Leesvoorraad

Een hele stapel nieuwe boeken!

Leesvoorraad_okt2015_all

Gisteren ben ik echt ontzettend verwend! Ik kreeg een van de beste verjaarscadeaus ooit: ik mocht voor een fijn bedrag boeken uitzoeken bij Scheltema in Amsterdam. Wat een feest!!

Sinds mijn verjaardag was ik al aan het genieten van de voorpret en gisteren heb ik volgens mij de hele dag rondgelopen met een enorme smile. 🙂 Niets zo fijn als een hele stapel mooie boeken. Wil je weten wat ik uitkoos en waarom?

Leesvoorraad_okt2015_Jeugd
Vorig jaar las ik via de Luisterbieb-app De brief voor de koning van Tonke Dragt, ik had het nog nooit gelezen (ongelooflijk, I know) en ik was meteen verknocht. Dit was dus een boek dat ik echt per se wilde hebben, net als het vervolg. Ik vind het zo’n waanzinnig gaaf verhaal, dat verdient gewoon een plekje in mijn boekenkast, en ook leuk, ik kan het nu eindelijk echt lezen!

Toen ik voor dit schap stond viel mijn oog op een hele rij boeken van Thea Beckman. Vroeger verslond ik die, in de biebbus ging ik altijd eerst naar de B. Vooral Hasse Simonsdochter was een van mijn favorieten (net als de Thule-serie, maar die heb ik jaren geleden al eens voor mijn verjaardag gekregen), ik heb het meerdere keren gelezen. Dit verjaardagscadeau leek me wel een mooie gelegenheid om het zelf aan te schaffen en het opnieuw te lezen. Hopelijk ben ik straks nog net zo enthousiast!

Leesvoorraad_okt2015_Mooi

Omdat ik heel veel boeken van de bibliotheek leen heb ik lang niet al mijn favoriete boeken in huis, maar ik vind het wel heerlijk om boeken opnieuw te lezen om nogmaals van het verhaal en/of het taalgebruik te genieten. Daarom heb ik me voorgenomen om de boeken die ik echt heel mooi vond alsnog te kopen en een plaatsje te geven in mijn kast. Deze drie horen bij de mooiste boeken van het afgelopen jaar.

Leesvoorraad_okt2015_Nieuw

Maar ik wilde ook wel graag wat nieuws en daarom koos ik ook voor deze drie. Laatst las ik ergens een heel positieve recensie over Hersenschimmen en omdat ik deze cover echt prachtig vond verdween deze in mijn mandje. Murakami is een van mijn favoriete schrijvers, over dit boek van hem heb ik al veel goede dingen gehoord en ik vind de kleur gewoon heel mooi. Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck vond ik prachtig en dit boek schijnt ook heel mooi te zijn, ik ben er heel erg benieuwd naar.

Leesvoorraad_okt2015_flowboekenchallenge

Op de tweedehandsafdeling vond ik deze, hij staat op mijn #flowboekenchallenge-lijst dus mocht ook in de mand. Eigenlijk vind ik het ook wel weer eens leuk om iets in de originele taal te lezen, en alle aandacht die dit boek (en de film) gekregen heeft, heeft me wel nieuwsgierig gemaakt.

Leesvoorraaad_okt2015_J

Mijn vriend koos zelf de nieuwe Jonathan Franzen en daar ben ik toch ook wel heel benieuwd naar. Hij geldt als een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers van nu en ik wil wel eens weten waarom. Maar omdat ik vind dat J zijn eigen boeken eerst mag lezen, kan het nog wel even duren voor ik er in kan beginnen. Hij leest minder en langzamer dan ik en is nu bezig in Michel Faber’s Het boek van wonderlijke nieuwe dingen, en dat is best een dikke pil.

Leesvooraad_okt2015_tas

Tot slot zag ik toen we naar de kassa liepen deze tas hangen en die schreeuwde gewoon mijn naam. Perfect voor mijn tochtjes naar de bieb. Bovendien kwam hij gisteren ook meteen goed van pas.

Ik ben zo blij met mijn stapel boeken! Vanmorgen heb ik van een afstandje naar onze goed gevulde boekenkast zitten kijken, even genieten van al dat moois.

 Ben jij je ook wel eens zo te buiten gegaan aan fijne boeken?

 

Previous Post Next Post

15 Reacties

 • Reply Sue 25 oktober 2015 at 14:04

  Wat een fijne keuzes heb je gemaakt! En ik snap het hekemaal, boeken waar ik heel erg van genoten heb wil ik ook graag in de kast hebben. Veel leesplezier, maar dat gaat ongetwijfeld wel goed komen 😉

  • Reply Marloes 26 oktober 2015 at 20:41

   Dat gaat zeker weten goed komen! En de voorpret is ook alvast erg fijn.

 • Reply Marcia 25 oktober 2015 at 17:02

  Persoonlijk vond ik Vele hemels boven de zevende nóg mooier dan Kom hier dat ik u kus! Ook Hersenschimmen is zeker een aanrader 😀 Veel leesplezier!

  • Reply Marloes 26 oktober 2015 at 20:40

   Ik was al zo benieuwd en jij maakt me nog nieuwsgieriger. Nog mooier… dat wordt dan puur genieten. Enne, dank je wel, gaat zeker lukken!

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 25 oktober 2015 at 19:18

  De drie nieuwe heb je goed uitgezocht, ik vond ze alledrie erg goed! En Kerewin is voor mij nieuw, dat lijkt me een bijzonder boek.

  • Reply Marloes 26 oktober 2015 at 20:44

   Ik vond Kerewin heel erg mooi, het is echt een heel bijzonder verhaal en prachtig geschreven. Door dit soort vondsten ben ik extra blij met mijn #flowboekenchallenge, het maakt dat ik boeken lees die ik anders niet zomaar zou kiezen.

 • Reply Margriet 25 oktober 2015 at 21:10

  Wat een heerlijk cadeau! En wat een leuke tas!!!

  • Reply Marloes 26 oktober 2015 at 20:45

   Ja hè? Ben er ook helemaal blij mee!

 • Reply Inge 26 oktober 2015 at 16:35

  Wat heerlijk!
  Mensen geloven het vaak niet (omdat ze denken dat saai/niet origineel is), maar mij maak je zo blij met een boekenbon!

  • Reply Marloes 26 oktober 2015 at 20:46

   Mij ook! Maar een met zorg uitgezocht boek vind ik ook erg leuk om te krijgen en te geven ook trouwens.

 • Reply Literasa 27 oktober 2015 at 08:10

  Zulke mooie aanwinsten! Ik koop de laatste tijd ook vooral boeken die ik heel goed vond. Die editie van Bernlef ziet er prachtig uit!

  • Reply Marloes 27 oktober 2015 at 20:40

   Mooi is die cover hè? Zonde eigenlijk dat je dat in een boekenkast eigenlijk niet ziet. In een volgend huis wil ik graag een zo’n grote boekenkast dat er ook een plekje is waar ik de mooiste boeken met de cover kan showen. Gewoon omdat ik er blij van word.

 • Reply Lizesboeken 28 oktober 2015 at 11:08

  Zo leuk dat je zoveel nieuwe boeken hebt 🙂 Veel leesplezier!
  Als ik naar de Boekenbeurs in Antwerpen ga, koop ik meestal veel te veel nieuwe boeken.

 • Reply DQ 6 november 2015 at 02:45

  Ik ben benieuwd wat je van het boek van Murakami vindt. Heb zelf pas één boek van deze schrijver gelezen (The Strange Library) en vond ‘m heel interessant, maar ook heel apart. Ben zeker geïnteresseerd om meer te lezen. Leuke boekenshoplog! X

  • Reply Marloes 8 november 2015 at 17:05

   Thanks! Ik ben ook heel benieuwd naar deze Murakami, maar gezien mijn eerdere ervaringen met hem denk ik dat het wel losloopt, tot nu toe vond ik ze allemaal mooi. 🙂

  Ik wil wel reageren