Iets anders

Blogverjaardagsfeestje deel 5: Terugkijken en vooruitblikken

Marloes_2jaar

33 jaar geleden, ik werd 2!

Vandaag ben ik jarig, een dag om stil te staan bij het afgelopen en het komende jaar, terugkijken en vooruitblikken, wat was het voor een jaar en waar wil ik volgend jaar zijn. Daar ga ik dus vandaag ook eventjes voor zitten, met pen, papier en een grote mok thee.

Maar zo’n reflectiemomentje is natuurlijk ook leuk voor Bladzijde26, even stilstaan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar (dieptepunten waren er gelukkig niet) en bij de plannen die ik nog heb, om zo mijn blogverjaardagsfeestje af te sluiten. (Natuurlijk, de komende weken lees je nog wie de presentjes gewonnen hebben en beantwoord ik ook de vraag-maar-raak-vragen).

 

Hoogtepunten

 • Mijn logo! en eigen visitekaartjes
  Omdat ik Bladzijde26 graag “echt” wilde laten zijn wilde ik ook graag een eigen logo. Ik heb eerst zelf zitten prutsen, maar dat werd niets. Gelukkig heb ik een lieve vriendin die grafisch wel heel goed is, ze maakt ontzettend leuke geboortekaartjes, heel mooie fotoboeken en dus ook mijn ongelooflijk fijne logo. Ik ben er nog iedere dag blij mee! Lieve Margriet van Grittles.nl 1026x merci!
 • 1e reactie
  Ik word ontzettend blij van reacties en de allereerste was natuurlijk extra bijzonder en zoals het hoort was deze van mijn moeder. 🙂
 • 1e reactie van onbekende
  De eerste keer dat een voor mij volkomen onbekende reageerde heb ik een dansje gedaan, Paullien van Metmijnneusineenboek was daar verantwoordelijk voor! Ze reageerde op een post over bijzondere boekenkasten en zei: “Inhoud van boekenkasten zegt ook iets over persoonlijkheid. En soms komen er verrassende boeken naar voren.”
 • 1e keer dat ik op een andere blog genoemd werd
  Nog zo’n dansmoment. Amber van Taleofthelimetree die ik van de week al in het zonnetje zette als fanatiekste reageerster, was ook de eerste die naar Bladzijde26 linkte, superleuk!
 • Start #flowboekenchallenge
  Dit is iets waar ik echt onwijs enthousiast over ben, mijn #flowboekenchallenge. Op 2 juni begon ik ermee, het lezen van alle fictieboeken die genoemd zijn in de rubriek “Boeken van mijn leven” in Flow. Toen stonden er 135 op de lijst waarvan ik er 34 al gelezen had. Inmiddels heb ik 9 boeken gelezen en gereviewt. Leuk om te doen en je ontdekt nog eens wat, dus ik ga net zo lang door tot ik ze allemaal gelezen heb. Hier houd ik de stand bij.
  Bladzijde26 in Flow Magazine
 • Bladzijde26 in Flow
  Ik geloof dat ik bij dit hoogtepuntje heb staan springen en dansen en gillen tegelijk. Ik vond (en vind) het zo onwijs leuk! Bladzijde26 werd genoemd in Flow! Heel klein maar hoor en in eerste instantie zag ik het niet eens, maar het stond er echt, ook nu zit ik weer helemaal te grijnzen achter mijn laptopje, zo tof!
 • Best gelezen blog
  De blogpost waarin ik mijn #flowboekenchallenge aftrap is ook meteen de best gelezen post ooit.
 • Blogverjaardagsfeestje
  Wat een feest deze week! Cadeautjes uitdelen en bergen reacties krijgen, ontzettend leuk! Ik zou het bijna jammer vinden dat ik deze week ook nog met een nieuwe baan mocht beginnen, want ik kom eigenlijk tijd tekort voor al het leuks. Volgend jaar weer dus!

Toekomstplannen

 • Lekker lezen en reviewen
  Om te beginnen blijf ik natuurlijk gewoon lekker lezen en reviewen, ik hoop dat ik twee reviews kan volhouden nu ik weer full-time werk, anders worden het er weer wat minder en komt er misschien vaker een 3-in-1-review online. Mijn noglezenlijst is nog altijd heerlijk lang dus daar zal het in ieder geval niet aan liggen!
  Shoot! Fotograferen met je hart. | Anki Wijnen | Bladzijde26
 • Betere foto’s maken
  Ter illustratie probeer ik altijd mijn eigen foto’s te maken (behalve dan de boekcovers), maar dat is niet mijn sterkste punt. Ik vergeet vaak foto’s te maken van leuke dingen en ik ben ook gewoon niet zo’n goede fotograaf. Op het Snorfestival kocht ik daarom het boek Shoot! Fotograferen met je hart. van blogger Anki van het waanzinnig mooie Zilverblauw. Hopelijk helpt haar ontzettend leuke boek mij aan betere foto’s.
 • Meedoen aan Ik lees Nederlands & Ik lees Frans
  Ik heb ontdekt dat ik dol ben op leesuitdagingen dus volgend jaar doe ik zeker mee aan deze twee!
 • Eigen tag verzinnen
  Dat lijkt me nou leuk! Maar eerst maar eens meedoen met een bestaande… alles op zijn tijd.
 • Maandelijkse kookboekreview
  Dit speelt al een tijdje door mijn hoofd, dus ik denk dat ik er maar eens werk van ga maken, iedere tweede zondag van de maand of zo? Te beginnen in november want de tweede zondag van oktober is volgende week al en dat gaat me zeker niet lukken.
 • Een eigen nieuwsbrief (= heel wild plan)
  Dit is dus inderdaad een heeeeeeel wild plan en waarschijnlijk hele verre toekomstmuziek, maar het lijkt me wel heel leuk!
 • Gastbloggers
  Het lijkt me leuk als eens iemand anders een stukje schrijft op Bladzijde26, gewoon iemand die anders nooit blogt, maar die wel iets met lezen heeft of die helemaal niets met lezen heeft en daarover graag in discussie gaat, dat mag natuurlijk ook. Ik weet nog niet precies welke kant ik op wil hiermee, het is nog een heel wazig plan, maar ik word er alvast blij van!
 • Volgers in het zonnetje
  Afgelopen week zette ik Amber in het zonnetje omdat zij afgelopen jaar het vaakst reageerde en toen bedacht ik dat ik dat natuurlijk best veel vaker kan doen. Want zonder jullie is bloggen leuk, maar met jullie is bloggen waanzinnig leuk. Dus zo af en toe ga ik de spotlights op één van jullie richten, leuk, leuk, leuk!

En dat is pas de top van de ijsberg, er staan zoveel ideeën in mijn notitieboekje :), ik kan nog jaren vooruit. Ik ben wel nieuwsgierig natuurlijk, van welk plan wordt jij het blijst?

Previous Post Next Post

18 Reacties

 • Reply Inge 5 oktober 2015 at 22:40

  Gefeliciteerd! En je enthousiasme werkt aanstekelijk.

  • Reply Marloes 6 oktober 2015 at 20:05

   Dank je wel!

 • Reply Thea 5 oktober 2015 at 23:32

  Gefeliciteerd!
  Ik word het meest blij van je kookboekreviewplan maar dat is omdat ik van kookboeken houdt 🙂

  • Reply Marloes 6 oktober 2015 at 20:06

   Fijn zijn die hè? Ik word er ook altijd blij van!

 • Reply zwartraafje 6 oktober 2015 at 17:21

  Het lijkt me eigenlijk best wel moeilijk om een tag uit te werken die niet teveel lijkt op diegene die al rondgaan. Kookboeken reviewen doe ik zelf ook heel graag. Dan heb ik meteen weer wat nieuwe inspiratie voor de komende weekmenu’s.

  • Reply Marloes 6 oktober 2015 at 20:09

   Het zal inderdaad vast een uitdaging zijn, maar wel een hele leuke! Ik ga het in ieder geval proberen. Weet jij toevallig of er ergens een tag-verzamelpunt is? Dan kan ik het alvast checken voor ik iets live gooi, wel zo handig. En misschien ook leuk bij gebrek aan bloginspiratie – niet dat ik daar nu last van heb hoor 😉

   • Reply zwartraafje 8 oktober 2015 at 14:19

    Goh, eigenlijk niet. Ik heb wel een eigen lijstje met tag’s die ik ooit wel eens wil doen en diegene die ik al heb ingevuld (om herhaling te vermijden). Dat zijn echter lang niet alle tags die rondgaan. Als ik zo’n volledig overzicht tegenkom bezorg ik je zeker de link.

    • Reply Marloes 8 oktober 2015 at 20:06

     Ik zie een gat in de markt – blogniche anyone? 😉

 • Reply Margriet 6 oktober 2015 at 19:10

  Wat veel plannen! Leuk! Schattige foto en bedankt voor je compliment. Mooi dat je er nog steeds zo happy mee bent! <3

  • Reply Marloes 6 oktober 2015 at 20:10

   Heel happy zelfs!

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 6 oktober 2015 at 19:58

  Ik stem voor de kookboeken 🙂

  • Reply Marloes 6 oktober 2015 at 20:11

   🙂 en ik ga op zoek naar een leuke om mee af te trappen. Lekker!

 • Reply Sue 6 oktober 2015 at 20:40

  Van harte gefeliciteerd! En jouw logo is inderdaad supermooi geworden. Stiekem ga ik ook voor de kookboeken, daar lees ik eigenlijk nooit veel over. Leuk idee!

  • Reply Marloes 6 oktober 2015 at 21:14

   Dank je wel! Die kookboekenreview gaat er zeker komen, ik verheug me er nu al op.

 • Reply Lizesboeken 7 oktober 2015 at 14:12

  Gefeliciteerd 🙂
  Leuk dat je nog zoveel leuke toekomstplannen hebt.

  • Reply Marloes 7 oktober 2015 at 20:53

   Dank je wel!

 • Reply Literasa 8 oktober 2015 at 09:21

  Leuk dat je volgend jaar weer wil meedoen aan ‘Ik lees Frans’! ‘Betere foto’s maken’ staat hier ook nog op een prioriteitenlijstje, maar het komt er maar niet van… Misschien moet ik dat boek ook ‘ns lezen.

  • Reply Marloes 8 oktober 2015 at 20:05

   Het is echt een leuk boek, zonder al te veel techniek en met leuke voorbeelden.

  Ik wil wel reageren