Review

Review: De boeken van Sara Lindqvist | Katarina Bivald

Bladzijde 26, zin 1: “Waar je heen moet?”

De boeken van Sara Lindqvist | Katarina Bivald

Bij mijn laatste biebbezoek zou ik eigenlijk alleen flowchallenge-boeken meenemen, zoveel heb ik nog in de kast staan om te lezen. Maar toen ik dit boek zag liggen kon ik het niet weerstaan, ik vind de cover zo vrolijk én het gaat over boeken! 🙂 Daar word ik altijd blij van, toen ik laatst dus gewoon een fijn boek wilde lezen om mijn gedachten even te verzetten, koos ik deze. Heerlijk! 

Waar gaat De boeken van Sara Lindqvist over?

Als Sara’s werk in een boekwinkel stopt, besluit ze haar penvriendin Amy een bezoek te brengen. Ze kennen elkaar niet want Amy woont in Broken Wheel in de VS en Sara in Zweden, bovendien is Amy veel ouder dan Sara. Toch gaat Sara op pad. Eenmaal aangekomen blijkt Amy net te zijn overleden. Sara besluit voorlopig te blijven en maakt kennis met de inwoners van het ingeslapen stadje. Door de brieven van Amy is het net alsof ze hen al jaren kent.

Om iets te doen te hebben begint ze een boekwinkeltje met Amy’s boeken. Hoewel ze in eerste instantie vooral argwaan ontmoet, raakt ze al snel ingeburgerd en lijkt ze even onmisbaar voor het stadje als de andere inwoners. En er is Tom. Maar dan komt de einddatum van haar visum in zicht…

Wat vind ik ervan?

Echt een fijn boek voor een treurige zondag. Het leest lekker weg en hoewel je meteen weet dat Tom en Sara elkaar uiteindelijk wel zullen krijgen, stoort dat helemaal niet. Het pad naar dit voorspelbare einde is heerlijk onvoorspelbaar, vol wonderlijke, lieve personages en verrassende gebeurtenissen. Ik heb ervan genoten, echte feelgood.

En er komen heel veel boekentips in voor, zoals:

Ik had heel even het idee om alle genoemde boeken op te sommen, maar het zijn er zo ontzettend veel, dat wordt een ellenlange lijst, dus dat doe ik toch maar niet.

Sommige hoofdstukken hebben trouwens hele fijne kopjes, zoals Boeken versus het leven: 1-0. En Sara deelt haar kasten op een leuke manier in, niet op thriller of roman zoals je vaak ziet in boekwinkels, maar op seks, geweld en wapens  en voor vrijdagavonden en late zondagochtenden in bed. Daar moest ik om glimlachen, het lijkt me echt een fijn winkeltje!

Tot slot:

Boek 66/53 #boekperweek

Volgende review (as dinsdag) : Eva Slaapt | Francesca Melandri #flowboekenchallenge

De boeken van Sara Lindqvist | Katarina Bivald

De boeken van Sara Lindqvist | Over een boekwinkeltje om van te houden (Läsarna i Broken Wheel rekommenderar)
Katarina Bivald (Vertaling: Bianca Cornelissen)
Meulenhoff Boekerij BV 2014
♥♥♥♥

Previous Post Next Post

3 Reacties

  • Reply Literasa 21 december 2015 at 10:52

    Lijkt me inderdaad een zalig ontspannend boek!

  • Reply Lizesboeken 23 december 2015 at 16:05

    Dit lijkt mij een leuk en ontspannend boek. Ik zet het bij op mijn te lezen lijst.

  • Reply Margriet 8 februari 2016 at 20:56

    Ik sluit me helemaal aan bij jouw mening. Heerlijk feel-good boek!

  • Ik wil wel reageren