Blogvragen

Prangende blogvragen: Welke apps gebruik jij voor je blogleven?

Prangende blogvragen | Bladzijde26

Tijd voor een nieuwe ronde van deze rubriek, want ik ben nog lang niet uitgeleerd :). En jij? Lees je weer mee?

Vraag 3: Welke apps gebruik jij voor je blogleven?

Ik ben een app-junkie, nou ja, sinds het ontstaan van de iPhone en iPad, maar ook daarvoor al, ben ik altijd op zoek naar handige dingetjes die mijn leven leuker en makkelijker maken. En nu dus ook mijn blogleven. Deze keer ben ik dus heel benieuwd welke apps en software jullie gebruiken om jullie blogleven te vergemakkelijken. En ik hoop natuurlijk dat er iets tussen zit dat ik nog niet ken!Blogvragen Apps
Maar uiteraard ga ik eerst zelf met de billen bloot. Ik gebruik:

 • Bloglovin’
  Maar daar hebben we het de vorige keer al uitgebreid over gehad.
 • Evernote
  Ik kan niet zonder! Volgens mij gebruik ik het alweer bijna vijf jaar, het is zo handig. Hierin staat onder meer mijn noglezen-lijst, mijn nonfictie-noglezenlijst, mijn voorraad weekendwijsheden, mijn kleuren en lettertypes, heel veel ideeën en al het andere wat ik liever niet wil vergeten. Ik vind het superpraktisch dat je er op al je apparaten bij kan en dat het zo goed te doorzoeken is. Ik ben dus fan!
 • WordPress
  Zodat ik een “pingeltje” hoor als je reageert, reuzehandig. Plus ik kan altijd stiekem even gluren naar de “stats”. Ik ben echt veels te nieuwsgierig!
 • Hootsuite
  Om gemakkelijk tweets in te kunnen plannen, om bijvoorbeeld een review nogmaals onder de aandacht te brengen.
 • Twitter | Facebook | Pinterest | Instagram
  Deze kunnen volgens mij prima zonder toelichting 😉
 • Pocket
  Om een artikel in op te slaan dat ik graag wil lezen maar niet nu, werelduitvinding!
 • Bibliotheek
  Om te weten wat ik in huis heb, om te verlengen, om te reserveren en om terug te zoeken. Een reminder om me eraan te herinneren dat mijn boeken terug moeten naar de bieb krijg ik van Wunderlist, zo weet ik in ieder geval op tijd dat ik weer eens te laat ga zijn.
 • Luisterbieb
  Omdat ik het heerlijk vind om naar een boek te luisteren als ik mijn rondjes hardloop, de bieb biedt via deze app een mooie selectie luisterboeken en het allermooist, ze zijn gratis!
 • Pixlr
  Een paar weken geleden crashte mijn laptop echt gigantisch en dat was dus het einde van Photoshop voor mij. Sindsdien gebruik ik Pixlr om foto’s te bewerken (niet dat ik dat heel goed kan, maar toch) en dat werkt eigenlijk best prima (en is gratis).
 • Canva
  Dit is echt een superleuke online tool om leuke plaatjes voor je blog mee te creëren. Eenvoudiger kan haast niet. Al gebruik ik het vooral voor inspiratie en het snel in elkaar draaien van een foto-overzicht. Ga zeker eens kijken als je het nog niet kent!

Dit zijn de apps die mijn blogleven alive houden, welke gebruik jij?

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply Sue 23 september 2015 at 20:52

  Wat een super handige blogpost! Ik heb zojuist Evernote, Pocket en Pixlr geïnstalleerd. Ik ben benieuwd of ik het net zo fijn vind als jij. Zelf gebruik ik de app van goodreads veel. Bookbuddy heb ik ook ooit geïnstalleerd, maar daar heb ik nog nooit wat mee gedaan…

  • Reply Marloes | Bladzijde26 24 september 2015 at 09:02

   Thanks! Ik ben benieuwd hoe jij die drie ervaart, vooral Evernote vind ik fantastisch en niet alleen voor het bloggen. De apps van Goodreads en Bookbuddy ga ik eens bekijken.

  Ik wil wel reageren