Leesvoorraad

Bieb bieb bieb …. nieuwe leesvoorraad #2

2015.09 Alles

Een tochtje naar de bieb deze week leverde maar acht boeken op… soms heb ik dat, dan kan ik het niet vinden en heb ik er wat sneller genoeg van, bovendien heb ik nog een vrij volle e-reader + een heel aantal andere boeken die nog gelezen mogen worden √©n genoeg te doen! Wel acht boeken dus ūüôā

Voor mijn #flowboekenchallenge

2015.09 Flowboekenchallenge

 • Het dertiende verhaal | Diane Setterfield
 • Mijn naam is Asjer Lev | Chaim Potok

Allereerst zocht ik natuurlijk twee boeken voor mijn eigen challenge. Mijn naam is Asjer Lev stond al voor ik met die uitdaging begon op mijn lijst. In de indrukwekkende boekenkasten van mijn belezen oompjes staat een hele verzameling van deze schrijver en ik heb volgens mij ook weleens iets van hem gelezen maar kan het niet terugvinden. Het geeft me in ieder geval een positief gevoel, ik ben dus benieuwd. Van Het dertiende verhaal heb ik nog nooit gehoord, ik heb dus geen idee wat ik daarvan kan verwachten en dat vind ik eigenlijk ook wel leuk, dat is me immers al een paar keer goed bevallen.

Voor #ikleesfrans

2015.09 Ik lees Frans

 • Nostalgie van het geluk | Am√©lie Nothomb

Om mee te kunnen doen met #ikleesfrans (overmorgen meer) heb ik natuurlijk wel Franse boeken nodig. Literasa is enthousiast over deze schrijfster en aangezien ik in mijn Lyonnaise tijd zelf ooit met veel plezier Stupeur et tremblements las, heb ik op goed geluk dit boek uit de kast getrokken. Wel in het Nederlands hoor, al zou het best een leuke défi zijn om het en Français te lezen. Dat doe ik de volgende keer, promis!

Om gewoon lekker te lezen

2015.09 Lekker lezen

 • Liever geen applaus voor ik leef | Sander van Leeuwen
 • Ooit zal ik je weer zien | Ellen Lina
 • Winterlogboek | Paul Auster
 • Dolci d’amore | Sarah-Kate Lynch

Drie¬†boekjes van mijn noglezenlijst, de eerste omdat ik gecharmeerd ben van het brievenidee, de tweede omdat Judith van Biebmiepje daar zo enthousiast over is. De derde omdat ik onlangs Orakelnacht¬†van hem¬†las en dat heel goed vond. Het vierde boek als comfortbook… Ik heb het al eens gelezen en ik werd er blij van, zoals eigenlijk van al haar boeken. Ze lezen heerlijk weg, zijn grappig, origineel en staan vol dingen die je doen watertanden.

En verder

2015.09 Non-fictie

 • Commercieel creatief schrijven | Ellis Buis

Tot slot nam ik nog een kijkje op de tafel die aan “schrijven” was gewijd, eigenlijk op zoek naar¬†Schrijven kreng!¬† van Lisette Jonkman, dat was er niet, dus toen heb ik dit maar meegenomen, hopelijk steek ik er iets van op!

Nou ik kan weer vooruit! Zijn er boeken bij die jij ook graag wil lezen of gelezen hebt?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Literasa 18 september 2015 at 19:46

  Wat leuk dat je Am√©lie Nothomb gaat lezen! ‘Nostalgie van het geluk’ vond ik vrij goed, maar eigenlijk vond ik het boek dat eraan vooraf gaat, ‘De verloofde van Sado’ nog beter. Veel leesplezier!

  • Reply Marloes | Bladzijde26 19 september 2015 at 15:01

   Die staat (zag ik toen ik thuiskwam) op mijn flowboekenchallenge-lijst, dus die komt zeker ook nog voorbij!

 • Reply Lizesboeken 22 september 2015 at 13:10

  Ik weet niet hoelang jij de boeken mag houden van de bibliotheek maar ik vind 8 boeken toch meer dan genoeg hoor.
  Ik ben erg benieuwd naar “Geen applaus voor ik leef” en wil het dus ook graag zelf lezen.

  • Reply Marloes | Bladzijde26 22 september 2015 at 15:37

   Drie weekjes maar, maar ik verleng eigenlijk altijd en zelfs dan breng ik nog weleens iets te laat terug. *bloos*

   Ik ben ook heel benieuwd naar dit boek, je ziet de review dus binnenkort wel verschijnen!

  Ik wil wel reageren