Leesvoorraad

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Ik ga op vakantie en neem mee... | Bladzijde26

… een stapel boeken natuurlijk, of beter gezegd een e-reader vol boeken natuurlijk!

Als jij dit leest ben ik hopelijk al aan het genieten op het zonnige Tenerife, misschien zit ik zelfs wel met een boek op het strand of aan het zwembad. Oh, ik heb er toch zo’n zin in!

In mijn koffer in ieder geval een bikini en zonnebrand 🙂 en dus die e-reader. Die staat niet supervol, want ik zet er liefst alleen boeken op die ik verwacht echt te gaan lezen. Bovendien ben ik een koper, de usb-sticks vol boeken laat ik dus aan me voorbijgaan (maar dat is weer een heel andere discussie).  Wel ben ik heel blij met Elly’s Choice en de bibliotheek, want ook die hielpen mijn vakantieleeslijst te vullen. 

Dit gaat er mee:

 • Al wat schittert | Eleanor Catton
 • Het bezoek van de lijfarts | Per Olov Enquist
 • Eilanders | Susan Fletcher
 • Het geheugenpaleis | Jonathan Foer
 • Gisèle | Susan Smit
 • De gloriedagen van Walter Gom | Marcel Vaarmeijer
 • Een hologram voor de koning | Dave Eggers
 • Kom hier dat ik u kus | Griet op de Beeck
 • De laatste vrouw | Rosita Steenbeek
 • Het labyrint | Sigge Eklund
 • Mevrouw Giggenak | Nelleke Noordervliet
 • Piece of Kate | Emily Ligthart
 • Het Rosie effect | Graeme Simsion
 • Verloren grond | Murak Isik
 • Norwegian Wood | Haruki Murakami (het enige echte boek in de koffer)
 • Het grote avontuur | Alain Fournier
 • De onnozele hals | George Sand

En ja, ik ga echt maar een week… ik verwacht dan ook niet dat ik alles zal lezen, maar het weegt niets hè?

Wat ik absoluut wel ga lezen: Al wat schittert, De gloriedagen van Walter Gom, Kom hier dat ik u kus, Piece of Kate, Norwegian Wood en Het grote avontuur.

Gisteren heb ik in een opwelling besloten om mee te doen aan de Ik lees Frans-maand van Literasa, dus vandaar Het grote avontuur, dat was namelijk het enige Franse boek op mijn noglezenlijst dat ik kon lenen als e-book. Over Ik lees Frans schrijf ik na de vakantie wat uitgebreider, dus daar kom ik op terug.

Ik word al helemaal blij van de voorpret! Heb jij al iets van dit lijstje gelezen?

Welk boek op mijn e-reader moet ik echt lezen volgens jou? 

Previous Post Next Post

7 Reacties

 • Reply anita 6 september 2015 at 18:56

  Mijn advies: lees in ieder geval Kom hier dat ik u kus. Zo mooi geschreven ,en zo’n prachtig verhaal! Fijne vakantie en misschien tot ziens in (onze) BIEB!

  • Reply Marloes | Bladzijde26 14 september 2015 at 12:57

   Dat heb ik gelezen! Het was inderdaad prachtig, heb er erg van genoten. Een review volgt binnenkort nog.

 • Reply Sue 6 september 2015 at 20:07

  Ik ben heel erg benieuwd naar Eilanders, maar ik zie het probleem al…. Je hebt alleen maar mooie boeken mee! Hele fijne vakantie gewenst!

 • Reply Literasa 6 september 2015 at 21:56

  Een fijne (lees)vakantie! En leuk dat je meedoet met ‘Ik lees Frans’ 🙂

 • Reply Ik ben terug van vakantie en ik las… | Bladzijde26 16 september 2015 at 15:54

  […] Tien dagen terug schreef ik over de boeken die ik mee zou nemen op vakantie, uiteraard vraagt dat om een update met wat ik ook daadwerkelijk heb gelezen. (We zijn vrijdag al teruggekomen, maar ik moest echt weer even in mijn ritme komen, daarom nu pas deze blog). […]

 • Ik wil wel reageren