Weekendwijsheid

Weekendwijsheid | Stephen King

Books are a uniquely portable magic. Stephen King.

Eens, dus prop ik mijn hele koffer vol, zou ik willen zeggen… maar sinds de e-reader is dat veranderd in “vul ik mijn e-reader tot de rand” en dat klinkt toch een stuk minder leuk. Wel fijn dat ik nu eindeloos veel boeken mee kan nemen en zelfs, mocht het “nodig” zijn, nog nieuwe kan aanschaffen of lenen vanaf (het hopelijk zonnige) Tenerife. Wat een topuitvinding! Het lijkt wel tovenarij. 😉

Maar wat vind jij, zijn boeken echt een soort draagbare magie? Voor mij absoluut, sommige boeken kunnen me echt een andere wereld intrekken en maken dat ik alles om me heen vergeet. Mijn moeder verbaast zich daar nog steeds over (en ik ben inmiddels bijna 35). Zalig als dat gebeurt!

Ik ben ook zo iemand die helemaal meeleeft, tranen stromen regelmatig over mijn wangen en hardop grinniken doe ik ook. Ja, ook in de trein, wat dan weer minder handig is. Lachen gaat nog, meestal lachen anderen dan gezellig mee, maar met panda-ogen op de plek van bestemming arriveren is toch echt minder geslaagd. Oh, en ik heb ook wel eens een station gemist omdat ik zat te lezen…

Kan jij ook zo in een boek verdwijnen?

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Literasa 5 september 2015 at 19:42

    Zo compleet meegesleept worden in een boek gebeurt bij mij helaas steeds minder. Maar met de boeken van Amélie Nothomb heb ik dat nog wel: die ik moet ik gewoon in één keer uitlezen, liefst met zo weinig mogelijk pauzes.

    • Reply Marloes | Bladzijde26 14 september 2015 at 12:55

      Beetje late reactie van mij in verband met vakantie, sorry! Amélie Nothomb, daar heb ik ooit Stupeur et tremblements van gelezen, erg om gelachen ook. Maar haar andere boeken zijn dus ook de moeite waard begrijp ik?

    Ik wil wel reageren