Iets anders

Vraag maar raak – de antwoorden & de winnaar

Een paar dagen te laat, sorry! Vorige week was hectisch en toen ik er vrijdag voor wilde gaan zitten, snipverkouden en met eigenlijk al te weinig tijd, bleek internet het niet te doen. Daar werd ik zo chagrijnig van dat ik dacht dan wordt het zaterdag. Helaas, zaterdag bleek de verkoudheid uitgegroeid naar een bijholteontsteking, het grootste deel van de dag heb ik in bed gelegen en in bloggen had ik al helemaal geen zin. Gisteren was het iets beter, maar moest ik mijn afspraak van vanmorgen voorbereiden en dus heb ik nu eindelijk tijd voor de beloofde blog met de antwoorden en de winnaar!

Wel leuk om nog even te melden, het Hoera!Bladzijde26isjarig-pakket is inmiddels onderweg naar Literasa, hopelijk is de post razendsnel en kan ze het snel uitpakken.

Ok√©, dan de vragen! Wat leuk dit ūüôā en wat zijn jullie creatief, ik ga mijn best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wat is je favoriete prentenboek? Margriet

Le petit prince! Maar is dat eigenlijk wel een prentenboek? Er staan in ieder geval wel veel mooie prenten in, dus ik reken het zelf alvast goed. Het werd geschreven en getekend door Antoine Saint-Exupéry. Een lief modern sprookje over een kleine prins die zijn kleine planeet verlaat op zoek naar iets te doen en te leren. Het zit vol prachtige wijsheden en is waanzinnig mooi verzonnen.

Bladzijde26 Piepelien

Wat/welke hobby zou je in al je vrije tijd doen als je geen boeken zou lezen? Thea

Als ik niet lees of blog dan vind ik het fijn om met wol bezig te zijn, breien of haken. Zo heb ik vorig jaar een poncho voor mezelf gemaakt en Piepelien de ballerina voor mijn nichtje. Soms combineer ik het en luister ik een boek terwijl ik haak of brei. Op dit moment brei ik minimutsjes voor Innocent, leuk om te doen en een goed doel.

 

LeesplekOp welk plekje lees jij het allerliefst? Katrien

Mijn eerste gedachte ging naar mijn fijne paarse stoel, met mijn voeten in de boekenkast en een kop thee en chocolade onder handbereik. Maar het allerliefst lees ik toch op een bankje in¬†een park in Parijs, dat geeft zo’n ultiem luxe gevoel. Heerlijk, nu tussen de prachtig gekleurde herfstbladeren, of ’s zomers tussen de bloemen in de zon, met macarons¬†van Ladur√©e om van te snoepen en¬†een thermos vol thee.¬†La vie est belle…

 

 

Welk boek zou je zelf geschreven willen hebben? Literasa

Dit is net zoiets is als ‘wat is jouw mooiste boek ooit?’, bijna onmogelijk om te beantwoorden. Ik zou willen dat ik¬†Het aardappelschiltaartgenootschap van Guernsey geschreven had, en Honderd jaar eenzaamheid en oh, ik weet het al Harry Potter¬†natuurlijk! Wat een heerlijk talent zou dat zijn, te kunnen schrijven als JK Rowling of Gabriel Garcia Marquez of Haruki Murakami of… er zijn er zoveel die zo mooi schrijven.

In welk boek zou je zelf de hoofdrol willen spelen? Lize

Makkie! Ik wil Hermelien wel zijn in Harry Potter. Slim, onafhankelijk en dapper. En ze kan toveren!

Wat is je droomjob en waarom? Lize

Als ik de loterij win dan begin ik een winkeltje annex koffietentje, vol met leuke dingen, fijne boeken en twee zelfgebakken taarten op het menu. Op de stille momenten blijf ik dan lekker bloggen op Bladzijde26.

Hoe ziet je blog er over 5 jaar uit? Lize

Inspirerend! Met nog meer mooie foto’s en eigen illustraties. Althans dat hoop ik. 5 jaar is nog ver weg, maar als wordpress dan nog bestaat dan hoop ik dat Bladzijde26 er ook nog is en dat jullie nog steeds komen kijken ¬†op zoek naar leesinspiratie en gezelligheid.

1001004006414147Bij welk boek heb je het hardst gehuild en bij welke heel hard gelachen? Kim

Vroeger haalde ik soms een boekje bij de bibliotheek waar ik zo hard om moest huilen dat ik halverwege altijd bij mamma op schoot kroop om bij haar verder te lezen. Elske van de orgeldraaier heette het (tenminste dat denk ik) en hoewel ik nog steeds regelmatig tranen met tuiten huil bij een boek, is dat het eerste wat bij me opkomt.
Een boek waar ik hard om moest lachen springt er niet zo uit voor mij, of toch, daar heb je de Het literair aardappelschiltaart genootschap van Guernsey weer, dat is bij vlagen echt hilarisch! (Dit boek staat ook hoog in het hard huilen om-lijstje trouwens.) Ook om de boeken van Sarah-Kate Lynch moet ik altijd lachen en, daar heb je hem weer, Harry Potter doet het bij mij ook altijd goed.

Ik vind het heel leuk dat er bij een recensie steeds bovenaan een zin uit bladzijde 26 vermeld wordt. Is er echter een specifieke reden voor die 26? Zwartraafje

Sinds mijn zestiende is 26 mijn lievelingsgetal, ik weet niet meer precies hoe het begon, maar het heeft iets met het badmintonclubje op vrijdagavond te maken. Bladzijde26 vond ik meteen leuk klinken als blognaam en toen was de stap om iets te doen met die 26ste bladzijde nog maar klein. Eerst wilde ik de hele pagina citeren, maar ik dacht dat de schrijvers daar misschien niet blij mee zouden zijn¬†en bovendien leek het me saai zo’n hele lap tekst. Toen dacht ik de 26ste zin van elke bladzijde 26 te nemen, maar ik kwam er al snel achter dat er lang niet altijd 26 zinnen staan op bladzijde 26. Dus daarom vermeld ik altijd de eerste zin van de 26ste bladzijde. Eigenlijk is het idee dat jij zo een indruk krijgt van de schrijfstijl, maar daar is het bij nader inzien toch niet zo geschikt voor. Nu vind ik het vooral een leuke gimmick. Aan het eind van het jaar plan ik trouwens een “mooiste eerste zin van bladzijde 26″verkiezing.

Van welk boek heb je het meest geleerd? En wat was dat dan? (Andere?) Kim

Bianca-boekjes

Poeh! Ik weet niet of er een boek is waarvan ik het meest geleerd heb en ik zou zeker niet weten welk boek dat dan was. Vroeger, als jong meisje, las ik graag de boekjes uit de Bianca-serie. Die gaan over een groepje vriendinnen met een paardrijclub die altijd voor elkaar en voor anderen klaar staan. Daarvan heb ik misschien wel geleerd hoe belangrijk vriendschap is en dat je als meisje echt niet voor jongens hoeft onder te doen. Dat leerde ik trouwens ook van de boeken van Thea Beckman, boeken die ik mijn nichtje later zeker cadeau ga doen. Vooral Hasse Simonsdochter en de Thule-serie heb ik keer op keer gelezen. Vriendschap, gelijkheid en onafhankelijkheid dus en dat zijn nog steeds terugkerende thema’s in de boeken die ik graag lees.

Ik ben altijd gefascineerd door eten, dus ben wel benieuwd of jij bijzondere eetgewoontes hebt of een succesrecept dat je wilt delen. Lalagè

Volgens mij heb ik geen bijzondere eetgewoontes, ik lust en eet alles en vind het leuk om nieuwe dingen te proeven. Misschien is het een beetje bijzonder dat ik heel regelmatig nieuwe recepten probeer. Sinds lang hebben we een abonnement op Delicious. en eigenlijk koken we vrijwel iedere week wel één of twee recepten uit dit blad. Geen moeilijke dingen, want doordeweeks heb ik honger en dan moet het niet te lang duren. Over dat succesrecept ga ik even nadenken Lalagè, dat houd je van me tegoed!

Winnares

Oei, wat een lap tekst. Gelukkig rest mij nu alleen nog het bekendmaken van de winnares :). Daar had ik mezelf toch mooi te pakken, dat is dus hartstikke moeilijk om te kiezen, vooral omdat jullie namen erbij staan. Dus ik heb de vragen geanonimiseerd en J laten kiezen, wel zo eerlijk.

En de leukste vraag is:

Op welk plekje lees jij het allerliefst?

Katrien gefeliciteerd! Stuur je me voor 19 oktober een berichtje met je postadres? Dan heb ik een boekig aardigheidje voor je. Het berichtje kan via e-mail (bladzijde26@gmail.com) of Twitter (@marloesbomer).

Enne, ik stel zo’n leuke vraag meteen door aan jullie, op welk plekje lees jij het allerliefst?

Previous Post Next Post

8 Reacties

 • Reply Lalag√® (@Lalage_) 12 oktober 2015 at 21:46

  Erg leuk om te lezen ūüôā En ik wacht rustig af… ūüėČ

 • Reply Lizesboeken 13 oktober 2015 at 13:40

  Leuke vragen en leuk om jouw antwoorden te lezen ūüôā
  Ik lees het liefst in bad, lekker warm met veel schuim en een rustig muziekje op de achtergrond.

  • Reply Marloes 13 oktober 2015 at 21:01

   Oh dat is ook een fijn plekje inderdaad… maar daarin durf ik alleen boeken te lezen die nat mogen worden en hoewel ik niet heel zuinig ben op mijn boeken gaat me dat toch vaak net te ver.

 • Reply Thea 13 oktober 2015 at 23:09

  Op de bank onder een dekentje, in een warm bad en in bed. Maar als ik echt een supergoed boek heb dan merk ik helemaal niet waar ik zit ;-D

  • Reply Marloes 14 oktober 2015 at 20:38

   Dat heb ik ook, lezen kan echt overal ūüôā

 • Reply Literasa 15 oktober 2015 at 09:29

  Leuke vragen en antwoorden! Die paarse zetel ziet er heel aangenaam uit ūüėČ
  Ben benieuwd naar het pakje!

 • Reply Margriet 20 oktober 2015 at 18:37

  Le Petit Prince! Ik ken de titel wel maar het boek niet. Deze zojuist ook maar eens gereserveerd bij de bieb.
  Lezen doe ik het liefst in het hoekje van de bank met thee en chocolade. (herkenbaar dus ;-))
  Of buiten in het zonnetje, maar dat zal even duren voordat dat weer kan.

  • Reply Marloes 20 oktober 2015 at 19:09

   Oh, die ga je leuk vinden, dat weet ik bijna zeker! En de kleine man misschien ook wel, het is immers een kinderboek.

   Ja, jammer hè van dat zonnetje? Maar dat hoekje van de bank met thee (of warme chocola) is ook fijn.

  Ik wil wel reageren