Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: november + december 2015!

Ik heb getwijfeld of ik november en december van afgelopen jaar niet gewoon zou overslaan omdat ik het ergens raar vond om dit in 2016 nog te doen, maar het niet doen vond ik zo jammer. Dus daarom een twee-in-één-versie.

Pap

Op 22 november overleed mijn vader, heel plotseling, 72 jaar oud. Een groot een heftig verdriet, maar ook heel veel fijne herinneringen. Ik denk aan hem met een glimlach op mijn gezicht. Hij heeft een mooi leven gehad en nu moeten we verder zonder hem. Zoals oma al zei “Alles gaat door.”

Gelezen tussen 26.10 en 26.12

Gelezen in november + december 2015

Gelezen in november + december 2015

Big Magic ben ik nu nogmaals aan het lezen, binnenkort verschijnt de review. Ik weet nu al dat dit zo’n boek is wat ik regelmatig weer zal lezen. Ik word er blij van.
Het was ook erg leuk om Hasse Simonsdochter weer eens te lezen, in mijn vroege tienerjaren was dit een lievelingsboek, tripje langs de herinneringen-weg dus, altijd fijn.

De challenge-updates bewaar ik voor morgen, dan heb ik een challenges-blog op de planning staan.

En verder in november…

November 2015: Innocent-mutsjes, lekker lunchen, veel lieve kaartjes en Liz Gilbert

Mijn eerste kookboekreview verscheen, superleuk om te doen. Dus binnenkort verschijnt nummer twee.

Liz Gilbert

Dit was zo leuk, samen met Kim zag ik haar in Paradiso. Wat is ze leuk, grappig en inspirerend, we hebben echt heel veel gelachen en ik kwam bruisend van energie thuis. Ik word ook echt heel blij van haar absoluut niet-wetenschappelijke theorie over het leven van een creatief leven. Het is voor iedereen en het is meestal gewoon hard werken, en heel soms is er die onverklaarbare inspiratie en is alles fantastisch. Lijkt me heerlijk.

Innocent-mutsjes

Zo’n leuke actie dit: de goedgemutste breicampagne. Met restjes wol heb ik tien mutsjes gebreid, heel eenvoudig hoor, want ik ben niet van het ingewikkelde telbreiwerk, maar het was leuk om te doen. Volgend jaar weer dus!

Bourgondisch én creatief

Verder stond deze maand in het teken van vrienden, borrelen en lekker eten. Genieten dus! Hoewel Gilbert’s creatieve leven me fantastisch lijkt, ga ik nog een stapje veder: ik ga voor een creatief én bourgondisch leven. Is dat niet ultiem?

En in december…

December 2015: Engeltjes, kerst en portretje

Gezellig, kerst!

Ik ben dol op december, zo fijn al die gezellige lichtjes in huis! Naast een boom vol met zilver, wit en parelmoer heb ik heel veel kleine engeltjes die ik overal neerzet en hang. En mijn kaartenpaneel hang ik vol met de mooiste en leukste kerstkaarten van de afgelopen jaren. Nieuwe kerstkaarten krijgen een plekje aan de muur.

Ik stuur zelf ook nog kerstkaartjes, vind ik erg leuk om te doen en het hoort er voor mij ook echt bij. Cadeautjes onder de boom is ook zo’n fijne traditie, al was het dit jaar wat kleinzaliger, toch ben ik erg verwend. Lekkere warme sloffen, mooie muziek, een badrekje (daar schreef ik al ooit over, als fijn cadeau voor een boekenwurm als ik) en nog meer lieve engeltjes. Zo leuk! Nogmaals bedankt kerstelfjes. 🙂

Flowportretje

In september ben ik met Margriet naar het Snorfestival geweest, toen hebben we een portretje laten maken. Althans we lieten een foto maken, waar Marijke van de Portretfabriek dan later een portetje van zou maken. En eindelijk is het klaar. Ik vind het echt superleuk geworden!

Vriendschap

Ook in december heb ik veel met vriendinnen afgesproken. Vriendschap is zo belangrijk! In goede, maar vooral in slechte tijden. Ik ben blij dat mijn vriendinnen er voor me zijn, dank jullie wel. Kus!

Plannen voor januari (nou ja voor die laatste twintig dagen dan)

Lekker veel bloggen! Vanavond krijg ik mijn nieuwe laptop, een prachtige Macbook Air en die ga ik natuurlijk ten volle benutten de komende tijd. Ideeën genoeg! Daarnaast gaan we zaterdag naar Wende Snijders en het Amsterdam Sinfonietta in Tivoli in Utrecht en daar heb ik superveel zin in. Volgende week is het tijd voor ons jaarlijkse kledingruilfeestje en die week daarna houden we nog een alternatief nieuwjaarsdinertje met lieve vrienden. Januari wordt leuk!

Lees- en luisterupdate

Als altijd eindig ik met een wat lees en luister ik nu. Vanmorgen heb ik voorlopig mijn laatste luisterboek uitgeluisterd, heel erg, maar het was echt voor de tweede keer de Grijzejager-serie. Vanaf nu lees ik weer even alleen gewone boeken,dat gaat veel sneller en ik wil er nog zoveel lezen. Op mijn nachtkastje ligt nu De brief voor de koning van Tonke Dragt. Als boek minstens zo fijn als als luisterboek. En verder lees ik Big Magic van Elizabeth Gilbert en De geverfde vogel van Jerzy Kosinksi. Dat laatste is een flowchallengeboek. Morgen ga ik verzinnen wat mijn treinboek wordt voor de komende tijd, ik heb meer dan genoeg om uit te kiezen, maar daarover morgen meer.

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply ludie 6 januari 2016 at 21:55

  Lief gezegd, Marloes

 • Reply Anna Maria Boland 7 januari 2016 at 12:57

  Ik vind Big Magic ook een boek om te herlezen, en da meerdere keren ook.
  Soms denk ik dat een beetje verliefd ben op Elizabeth Gilbert (“girl crush” heet het in het Engels). Ik vind haar geweldig en toen ik Paradiso uit kwam voelde het alsof ik vleugels had. Ik dacht dat alles aan kan. 🙂

 • Reply Literasa 7 januari 2016 at 15:30

  Leuk overzicht en veel plezier in 2016!

 • Reply Margriet 12 januari 2016 at 16:36

  Big magic, al voor jouw review gereserveerd!

  • Reply Marloes 12 januari 2016 at 19:30

   Wat leuk, dan lezen we hetzelfde boek 🙂

  Ik wil wel reageren