Review

Het labyrint | Sigge Eklund | Review

Bladzijde 26, zin 1: ” ‘Eerlijk gezegd twijfelde ik even voordat ik ondertekende,’ zegt ze, en ze reikt hem de formulieren aan.”

Het Labyrint | Sigge Eklund
In de trein op weg naar mijn werk probeer ik tegenwoordig de nog niet gelezen boeken op mijn e-reader te lezen, Het labyrint was zo’n boek. Ik had er eigenlijk geen verwachtingen bij, wist ook niet waar het over zou gaan en een boek heeft op de e-reader geen blurb-tekst op de achterkant om even te spieken. Ik vermoedde wel dat het een Scandinavische thriller zou zijn en dat was het inderdaad.

Waar gaat Het labyrint over?

Asa en Martin zijn hun dochter kwijt. Magda, 11 (?) jaar oud is op een avond verdwenen, terwijl zij in een restaurant vlakbij zaten te eten. Ze is onvindbaar. De politie verdenkt Martin, maar Asa vindt dat te makkelijk. Ze is psychologe, maar volgt sinds de verdwijning haar eigen pad, op zoek naar haar dochter.

Wat vind ik ervan?

Ik ben niet zo’n thrillerlezer, ik houd meer van romans of boeken vol mooie zinnen, maar goed, een echt spannend verhaal op zijn tijd, dat vind ik toch wel lekker. Helaas was dit niet zo’n verhaal. Ik miste de urgentie totaal, kon me helemaal niet inleven in Asa en vond ook de andere hoofdpersonen niet sympathiek. Maar goed, opgeven doe ik ook niet zomaar en het heeft maar tweehonderdnogwat pagina’s, dus doorlezen was ook niet onoverkomelijk. Maar ik was daardoor wel dubbel teleurgesteld door het einde, het viel me zo tegen en dat terwijl ik vooral doorlas om te weten hoe het eindigde… Jammer!

Op zich was de opbouw van het boek wel origineel, je kijkt door de ogen van vier verschillende mensen naar de zaak, op verschillende momenten voorafgaand aan of na de verdwijning van Magda. Dit soort mozaïekvertellingen vind ik meestal erg leuk om te lezen, maar in Het Labyrinth werkte het voor mij niet. Ik vond het heel vergezocht allemaal.

Maar volgens mij is het met thrillers, of je vindt een boek helemaal geweldig, of je vindt het helemaal niets. Helaas voor mij was dit een geval van dat laatste. Sorry, voor deze nogal negatieve review, maar ik weet gewoon even niets positiefs te melden. 🙁 Volgende keer beter, beloofd!

Lees jij graag thrillers?

Tot slot:

Boek 10/104 #boekperweek #hrc
Boek 4/57 #allesuitdekast

Volgende review (as donderdag): Stil | Susan Cain

Het Labyrint | Sigge Eklund
Het labyrint (In i labyrinten)
Sigge Eklund (Vertaling: Geri de Boer)
Meridiaan Uitgevers, 2014
♥♥

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Thea 9 februari 2016 at 22:00

    O o deze staat nog bij mij in de kast om gelezen te worden maar ik gok dat hij na je review nog wat langer blijft staan! eerst maar de boeken die me leuker lijken.

    • Reply Marloes 10 februari 2016 at 19:20

      Oeps! Sorry boek. Maar sowieso, boeken die je leuker lijken moet je natuurlijk altijd eerst lezen :).

    Ik wil wel reageren