Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… en boekenweek: nieuwe leesvoorraad #6

Nieuwe leesvoorraad van de bibliotheek

Schrijf ik verdorie vorige week een blogje over mijn nieuwe boeken, vergeet ik op ‘publiceren’ te klikken en uiteraard was ik net afgelopen week erg druk en kom ik er nu pas achter. Nou ja, bij deze alsnog. 🙂

Boeken van de bibliotheek

Hoewel ik het gevoel had dat ik vorige week nog in de bibliotheek was, bleek dat toch alweer zes weken geleden. Dus was het gisteren alweer tijd voor een bezoek en ik heb weer heel fijne boeken meegenomen. Ik moet wel bekennen dat ik Ă©Ă©n van mijn boeken van de vorige keer nog lang niet uit had, namelijk Verzameld werk – deel 1 van J.M.A. Biesheuvel. Ik ben er wel in begonnen, maar ik was er steeds niet voor in de stemming dus heb ik hem teruggebracht voor een ander moment.

En nu de score van deze keer:

 • Yvette van Boven | Home Baked
 • Claire Sandy | De taarten van Marie
 • Claire King | Een regenboog in de nacht
 • Herman Hesse | Narziss en Goldmund
 • Sophie Hannah | De monogrammoorden

Home Baked nam ik mee omdat ik J’s verjaardag volgend weekend wil opluisteren met zelfgebakken taart, yum! Ik heb het al eens eerder geleend en het is een erg leuk boek (het staat zelfs op mijn verlanglijstje). De taarten van Marie ging in de tas omdat het zo leuk klinkt, Een regenboog in de nacht omdat ik op het blog van Flow daar eens een heel mooi filmpje van zag. Narziss en Goldmund horen bij mijn flowboekenchallenge en naar De monogrammoorden ben ik vooral heel nieuwsgierig.

Ik ben gisteren al meteen in De taarten van Marie begonnen en die is in ieder geval al helemaal leuk! Hopelijk bevalt de rest van mijn keuze net zo goed… maar daarover ongetwijfeld binnenkort meer.

Boeken van de boekwinkel: Boekenweek

Op Bladzijde26 sta ik dit jaar niet uitgebreid stil bij de Boekenweek, maar we zijn vandaag wel speciaal naar de boekwinkel hier in de stad geweest. Boekhandel Adr. Heijnen is dat. Een feest voor boekensnuffelaars, want vol kleine afdelinkjes en trappetjes. Als je met twee bent is afspreken waar je elkaar weer ziet een must, want je kan eindeloos achter elkaar blijven lopen, heerlijk!

Boekenweek_2016J koos Julian Barnes’ Het tumult van de tijd en ik Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt. Over die laatste las ik al veel mooie dingen, onder meer op de blogs van Tessa en Lalagè, en ik ben dus heel benieuwd. Ik hoop op veel mooie zinnen. Broer van Esther Gerritsen is het boekenweekgeschenk, ik weet eerlijk gezegd niet of ik ooit iets van haar gelezen heb. De cover is in ieder geval alvast erg mooi.

Koop jij een boek tijdens de Boekenweek?

Previous Post Next Post

8 Reacties

 • Reply Marcia 22 maart 2016 at 14:03

  Ik ben echt benieuwd naar Een regenboog in de nacht; misschien moet ik die ook eens opzoeken in de bibliotheek!

  • Reply Marloes 24 maart 2016 at 20:48

   Gewoon doen!

 • Reply Mona 22 maart 2016 at 18:25

  Ja, ik koop een boek tijdens de boekenweek. Deze keer heb ik het tweede boek gekocht van Hendrik Groen. En al bijna uitgelezen! Grinniken om de streken van de rebellenclub. En zuchten om de regeltjes van de directie. Heerlijk boek. Toch lekker luchtig in deze droevige dagen.

  • Reply Marloes 24 maart 2016 at 20:49

   Oh, dat klinkt leuk. Deel 1 was ook zo fijn, dit vervolg ga ik ook zeker nog eens lezen.

 • Reply Lizesboeken 23 maart 2016 at 06:42

  Ik heb een boek gekocht tijdens de boekenweek “Gij nu” van Griet Op de Beeck. Ik kreeg “Broer” er gratis bij en ben naar beide boeken even nieuwsgierig.

  • Reply Marloes 24 maart 2016 at 20:50

   Leuk Lize, ik ben benieuwd wat je van beiden vindt.

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 24 maart 2016 at 20:30

  Die regenboog wil ik ook graag lezen 🙂 Ik vind de voorkant zo mooi. En Verbogt ga ik binnenkort herlezen voor mijn boekenclub. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

  • Reply Marloes 24 maart 2016 at 20:51

   Mooi hè die cover. Heb je het filmpje ook gezien? Dat zal ik wel bij mijn review plaatsen. Met dit lange paasweekend voor de deur heb ik lekker veel tijd om te lezen, dus die kan je volgende donderdag verwachten. Daarna Verbogt 🙂

  Ik wil wel reageren