haar man Robert) voegt voor mij toch wel echt iets toe. Misschien ook omdat ik zelf graag bak. Lang niet zo vaak als ik wel zou willen en ik waag me ook niet aan al te ingewikkelde dingen, maar ik vind het wel heel leuk om te doen.

Dat wat Marie doet in het boek, gewoon heel veel recepten uit één bakboek maken, zou ik ook wel eens willen doen. Maar helaas zit er daarvoor niet genoeg tijd in de week (of niet genoeg wens in mij om dit prioriteit te geven). Ik lees toch liever dan ik bak, maar een boek als dit is dan toch wel dubbel fijn. Ook als je niet van bakken houdt, dit boek is wel echt een aanrader hoor!

Wat is jouw lievelingstaart?

Tot slot:

Boek 21/104 #boekperweek #hrc

Volgende review (as donderdag): Running like a girl | Alexandra Heminsley

De taarten van Marie | Claire Sandy

 

De taarten van Marie (What would Mary Berry do?)
Claire Sandy (Vertaling: Mechteld Jansen)
Uitgeverij de Fontein, 2014
♥♥♥♥

 

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Lizesboeken 25 maart 2016 at 09:40

    Ik bak zelf niet graag maar dit boek spreekt mij wel aan. Misschien omdat ik stiekem toch wel jaloers ben op mensen die goed kunnen bakken?
    Mijn lievelingstaart is fruittaart.

  • Ik wil wel reageren