Weekendwijsheid

Weekendwijsheid | C.S. Lewis

Some day you will be old enough to start reading fairy tales again. CS Lewis.Sprookjes! Lees jij ze nog? Of lees jij ze weer? Ik moet eerlijk bekennen dat het alweer een hele tijd geleden is en dat terwijl ik er wel echt heel veel van houd! Ik heb hier in huis ook helemaal geen sprookjesboek, die liggen allemaal bij mijn ouders want die waren van hen. Terwijl ik eigenlijk maar wat graag een mooi sprookjesboek in de kast zou willen hebben, zonder voelt het gewoon niet compleet vind ik. Maar welke dan? Hebben jullie tips? Het lijkt me namelijk best een leuk verjaardagscadeautje. 🙂

Ik ben opgegroeid met die wit/groene sprookjesboeken van Lekturama (misschien ken je ze wel), we hadden er thuis een stuk of zeven en daar heb ik vroeger heel veel in gelezen. Ze staan thuis (bij mijn ouders dus) nog steeds in de kast, al ging dat een paar jaar geleden bijna fout. Pap besloot ineens dat ze in de weg stonden en wilde ze al wegdoen, maar gelukkig was ik toevallig thuis en kon ik ze redden. Over een aantal jaar is mijn nichtje er vast heel blij mee.

Heb jij eigenlijk een favoriet sprookje? Ik weet het eigenlijk niet, ik weet nog wel dat er een sprookje was dat ik steeds opnieuw las, maar ik heb geen idee hoe het heet. Het was iets met een prinses en een bijzondere vogel, geen sprookje van Grimm of Andersen maar eerder uit 1001 nacht, verder geen idee. Volgende keer thuis maar eens kijken of ik het terug kan vinden en zien of het me opnieuw weet te betoveren. Assepoester heb ik ook veel gelezen en Vrouw Holle, ik vond het zo leuk om die tot leven te zien komen in de Efteling laatst!

Wat is jouw favoriete sprookje? En heb je misschien een tip voor een mooi sprookjesboek?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Lalagè 29 augustus 2015 at 18:51

  Het citaat is van C.S. Lewis en die heeft de sprookjesachtige serie De kronieken van Narnia geschreven. Ik heb ze hier alle zeven in de kast staan. Ze zijn mooi en spannend voor kinderen, maar er zit ook een diepere betekenis achter.

  • Reply Marloes 29 augustus 2015 at 19:40

   Die staan sowieso op mijn noglezenlijst, ik kijk er al naar uit!

 • Reply lethe 21 september 2015 at 19:04

  Ik kom overgewaaid van Anna’s leesreis. Misschien een beetje laat voor een verjaardagscadeautje(?), maar iedereen zou toch de sprookjes van Andersen moeten hebben. Mijn favorieten zijn De kleine zeemeermin en De sneeuwkoningin. Mijn derde favoriet is Blauwbaard, van Perrault.

  Dat sprookje van de prinses en de vogel, zou dat De groene vogel kunnen zijn? De prinses heet Maruzza en de vogel is een betoverde prins. Om de betovering te verbreken moet Maruzza heel wat ontberingen doorstaan, maar van de prins krijgt ze stank voor dank. Haar wraak is zoet en ze leefden natuurlijk nog lang en gelukkig. Het was/is een van mijn favoriete sprookjes uit Het groot sprookjesboek van Margriet.

  • Reply Marloes | Bladzijde26 22 september 2015 at 09:52

   Hi, wat leuk en welkom! Nee hoor, nog op tijd 🙂 De sprookjes van Andersen verdienen inderdaad zeker een plaatsje in mijn boekenkast, ik zet ze op mijn verlanglijstje.

   En De groene vogel zou best kunnen, ik weet het echt niet meer, dit klinkt bekend én leuk, bedankt voor het meedenken in ieder geval!

  Ik wil wel reageren