Weekendwijsheid

Weekendwijsheid | Mason Cooley

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are. Mason Cooley

Dat is lang geleden zal je misschien denken. Helemaal waar, het kwam er steeds niet van, terwijl ik dit zelf toch zo’n leuke rubriek vind, dus heb ik als goed voornemen de Weekendwijsheid nieuw leven inblazen *blaast*.

Dit is iets wat ik zo fijn vind aan lezen. Terwijl je in je luie stoel zit, op maximaal een armlengte van thee en chocolade, reis je de hele wereld over, en nog veel verder… Heerlijk! In het echte leven ben ik niet zo’n wereldreiziger, maar in een boek vind ik ‘reizen’ wel erg leuk om te doen.

Zo ben ik nu Jamrach’s menagerie van Carole Birch aan het lezen. Daarin maakt de hoofdpersoon per schip een avontuurlijke reis op zoek naar wilde dieren om in Londen te verkopen. Hij maakt natuurlijk van alles mee. Maar ook een reis door de tijd vind ik fascinerend, denk aan de boeken van Diana Gabaldon over Claire die per ongeluk bijna 200 jaar terug in de tijd reist. Fantastisch toch dat je dat allemaal vanuit je luie stoel kunt meemaken?

En denk ook aan de plekken waar je komt in een boek, je kunt gewoon de hele wereld over. Al lezend heb ik alle continenten al meer dan eens bezocht en dwaalde ik bovendien al door heel wat wereldsteden. Terwijl ik in werkelijkheid niet verder kom dan Europa en ik nog een lange lijst heb met steden die ik nog zou willen bezoeken (die wordt eigenlijk alleen maar langer). Wat een uitvinding is lezen toch?

Lees jij ook (net als ik) boeken over plekken die je nog wilt bezoeken, maar waar je voorlopig alleen per boek naartoe kunt reizen?

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren