Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: Oktober 2015!

Voor mij was het dit jaar al vroeg december, althans oktober leek wel een feestmaand! Ik was jarig, mijn blog was jarig, ik begon in een nieuwe baan en ik kreeg heeeeeel veel nieuwe boeken, kortom oktober mag van mij eigenlijk nog wel een maandje duren.

Gelezen in oktober

Gelezen in oktober 2015Ik las eigenlijk niet bijzonder veel. Door mijn nieuwe baan had ik toch ineens bijna tien uur minder te besteden op een dag en dat is even wennen. Dat wordt dus iets meer plannen en dan kan ik hopelijk mijn ritme van twee reviews per week vasthouden. Alhoewel ik nu al zie aankomen dat dit deze week best een hele uitdaging wordt. Gelukkig ben ik woensdag vrij.

Dit las ik in oktober:

Winterlogboek vond ik heel bijzonder, goed geschreven en erg origineel, dus dat was misschien wel het mooiste boek dat ik las afgelopen maand, maar het is een close uitslag. Ook de andere met  ♥♥♥♥ zijn stuk voor stuk erg fijn.

Challenge-updates:

 • #flowboekenchallenge: 11/102
 • #alleboekenuitdekast: die voorraad is vooral enorm gegroeid afgelopen maand, ik zal eens even tellen… het zijn er 38. Ik heb me voorgenomen om bij mijn volgende bibliotheekbezoek alleen maar flowchallengeboeken mee te nemen, verder ga ik eerst die kast leeglezen. Met 38 boeken te gaan ben ik daar waarschijnlijk nog wel even zoet mee. Ik ben benieuwd hoe ver ik nog kom dit jaar!
 • #boekperweek: Inmiddels de 60 gepasseerd.

En verder…

Bladzijde 26 in oktober 2015

Blogverjaardag & eigen verjaardag

Mijn blogverjaardagsfeestje was voor mij echt een feestje om te doen. Wat onwijs leuk om daar mee bezig te zijn en wat leuk ook om jullie reacties te lezen. Volgend jaar weer! Maar dan iets beter voorbereid want door alle plotselinge drukte liepen sommige dingen niet helemaal zoals ik ze bedacht had. Ach, ik schrijf het maar op beginnersfoutjes, overall werd en word ik er heel blij van! (Trouwens, om jullie nieuwsgierigheid te bevredigen: bij de foto’s zien jullie het fotootje dat Literasa twitterde toen ze het Hoera!Bladzijde26isjarig-pakket had ontvangen)

Nieuwe baan

Na vijf maanden thuis ben ik op twee oktober als redacteur begonnen bij de Rabobank. Het ging ineens razendsnel, maandag aangenomen, vrijdag beginnen, maar ik ben er erg blij mee! Leuk werk, mooi bedrijf, gezellige collega’s, het zou fijn zijn als ik hier een tijdje kan blijven, dat wordt duimen dus (en mijn best doen natuurlijk).

Ontzettend veel nieuwe boeken!

Oktober was voor mij ook een soort boektober, maar dan anders, ik kreeg heel veel nieuwe boeken. Gisteren schreef ik al over mijn verjaardagscadeau met de 10+1 boeken die ik uitzocht bij Scheltema. Maar ik kreeg ook nog drie boeken cadeau, kocht er twee bij Tessa en werd bij een bezoekje aan de stad verleid door een kraampje boeken bij de nieuwe Terre des Hommes-winkel in de stad (daarover schreef ik hier). Al met al voel ik me een ontzettende geluksvogel!

Plannen voor november

Twintig november ga ik met een vriendin naar een lezing (ik noem het maar even zo) van Elizabeth Gilbert in Paradiso in Amsterdam. Voor wie er niet meteen een belletje gaat rinkelen, zij schreef Eten, bidden en beminnen en Het hart van alle dingen. Ze heeft net een nieuw boek uit, Big magic: creative living beyond fear en ik ben razendbenieuwd wat ze te vertellen heeft.

Verder komt mijn eerste kookboekreview online en verheug ik me enorm op het lezen van Alice in Wonderland, dat lijkt me een heerlijk boek en de editie die ik gekregen heb ziet er ook fantastisch uit. Binnenkort kunnen jullie dus een review verwachten.

Lees- & luisterupdate

Alleen op de 26e vertel ik wat ik lees en luister en op dit moment ligt op mijn nachtkastje Die van die van u van Annie MG Schmidt en De boekenapotheek van de Seine van Nina George. In de trein en thuis lees ik Gisèle van Susan Smit en op mijn oortjes staat heel even niets. Eerst even wat gewone boeken lezen, ik vind luisterboeken soms zo verslavend, vooral die Grijze Jager-serie en dat is niet goed voor mijn productiviteit. 😉

Previous Post Next Post

6 Reacties

 • Reply Literasa 27 oktober 2015 at 08:07

  Wat een leuke maand heb je gehad! Nogmaals bedankt voor het pakket, de chocolade is intussen op 😀 Hopelijk kan ik gauw het boek lezen, het zijn ook voor mij drukke tijden… Verder ben ik benieuwd naar wat je vindt van Winterlogboek en wens ik je veel succes met de nieuwe job (redacteur, klinkt mooi!).

  • Reply Marloes 27 oktober 2015 at 20:38

   Thanks! Ben zo blij dat jij blij bent met het pakket, nu duim ik nog dat je ook van het boek zult genieten :). Klinkt goed hè, redacteur?

 • Reply Margriet 28 oktober 2015 at 10:37

  Big magic: creative living beyond fear. Alleen al om de kaft zou ik hem gaan lezen.
  En wat een leuk pakketje voor Literasa. Goed bezig Marloes!

 • Reply Lizesboeken 29 oktober 2015 at 13:46

  Ik kan me voorstellen dat dit een echte feestmaand was voor jou 🙂 Leuk hoor
  Luisterboeken wil ik wel eens proberen maar heb ik nog nooit gedaan.

 • Reply DQ 6 november 2015 at 02:44

  Ik ben ontzettend benieuwd naar Big Magic! Heb er zoveel positiefs over gehoord. Leuke blog heb je 🙂 X

  • Reply Marloes 8 november 2015 at 17:06

   Dank je wel! Ik ben ook heel benieuwd naar Big Magic, inmiddels heb ik hem in huis en ik ga er heel snel in beginnen, hopelijk vanavond al 🙂 maar eerst Alice in Wonderland uitlezen.

  Ik wil wel reageren