Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: Januari 2016!

De afgelopen week was ik wat ziek, koortsig, zwaar verkouden en een vervelende kriebelhoest. Gelukkig voel ik me inmiddels weer een stuk beter, al is die vervelende kriebelhoest helaas nog niet helemaal weg, hopelijk duurt dat niet lang meer. Verder was januari 2016 een prima januari. Ik deed volop leuke dingen, las best wel een stapeltje boeken en ik sprak gezellig met vriendinnen af. Kortom het was een fijne maand!

Gelezen in januari

Gelezen 2016.01

Acht boeken gelezen in januari, dat lijkt me een goed begin. Een favoriet kiezen is te moeilijk, maar liefst vier boeken kregen vijf hartjes, drie las ik al eens eerder. Het was wel de eerste keer dat ik de boeken van Tonke Dragt daadwerkelijk las trouwens, hiervoor had ik ze alleen nog maar beluisterd. Maar ook als leesboek zijn ze fantastisch, ik geniet er iedere keer opnieuw van. De edities die ik heb zijn trouwens allebei voor zien van een persoonlijke brief van Tonke aan de lezer over hoe het boek is ontstaan, en dat is echt heel erg leuk om te lezen.

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 8/104

#flowboekenchallenge: 16/102

#allesuitdekast: 2/52

En verder…

Gedaan 2016.01

 • Was er Oud&Nieuw. We vierden het bij mamma thuis, mijn vader was met oudjaar jarig dus dit jaar voelde het toch heel anders. Er was verdriet, maar het was ook leuk. Samen met m’n driejarig nichtje Feline hebben we om middernacht naar hem gezwaaid.
 • Met Kim borrelde ik in Breda, bij In kannen en kruiken, namen we een borrelplank… wat een verwennerij!
 • Omdat mijn oude laptop de laatste tijd steeds vaker crashte en ik ook al heel lang m’n zinnen had gezet op een Apple, heb ik mezelf getrakteerd op een prachtige slanke MacBook Air. Ik ben er zo blij mee, hij is zo fijn, lekker snel, heerlijk licht en heel mooi!
 • We zagen Wende Snijders en het Amsterdam Sinfonietta in TivoliVredenburg in Utrecht. Het was fantastisch!! Ik vind haar zo ongelooflijk goed, ze zingt zo mooi, ik kan uren, dagen, weken, maanden naar haar luisteren, zo prachtig…
 • Ik werd tante! Op 12 januari werd Stijn geboren, zoon van mijn broer, broer van Feline. Alles is goed met de kleine man en zijn mamma en ik ben weer supertrots en helemaal verliefd.
 • ’s avonds thuiskomen van je werk en dan een dikke envelop in de brievenbus vinden is een groot feest! En wat een verrassing ook, Margriet is mijn dichtstbijwonende vriendin en toch schreef ze me een dikke brief, zo leuk!
 • Het was weer tijd voor onze jaarlijkse kledingswopparty. Zo leuk om te doen. Het concept: alle kleding die je niet meer draagt neem je mee en hang je uit op de aangewezen plekken. Iedereen krijgt een rolletje masking tape in een blij kleurtje. Op alles wat je leuk vindt (en past) plak je een stukje tape. Als je de enige bent die het wil hebben is het voor jou. Zitten er meer kleurtjes tape op dan volgen er onderhandelingen. 🙂 Ik heb echt weer leuke dingen mee naar huis genomen en het is ook ontzettend leuk om te zien dat anderen heel erg blij zijn met kleding waar jijzelf op uitgekeken bent.
 • Het laatste weekend stond in het teken van ons inhaalnieuwjaarsdiner. Afgelopen zaterdag heb ik dus vooral in de keuken doorgebracht en we aten heerlijk! Coquilles met asperges vooraf, buikspek met pastinaakstamp als hoofd en toe cheesecake à la Nigella. Yummie!

Plannen voor februari

Er staan geen grootste dingen in mijn agenda, verjaardagsfeestjes, op stap met vriendinnen en lekker bloggen. En ja, de veertiende is het natuurlijk Valentijnsdag. Misschien pak ik dan nog wel uit… om te vieren dat we al zo lang samen zijn. Lijkt me wel weer eens leuk, maarre… niet verder vertellen hè?

Lees- en luisterupdate

Zoals altijd sluit ik af met een #currentlyreading. Ik lees, op m’n stoel: Jamrach’s menagerie van Carole Birch, in bed: De leesclub van Elizabeth Noble en in de trein: Het labyrinth van Sigge Eklund.

Wat zijn jouw plannen voor februari?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply zwartraafje 27 januari 2016 at 09:37

  Proficiat Tante! Leuk blogplekje heb je. Binnenkort komt er hier ook een nieuwe laptop vermits deze steeds meer begint te haperen én eigenlijk wel zijn pensioen-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Het zal echter wel even wennen zijn vermits ik vanaf dan met een Macbook Pro ga werken. Gelukkig kan ik wel nog steeds Ubuntu, Bluefish, Gimp en dergelijke blijven gebruiken.

  • Reply Marloes 29 januari 2016 at 18:51

   Dank je wel 🙂 Een MacBook Pro, mooi! Het is even wennen inderdaad, maar zooooo fijn, ik wil echt niet meer terug. Heb trouwens die programma’s die je noemt even opgezocht, Gimp klinkt erg interessant, dat moet ik maar eens nader onderzoeken. Dank voor de tip.

 • Reply Lizesboeken 28 januari 2016 at 13:33

  Leuk dat je zoveel hebt kunnen lezen 🙂 Een goed begin van het nieuwe jaar!
  Gefeliciteerd ook met je neefje.
  Ik ga 2 weken op reis in februari… naar Brazilië 🙂 Ik denk dat niet ik niet veel tijd ga hebben om te lezen maar neem toch 2 dwarsliggers mee: HhhH van Laurent Binet en Augustus van John Williams en zie wel wat ik gelezen krijg.

  • Reply Marloes 29 januari 2016 at 18:48

   Gaaf Brazilië! Ik wens je alvast een hele fijne vakantie! Een boek meenemen is altijd slim, je weet maar nooit en zo’n dwarsligger weegt haast niets. HhhH heb ik gelezen, ik vond het een bijzonder boek, en dat bedoel ik positief.

  Ik wil wel reageren