Review

Piece of Kate | Emily Lichthart | Review

Bladzijde 26, zin 1: “De vrouw zit te lezen, maar het meisje staart mij met grote ogen aan.”

Piece of Kate | Emiliy Lichthart

Ik word echt heel blij van de cover van Piece of Kate, die ziet er echt heel fijn en knus uit. Ik had dus hoge verwachtingen. Bovendien was ik een beetje op het verkeerde been gezet door de Engelse titel en de Engels klinkende voornaam van de schrijfster, ik dacht met een vertaling te maken te hebben. Omdat ik geen fan ben van Nederlandse chicklit was dit absoluut een pré. Toen ik ontdekte dat het zich in Nederland afspeelt en door een Nederlandse geschreven is werd ik al minder enthousiast, maar ik bleef nieuwsgierig.

Waar gaat Piece of Kate over?

Kate is op zoek naar een nieuwe baan, maar het wil niet erg vlotten. Omdat ze graag bakt en daar ook over blogt suggereren haar vriendinnen dat ze een taartenwebshop moet beginnen. Het vriendje van één van hen zou wel willen helpen met de website. En dan blijkt het hek van de dam, de volgende dag al is haar site opgepikt door social media en is ze de nieuwe ster waarmee iedereen wil werken.

Wat vind ik er van?

Tsja, het is gewoon geen match, Nederlandse chicklit en ik. Dit is echt wel een leuk boekje, Emily Lichthart schrijft lekker en er gebeurt genoeg, maar het is niet voor mij. Hoewel het onderwerp me aanspreekt (blogs, bakken, yay!) en ik Kate eigenlijk ook wel mocht, irriteert ze me ook mateloos. Hoe naïef kan je zijn? Maar nog vervelender, hoe onrealistisch kan je een verhaal maken? Kate krijgt werkelijk alles in de schoot geworpen, als het echt zo makkelijk was, dan hadden we allemaal een andere baan. Ik vond het echt te veel en te gemaakt. Jammer, want ik had me er zo op verheugd!

Toch heb ik het ook gewoon in één ruk uitgelezen, want het is wel een onderhoudend verhaal en het geeft ergens ook wel weer een leuk inkijkje in het wereldje van tv en pr. Hoewel het volgens mij te zwaar is aangezet raakt het hier en daar vast ook de waarheid en dat maakt het leuk om te lezen. Bovendien vond ik de verhaallijnen met haar ouders ook wel weer grappig verzonnen. Daarom krijgt Piece of Kate toch drie sterren van mij.

Oja, ik snap ook niet goed waarom het boek Piece of Kate (= leuk en persoonlijk) heet en de webshop Sweet teeth (= veel minder leuk en persoonlijk), ik zou die webshop ook Piece of Kate noemen, maar ja, misschien heb ik daarom wel geen duizenden bezoekers.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie herkennen dat je heel graag boeken uit bepaalde genres leest, maar dat je je ook laat afschrikken door de nationaliteit van de auteur?

Challenge-updates:

Boek 57/53 #boekperweek

Piece of Kate | Emiliy LichthartPiece of Kate
Emily Lichthart
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff 2015
♥♥♥

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Chantal 9 oktober 2015 at 08:36

  Ik heb altijd vooral buitenlandse boeken gelezen. Vooral Italiaanse literatuur was favoriet en dat stiekem nog steeds. De laatste jaren heb ik genoeg Nederlandse schrijvers ontdekt die ik goed vind, dus ik ben van plan om ook weer meer van eigen bodem te gaan lezen.

  • Reply Marloes 9 oktober 2015 at 19:27

   En nu maak je mij nieuwsgierig, welke Nederlandse schrijvers hebben jou overtuigd?

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 10 oktober 2015 at 14:29

  Ik lees het liefst onvertaalde boeken, dus Nederlands of Engels. Dit jaar heb ik weer meer vertaald gelezen en ik heb ontdekt dat er veel goede vertalers zijn, al zit er soms ook weer een mindere tussen. Ken je de uitdaging ‘Ik lees Nederlands’ al? Dat is misschien wel leuk voor jou voor volgend jaar…

  Mijn lievelingsboek is ‘Het leek stiller dan het was’ van Eva Kelder, een Nederlands debuut. Verder lees ik heel graag boeken van Renate Dorrestein en Rascha Peper. En voor meer tips weet je mijn blog te vinden 🙂

  • Reply Marloes 12 oktober 2015 at 20:48

   Ik lees graag buitenlandse schrijvers maar wel liefst in het Nederlands (luiheid?) dus ik lees juist heel veel vertalingen. Over het algemeen vind ik die eigenlijk juist heel goed en ongelooflijk knap want het is zo ontzettend moeilijk.

   Aan Ik lees Nederlands ga ik volgend jaar zeker meedoen, lijkt me leuk!

   Eva Kelder ga ik opzoeken, nog nooit van gehoord dus bedankt voor de tip. De andere dames gaan op de lijst voor volgend jaar 😉 En inderdaad, ik weet je blog te vinden :).

  Ik wil wel reageren