Blogvragen

Overstap van wordpress.com naar wordpress.org

Overstap Bladzijde26

Op mijn eerste blogverjaardag (morgen!) maak ik ook de overstap van wordpress.com naar wordpress.org.

Is dat dan niet hetzelfde, wordpress.com en wordpress.org? Helaas, niet helemaal. Om het heel simpel te zeggen: bij .com hoef je in principe niets zelf te regelen en bij .org moet je op zijn minst zelf je domeinnaam en hosting regelen. (Als je het naadje van de kous wilt weten, hier vind je meer uitleg). Beide hebben voors en tegens en omdat ik in het begin natuurlijk niet wist of ik bloggen echt zo leuk zou vinden als ik dacht begon ik eenvoudig met een blog bij wordpress.com. Maar nu ga ik toch overstappen.

Sommigen van jullie vragen zich vast af of ik gek geworden ben, zo’n kleine blog en dan verhuizen naar wordpress.org, is dat niet veel te veel gedoe? Jullie hebben natuurlijk gelijk, maar ik ga het toch doen en wel hierom.

Ik wil graag nog meer leren over de wondere wereld van bloggen en internet, en ik merkte dat ik dingen wilde die met een .com-blog niet mogelijk zijn. Je kan bijvoorbeeld geen plug-ins installeren, waardoor sommige slimmigheidjes aan je voorbij gaan. Bovendien kan je Google Analytics niet gebruiken en daar wil ik graag mee oefenen omdat ik dat superinteressant vind. Ook wil ik graag meer weten van de mogelijkheden van het contentmanagementsysteem (CMS) WordPress. Kortom voor mij lijkt het een heel logische stap (en dat leek het eigenlijk al best vlug – ik heb er best lang over nagedacht).

Ik heb wel even getwijfeld of ik het geld er wel voor over heb, maar bloggen is nu eenmaal mijn hobby en hobby’s kosten nou eenmaal geld. Ik vergelijk het maar met een nieuw tennisracket.

Wat het voor jou als lezer betekent? Daarover morgen meer!

Pssttt… Nog maar 1 nachtje slapen tot Bladzijde26 eerste verjaardagsfeestje!

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren