Kookboeken | Reviews

Soep | Anne-Catherine Bley | Soep

Soep | Anne-Catherine Bley

Recept op bladzijde 26: Pompoensoep met avocado

De laatste tijd kook ik steeds vaker soep. Omdat ik op zoek was naar inspiratie nam ik bij de bieb dit boekje mee. Met zo’n titel kan het immers niet mis!

Algemene indruk van Soep

Lekker veel eenvoudige recepten, korte ingrediëntenlijsten, korte receptuur. Het klinkt allemaal heel eenvoudig, fijn! Tegelijkertijd vind ik het ook inspirerend en dat was precies mijn bedoeling.

Ik maakte bijvoorbeeld een bloemkoolsoepje geïnspireerd op het recept voor bloemkoolcrèmesoep (bladzijde 58), maar ik liet de prei en ui weg (had ik niet in huis) en voegde warmgerookte makreel toe. Superlekker!

Lay-out & fotografie


Links het recept en veel wit, rechts een foto over de hele pagina, eigenlijk heel eenvoudig. Wel mooi! De foto bij het recept voor gevogeltebouillon vind ik heel leuk gevonden. Zo zoek ik nog een oud scrabblespel (nou ja, ik heb het een keer aan mams gevraagd) om met die letters te kunnen spelen (als je er nog eentje hebt staan, graag!!).

Het boek is in vier hoofdstukken opgedeeld:
* Warme soepen – veloutés, romige & gebonden soepen (veruit het grootste deel)
* Bouillons van hier en elders
* Koude soepen – gazpacho & milkshake
* Bij of na de soep – snacks, salades en gebak

Die milkshakes vind ik ook een beetje gek, maar denk aan milkshake met komkommer en dille en dat klinkt eerlijk gezegd best lekker. Wat de chocoladecake in dit boek doet, is voor mij een onopgelost raadsel gebleven, maar de hartige muffins vind ik helemaal op zijn plaats. Die ga ik ook zeker nog eens maken, dat is toch weer eens wat anders dan brood.

Verhalen, tips & receptuur (tekst dus)

Eigenlijk staat er niet heel veel tekst in dit boek. Op het voorwoord zijn er geen persoonlijke verhalen, helaas. De receptuur is wel heel duidelijk en hier en daar ook voorzien van tips. Kort en bondig is het devies. Dat maakt wel dat ik snel geneigd ben om de soepjes te maken, het kan immers nooit heel ingewikkeld zijn als je maar zo weinig nodig hebt en de recepten maar zo kort zijn. Voor mij is dat dus een pluspunt!

Conclusie over Soep

Echt een leuk inspirerend boek, misschien zelfs wel het hebben waard. 🙂 Ik ga hem sowieso nog wel eens een keertje lenen bij de bieb en voor ik hem terugbreng in ieder geval nog die muffins bakken!

Wat is jouw favoriete soep? Ik ga voor zoete aardappelsoep met rode curry, Griekse yoghurt, koriander en rode peper, yum! (Overigens geen recept uit dit boek, maar uit het tijdschrift Delicious.)

Soep | Anne-Catherine Bley
Soep (Soupes de saison)
Anne-Catherine Bley (Vertaling: Cécile Biekmann en Nannie Nieland-Weits)
Uitgeverij Terra Lannoo bv, 2011

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Lizesboeken 1 maart 2016 at 18:09

    Bedankt voor je recensie! Dit lijkt mij ook wel een leuk en interessant boek.

  • Ik wil wel reageren