Weekendwijsheid

Weekendwijsheid | Jane Smiley

Many people, myself among them, feel better at the mere sight of a book. Jane Smiley.

Ik hoor ook bij die mensen, ik kan gewoon al helemaal blij worden als ik een fijn boek zie, of nog beter een hele kast boeken. Feest! Grappig is dat, zoiets eenvoudigs en materieels als een boek en dat het dan toch zoveel voor je kan betekenen. 

Als ik over sommige boeken vertel, dan merk ik ook dat de lichtjes in mijn ogen aangaan en dat ik helemaal enthousiast word. Zo graag wil ik dan mijn liefde voor dat boek delen. Het gebeurt me altijd bij Harry Potter, of Honderd jaar eenzaamheid of Het literaire aardappelschiltaartgenootschap van Guernsey. Boeken maken me blij… Hoe simpel kan het zijn? 🙂

Ik word ook altijd heel vrolijk van boekwinkels. En ik moet ook altijd even met mijn vingers langs de boeken die op zo’n tafel liggen uitgestald strijken. Gewoon omdat het kan.

Hebben jullie dat nou ook?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply zwartraafje 20 februari 2016 at 15:21

  Ja hoor, dat heb ik ook. Sinds onze laatste (nu ja, laatste grote) verbouwingswerken hebben we een hele boekenmuur. Vier meter breed en 2,37 hoog vol met boekenkasten. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik die boekenkasten met een verliefde blik zit aan te staren en raak mijn boeken regelmatig even aan. Gelukkig heb ik een vriendin die net als ik even gek is van boeken én kan ik ook via het bloggen mijn liefde voor boeken delen. Anders zouden mijn ‘niet-graag-lezende’-vrienden waarschijnlijk helemaal gek van me worden. 🙂

  • Reply Marloes 22 februari 2016 at 19:35

   Oooh herkenbaar!! Dat doe ik ook 🙂 En idd, mijn niet-lezende vrienden zijn ook heel blij met mijn blog. 😉

 • Reply Monique 23 februari 2016 at 09:37

  Absoluut. De geur van nieuwe boeken, keurig opgestapeld in de boekhandel, maar ook de kasten vol boeken in de bibliotheek geven me zo’n fijn gevoel. Daar kan geen schoenenwinkel tegenop ;-))

  • Reply Marloes 27 februari 2016 at 18:17

   Zo eens!!

  Ik wil wel reageren