Review

Review: Geluk is een jurk | Cécile Narinx

Bladzijde 26, zin 1: “De gebronsde maestro tussen zijn modellen.”

Geluk is een jurk | Cécile Narinx | 4 sterren | Bladzijde26

De enige zin op bladzijde 26 van dit boekje is een onderschrift bij een foto, want die staan ook in dit boekje, leuk! Maar naar mijn smaak zijn het er lang niet genoeg, ik heb de iPad er regelmatig bijgepakt om te zien hoe iets of iemand er echt uitzag.

Ik heb wel wat met mode en ik vind Cécile Narinx altijd leuk, ze heeft een lekker scherpe pen en dito tong en is altijd even piekfijn gekleed. De titel vind ik ook heel herkenbaar dus dit leek me wel een leuk boekje voor tussendoor.

Waar gaat het over?

Over mode. Narinx schetst portretten van de groten der mode, ze legt uit waarom een icoon als “le Smoking” een icoon is, ze geeft inkijkjes in hoe het eraan toegaat bij een fashion show of een presentatie van een luxe geurtjes en vult het één en ander aan met persoonlijke anecdotes en soms een tikje vileine meningen.

Wat vind ik ervan?

Geinig boekje, ik heb er echt om zitten grinniken én ik heb er ook wat van opgestoken, zowel stijltechnisch (hoop ik ten minste) als over mode an sich. Narinx is natuurlijk niet voor niets voor hoofdredacteur en columniste, ze kan echt wel schrijven en ze weet waar ze over praat. Bovendien valt er echt heel veel te weten over mode, want die zegt veel meer over ons dan we denken. Juist de duiding die ze geeft bij de portretten van de ontwerpers, stylisten en iconische kledingstukken als het Chaneljasje, maakt dat het boek veel meer is dan zomaar een boekje over de modewereld. Want Narinx geeft heel terecht aan, ook mode is een vak.

Haar persoonlijke touch en zelfspot maken dit echter echt tot een leuk boek, je leest zo af en toe eens een hoofdstuk en je hebt weer wat bijgeleerd en waarschijnlijk ook wat gelachen. Absoluut een must-read voor iedereen die iets met mode heeft of daar best wat meer over zou willen weten.

Er staan wel wat foto’s in, maar ik kon het niet laten om de iPad er bij te pakken en er mijn eigen beeldmateriaal bij te zoeken. Geweldig excuus toch om even rond te mogen dwalen tussen allerlei prachtige plaatjes?

Heb jij iets met mode? 

Challenge-updates:

Boek 49/53 #boekperweek

Volgende review (as dinsdag): Norwegian Wood | Haruki Murakami

Geluk is een jurk | Cecile Narinx | 4 sterren | Bladzijde26
Geluk is een jurk: de modewereld van binnenuit
Cécile Narinx
Bertram + de Leeuw Uitgevers 2012
♥♥♥♥

Previous Post Next Post

3 Reacties

  • Reply Margriet van Sonsbeek 10 september 2015 at 23:06

    Ik heb hem zojuist gereserveerd bij de bieb! Ben niet echt een fashion-victim, maar vind haar verhalen bij oa DWDD altijd leuk. Na het lezen van jouw review, ben ik ook wel erg benieuwd waar jij zo om moet grinniken. 😉

  • Reply Van 26 tot 26 – September! | Bladzijde26 26 september 2015 at 14:29

    […] Cécile Narinx / Geluk is een jurk ♥♥♥♥  […]

  • Ik wil wel reageren