Review

Review: De gloriedagen van Walter Gom | Marcel Vaarmeijer

Bladzijde 26, zin 1: “‘ Wat kletsen jullie toch,’ zei ik.”

De gloriejaren van Walter Gom | Marcel Vaarmeijer

Dit boek leek op een gegeven moment wel overal voorbij te komen, het kreeg ook veel positieve recensies en dat maakte dat ik nieuwsgierig werd. Gelukkig kwam het via Elly’s Choice voorbij dus kon ik het meenemen op vakantie. Het bleek een ideaal boek voor bij het zwembad.

Waar gaat het over?

Walter Gom is de nieuwe bovenbuurman van Iris. Een beetje een vreemde maar heel vriendelijke man. Hij doet bijvoorbeeld zijn uiterste best haar geen last te bezorgen en probeert ieder geluidje te voorkomen, waardoor ze er ook pas na een tijdje achter komt dat hij boven haar woont omdat hij een appel laat vallen. Toch raakt ze met hem bevriend. Als hij haar en haar beide zussen elk een bijzonder goed en origineel advies verstrekt bedenkt Iris BIB, een adviesbureau met Walter als adviseur. Al snel hebben zijn onorthodoxe adviezen succes en loopt het volledig uit de hand, BIB groeit snel, heel snel en dat heeft grote gevolgen.

Wat vind ik ervan?

Een fijn feelgood-boek. Het leest lekker weg en het verhaal is origineel en sympathiek. Ergens heeft het wel iets van Amélie en Les intouchables, dat zit hem vooral in het oprechte karakter van Walter, heel open, vriendelijk en eenvoudig. Tegelijkertijd is hij heel complex om te benaderen, er komen heel wat fluwelen handschoenen aan te pas.

Ik vond het ook leuk om te lezen over het opstarten van het adviesbureau, het verzinnen van de naam, de eerste echte klant, een eigen kantoor. Allemaal niet te ingewikkeld, jij en ik zouden het ook kunnen en dat is misschien ook wel de charme van het boek. Het kan ons ook overkomen. (In theorie dan, want het is natuurlijk gewoon een heerlijk verzonnen verhaal).

Een leuk boek dus, perfect voor op vakantie als je iets niet al te ingewikkelds wilt lezen maar geen zin hebt in zoete chicklit of spannende misdaad. Het is een tikje maf en ook veel te dik aangezet, maar niet op een storende manier, op de één of andere manier past het wel bij het verhaal. Marcel Vaarmeijer lijkt precies de goede manier gevonden te hebben om op het randje van over de top te schrijven. Ik ben benieuwd naar zijn volgende boek!

Wat vind je eigenlijk van de cover? Spreekt deze je aan of stoot hij eerder af?

Challenge-updates:

Boek 55/53 #boekperweek

Volgende review (as dinsdag): Mijn naam is Asjer Lev | Chaim Potok
De gloriejaren van Walter Gom | Marcel Vaarmeijer
De gloriedagen van Walter Gom
Marcel Vaarmeijer
Luitingh-Sijthoff 2015
♥♥♥♥

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Doe iets goeds voor een boek #1 - De gloriedagen van Walter Gom 10 september 2017 at 07:41

    […] Lees ook wat Tessa en Marloes van het boek […]

  • Ik wil wel reageren