Iets anders

Ik ben terug van vakantie en ik las…

Tien dagen terug schreef ik over de boeken die ik mee zou nemen op vakantie, uiteraard vraagt dat om een update met wat ik ook daadwerkelijk heb gelezen. (We zijn vrijdag al teruggekomen, maar ik moest echt weer even in mijn ritme komen, daarom nu pas deze blog).

Omdat het zo mooi en zo fijn was, eerst even een paar fotootjes van het prachtige Tenerife! Het eiland is echt onwaarschijnlijk mooi, jammer dat het aan de kust zo toeristisch is.

Tenerife 2015 | Bladzijde26

En dan mijn leesresultaat:

 • Al wat schittert | Eleanor Catton
 • De gloriedagen van Walter Gom | Marcel Vaarmeijer
 • Kom hier dat ik u kus | Griet op de Beeck
 • Piece of Kate | Emily Ligthart
 • Norwegian Wood | Haruki Murakami (het enige echte boek in de koffer)
 • De onnozele hals | George Sand (voor Ik lees Frans van Literasa)

Voor mijn doen niet eens zo gek veel – maar die eerste was ook meteen 795 pagina’s dus dat duurde even. Ik heb wel alles gelezen wat ik wilde lezen, op één boek na dan, want dat kreeg ik maar niet op mijn e-reader gedownload voor vertrek. Inmiddels staat het erop, dus die volgt snel.

Ik vind die e-reader wel echt een uitkomst trouwens, zo lekker licht! Ik weet niet of ik anders ooit door Al wat schittert heen geraakt was, gewoon omdat het te zwaar zou zijn voor aan het zwembad, niet omdat het niet goed is.

Mijn favoriet? Dat is een moeilijke keuze. Kom hier dat ik u kus en Norwegian Wood vond ik allebei prachtig. Mag een gedeelde eerste plaats ook? Piece of Kate viel me tegen, al heb ik me er best mee geamuseerd.

Natuurlijk volgen er binnenkort nog reviews, maar die moet ik nog wel even schrijven want op vakantie maak ik wel aantekeningen, maar de laptop blijft echt thuis. De iPad had ik wel bij me, eigenlijk tegen beter weten in, en inderdaad, ik heb hem niet aangeraakt. 🙂

En nu is het weer wennen aan Hollands weer en het gewone ritme… lezen, bloggen, solliciteren en dromen van de zon!

Heb jij alweer plannen gemaakt voor een volgende vakantie?

Previous Post Next Post

6 Reacties

 • Reply Lalagè 16 september 2015 at 17:29

  Wow wat een prestatie! Ik ben benieuwd naar je bespreking van ‘Al wat schittert’ omdat ik dat met mijn leesclub ga lezen.

  • Reply Marloes | Bladzijde26 16 september 2015 at 20:37

   Die staat voor aanstaande dinsdag op de planning. Voor wanneer mag jij hem lezen? Fanatieke clubgenoten heb je als zo’n pil onderwerp kan zijn, leuk!

   • Reply Lalagè 16 september 2015 at 21:46

    Even gekeken… die komt pas volgend jaar mei aan bod! Dus we hebben nog even de tijd 😉

    • Reply Marloes | Bladzijde26 17 september 2015 at 09:35

     Dat is nog eens vooruit plannen! Maar dat is misschien ook wel nodig als je dit soort boeken gaat lezen. Ik vond het trouwens wel een boek dat je zoveel mogelijk aan één stuk wil lezen, dus misschien iets voor de kerstvakantie?

 • Reply Literasa 17 september 2015 at 13:05

  Wauw, je hebt veel gelezen! Benieuwd naar alle recensies, vooral dan van George Sand 😉

 • Ik wil wel reageren