Iets anders

Wijsheden uit Flow 365-dagen-kalender 2015

Sinds een aantal jaar zit er in de laatste Flow van het jaar een 365-dagen-kalender om zelf uit te scheuren en te maken. Superleuk vind ik dat, dus dat doe ik trouw. Naast het scheuren, op volgorde leggen en aan de ring (of lintje) rijgen, heb ik nog een ritueeltje naast. Ik kijk altijd nog een keer de oude kalender door op zoek naar quotes, weetjes of tips die me raken en die verzamel ik dan op een prikbord. Misschien maak ik er nog wel ooit een best-of-365-dagen-kalender van, ooit. De leukste ‘dagen’ van het afgelopen jaar wil ik met jullie delen, die over lezen bewaar ik voor een weekendwijsheid (goed voornemen).

Vijf dagen uit de Flow 365-dagen-kalender 2015
Sometimes things fall apart, so that better things can fall together. Marilyn Monroe
Heerlijke houvast voor als alles mis lijkt te gaan. Hoe fijn is dan het idee, dat dit gebeurt omdat er iets mooiers moet ontstaan?

Blijf je verwonderen. Laat je overdonderen. Zie in het dagelijkse het bijzondere. Huub van der Lubbe
Mooi gezegd Huub!

To plant a garden is to believe in tomorrow. Audrey Hepburn
Eyeopener! Iedere tuinier is een optimist pur sang. 🙂 Zou het ook gelden voor balkonisten?

You’re never fully dressed without a smile. Lied uit ‘Annie’ geschreven door Marin Charnin
Omdat ik altijd vrolijk word van deze zin! Op mijn prikbord hangt nog een mooie variatie: “Glimlach, geluk staat je fantastisch.” Inmiddels hangen ze naast elkaar.

In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on. Robert Frost
Mijn oma zei het ook: “Alles gaat door.” En dat is ook zo, gelukkig maar.

Vijf dagen uit de Flow 365-dagen-kalender 2015
Elk afscheid is de geboorte van een herinnering. Salvador Dali
Hoe belangrijk fijne herinneringen zijn, heb ik de afgelopen weken ervaren: onwaarschijnlijk belangrijk. Koester ze!

Het gaat er niet om waar je naar kijkt, maar wat je ziet. Henry David Thoreau
Deze quote geeft me een heel goed gevoel. Het idee dat je door anders te kijken zelfs in iets heel naars iets moois kan zien maakt me blij. Ik probeer het ook zo vaak mogelijk toe te passen, niet sippen, maar omdenken en iets positief bekijken. Soms lukt het beter dan anders, maar als het lukt, voelt het altijd goed.

So many books, so little time. Frank Zappa
Need I say more?

Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen.
Met andere woorden, stap uit die comfort-zone en ga ervoor! Ik zeg dat nou wel en weet het heel goed, maar weten en doen is niet altijd gelijk, maar toch, ik probeer iedere dag opnieuw een van mijn grenzen over te gaan, of ze nou groot of klein zijn. Soms is dat heel vaak achter elkaar dezelfde, soms een heel makkelijke, soms heel moeilijk. Altijd verschijnt erna een glimlach op mijn gezicht.

A party without a cake is just a meeting. Julia Child
Briljante uitspraak van fantastische vrouw, zag je de film Julie & Julia nog niet, ga hem dan zien. Het is een heerlijke feelgood-movie, over bloggen, koken en liefde (uiteraard).

Mijn Flow 365-dagen-kalender 2016

Heb jij de 365-dagen-kalender van dit jaar in elkaar gezet? Waar staat hij? Bij ons staat hij, heel klassiek, op het toilet.

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Lizesboeken 11 januari 2016 at 12:24

    Ik koop de flow niet vaak (1 of 2 x per jaar) maar deze flow heb ik gekocht en jij doet me er aan denken dat ik de kalender nog in elkaar moet zetten. Bedankt daarvoor 😉

    • Reply Marloes 11 januari 2016 at 19:35

      Graag gedaan! Geef je hem een leuk plekje?

    Ik wil wel reageren