Over lezen

Challenges 2016

Leesuitdaging 2016 - Klaar voor de start...af!Een nieuw jaar, dat betekent ook nieuwe leesuitdagingen, leuk! Ik heb ontdekt dat ik deze echt supermotiverend vind, maar dat is eigenlijk zo met de meeste dingen die ik kan afvinken: I ❤️ afvinken. Dus vandaag een terug- en vooruitblik op mijn leesuitdagingen.

#boekperweek 104

Een initiatief van de bibliotheek en als groot biebfan doe ik daar natuurlijk ook in 2016 aan mee. Ik ga voor twee per week, 104 dus… Hopelijk niet te optimistisch. Afgelopen jaar durfde ik dat niet aan, maar omdat één per week wel erg makkelijk zou zijn koos ik om #boekperweek iets anders te interpreteren en wel als #boekblog per week. Ik schreef er 69/53. In 2016 gaat het me dus wel om de gelezen boeken. Het leukste aan deze uitdaging vind ik het bijbehorende pinterest-bord, ideaal voor als je boekeninspiratie zoekt.

#hrc = Hebban Reading Challenge 104

Min of meer dezelfde uitdaging als #boekperweek, maar ach, waarom niet? Leuk om op een soort voortgangsbalkje te zien hoe goed het gaat. Verder doe ik eigenlijk niet zoveel met m’n Hebban-account, vind het allemaal wat omslachtig. Maar als je minder leest dan ik is het wel een leuke plek om je lijstjes bij te houden (en mee te doen aan die challenge natuurlijk, bij Hebban mag je zelf kiezen, dus als je een boek per maand wil lezen dan kan dat.

#ikleesfrans 3 + 1 in het frans

Vorig jaar organiseerde Literasa in september een #ikleesfrans-challenge en omdat ik de Franse taal zo ontzettend mooi vind deed ik heel impulsief mee. Dit jaar ga ik het anders aanpakken, met een echt wensenlijstje en boek om daadwerkelijk in het Frans te lezen omdat dat alweer te lang geleden is. Maar tegen die tijd lees je daar wel weer meer over, als Literasa tenminste weer zo lief is om dit te organiseren.

#alleboekenuitdekast Leesuitdaging 2016

#allesuitdekast 50

Vorig jaar riep ik al dat ik alle ongelezen boeken uit mijn kast en op mn e-reader zou lezen, maar daar kwam veel te weinig van terecht. Dus dit keer pak ik het anders aan. Ik heb een heuse pagina met een lijst aangemaakt en het doel is die hele lijst te lezen voor het einde van 2016. Nog liever: voor mijn volgende verjaardag. Want ik heb me voorgenomen geen nieuwe boeken te kopen tot ik alles gelezen heb. Boeken krijgen kan natuurlijk wel 🙂 en mijn Elly’s Choice abo loopt ook gewoon door. De lijst wordt dus geheid nog langer, ik ben heel benieuwd hoever ik kom! (Oja, ik download niet alle Elly’s Choice boeken, maar alleen die boeken die me aanspreken, ik vind namelijk lang niet alles leuk.)

#flowboekenchallenge

En mijn favoriet, mijn eigen #flowboekenchallenge. Het vordert langzaam doch gestaag. Ik ben al bij 15/102, maar deze hoeft niet in een jaar klaar te zijn. Kwaliteit voor kwantiteit. 🙂 Ik ben nog steeds blij met deze leesuitdaging, het heeft me al een aantal nieuwe favorieten opgeleverd (mijn lijst met favorieten is heel lang) en mijn leeskringetje veel groter gemaakt. Vol enthousiasme ga ik hier dus mee door. Hopelijk staat de teller volgend jaar op 50/102. Maar ik hoop ook dat ik nog nieuwe boeken aan de lijst kan toevoegen. Ik houd de Flow in de gaten!

Dit worden mijn leesuitdagingen komend jaar. Wat is/zijn die van jou?

Previous Post Next Post

11 Reacties

 • Reply zwartraafje 9 januari 2016 at 11:30

  Ik hoop dit jaar vooral wat meer aan eigen boeken toe te komen. Er staan immers nog heel wat leuke boeken in mijn kasten die ik echt wel wil lezen maar waar dus steeds andere boeken lijken tussen te komen.

  • Reply Marloes 11 januari 2016 at 19:34

   Dat herken ik dus heel erg! Voor mij betekent het minder naar de bieb en meer in eigen kast + e-reader kijken. Inmiddels ben ik een boek uit de kast (En de liefde | Douglas Adams) en van m’n e-reader (100 gelukkige dagen | Fausto Brizzi) aan het lezen. Dat belooft veel goeds! 🙂

 • Reply Thea 9 januari 2016 at 21:26

  Ik heb mijn challenge op 75 boeken gezet omdat ik naast lezen veel andere dingen moet doen. Buiten deze 75 wil ik er nog minstens 4 in het Deens lezen.

  • Reply Marloes 11 januari 2016 at 19:32

   In het Deens, dat is ook tof! Maar je maakt me nieuwsgierig, waarom Deens?

 • Reply Lizesboeken 10 januari 2016 at 12:10

  Amai, zoveel uitdagingen! Veel succes daarmee!
  Ik doe mee met de Verbeelding Book Challenge en hoop dat te kunnen combineren met zoveel mogelijk boeken uit eigen kast lezen.

  • Reply Marloes 11 januari 2016 at 19:35

   Die Verbeelding Book Challenge vind ik ook erg leuk, maar die bewaar ik voor volgend jaar, anders wordt het echt teveel!

 • Reply Deborah 11 januari 2016 at 13:37

  Als er nog een uitdaging bij kan ;-)….. Ik ben gestart met #prentenboekperweek. Ik doe ook mee aan #boekperweek maar vind het leuker om een aparte uitdaging voor prentenboeken te maken. En omdat je van elkaar inspiratie krijgt heb ik er een gezamenlijke uitdaging van gemaakt, dus iedereen kan zijn prentenboekperweek op het pinterest-bord plaatsen (eerst even het bord volgen en dan nodig ik je uit).
  Voor meer info kan je op mijn blog boekielezen terecht :-).

  • Reply Marloes 11 januari 2016 at 19:40

   Superleuk idee! Maar hoewel een prentenboek op zijn tijd best leuk is, is het niet helemaal mijn ding. Maar ik heb dan ook geen kinderen, dat scheelt misschien. Ik ben wel erg gecharmeerd van de boeken van Hervé Tullet, zo leuk verzonnen! Maar ik kom wel een keer gluren op je pinterest-bord als ik op zoek ben naar cadeau-inspiratie. Succes in ieder geval!

 • Reply Margriet 12 januari 2016 at 16:41

  Door jouw blog weer een bier-abonnement genomen.
  En maar liefst 21 boeken gelezen afgelopen jaar. (en dan tel ik de prentenboeken niet mee, wel leuk om deze ook eens bij te gaan houden) Benieuwd waar de teller in 2016 op uit komt. De eerste 2 heb ik in ieder geval al uit.

  • Reply Marloes 12 januari 2016 at 19:27

   Wat een heerlijke tikfout! Ik vind het echt leuk dat ik jou aan het lezen heb gekregen, keep up the good work 🙂 Wat ben je nu aan het lezen?

   • Reply Margriet 16 januari 2016 at 13:31

    Idd een heerlijke tikfout. Proost! 😉
    Ik ben nu En uit de bergen kwam de echo van Khaled Hosseini aan het lezen. Tot nu toe erg mooi.

  Ik wil wel reageren