Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26 – Augustus 2015!

Wat een leuke maand was het weer, augustus, lekker veel zon en leuke dingen en wel 13 fijne boeken, heerlijk!
Bladzijde26_Top1-6_Augustus

Bladzijde26 Top 7-13 Augustus 2015

Zouden jullie het trouwens leuk vinden als ik de Grijze Jager & Broederband-series nog review? (Niet elk boek natuurlijk, maar wel beide series, of één van de twee).

Challenge-updates:

 • #flowboekenchallenge: 3 boeken gelezen, nog heel veel te gaan 🙂
 • #alleboekenuitdekast: niets, noppes, nada gelezen, lijkt me een mooi projectje voor komende maand – als de biebboeken en alle e-books gelezen zijn (daar staan er trouwens ook een paar van op deze lijst, komt goed dus).
 • #boekperweek: gaat als een speer! Nog maar 9 te gaan! En voor wie nou denkt, maar je leest toch veel meer – ja, klopt – maar ik had deze leesuitdaging voor mezelf vertaald als één review per week en dat telt net even anders. Ik stop trouwens niet hoor straks!

Veel museumbezoek en ander leuks

Bladzijde26 | Stedelijk Museum Amsterdam


La perruche et la sirène, Matisse | La gerbe, Matisse | Cathedra, Newman

 • Stedelijk Museum Amsterdam | De oase van Matisse
  Heb genoten, wat een fantastisch talent had deze man en wat is het Stedelijk een fijne plek. Zo blij dat ik gegaan ben 🙂 Dat blauwe schilderij is een favoriet van mij, ik kan er uren naar kijken…
 • Een paar daagjes Drenthe
  Maar daar blogde ik al over: hier

Bladzijde26 | Textielmuseum Tilburg | Kamp Vught

 • Textielmuseum Tilburg 
  Leuk museum, heel divers! Je ziet een wolfabriek, een stoommachine, ingewikkelde weefgetouwen, kunst van textiel en een soort lab met allerlei machines waar nieuw textiel ontwikkeld wordt. Bovendien zit het in een prachtige oude fabriek. Echt een bezoekje waard.
 • Kamp Vught 
  Ik was er stil van, nog stiller dan bij Kamp Westerbork. Er is een nagebouwde barak, een crematoriumgebouw en er zijn veel verhalen. Indrukwekkend.

Bladzijde26 | Georgia Russel in Noordbrabants Museum | Theaterfestival Boulevard

 • Noordbrabants Museum & Stedelijk Museum Den Bosch 
  Mooi vond ik vooral de tijdelijke expo van Georgia Russel, wat maakt zij een prachtige dingen! Met een scalpel, ongelooflijk.
 • Theaterfestival Boulevard 
  Onze eigen variant van de Parade op de Parade (zo heet het plein) in Den Bosch, altijd erg leuk om te bezoeken! We zagen Mees, zij zong over appeltaart en liet ons meedoen “bake a cake”, we gingen naar de cursus Omgaan met vrouwen van Compagnie Zuidervrouw (hilarisch!) en waren publiek bij Zomaargasten.

Bladzijde26 | De Efteling

 • De Efteling 
  We waren er op een prachtige zondag en wat heb ik genoten van het stralende gezicht en enthousiasme van mijn nichtje van tweeënhalf én van mijn ouders, m’n vader was er nog nooit geweest en genoot!
 • Bieb, bieb, bieb… 
  Altijd fijn een bezoekje aan de bieb, 12 boeken nam ik mee, 4 zijn er alweer terug.
 • Terrasjes, terrasjes, terrasjes…
  Need I say more?

Op Bladzijde26 verschenen in augustus:

Mijn plannen voor september

Tenerife! Ik kijk er enorm naar uit vooral op zo’n regendag als vandaag, heerlijk, heb er zo’n zin in. E-reader en bikini mee en genieten maar. Daardoor mis ik helaas wel Manuscripta, veel plezier alvast als je wel gaat. Naast Tenerife staat er vooral veel solliciteren op het program, maar ik heb ook kaartjes voor het Snorfestival van Uitgeverij Snor (ben fan) en ben al hard aan het duimen voor mooi weer. Genoeg leuks dus weer om naar uit te kijken!

Lees- & luisterupdate

Eens per maand vertel ik welke boeken ik aan het lezen ben (als in waar zich een boekenlegger in bevind) en dat is nu: Eten, bidden en beminnen van Elizabeth Gilbert, Stad der Dieven van David Benioff, Geluk is een jurk van Cécile Narinx (10 september verschijnt de review), Al wat schittert van Eleanor Catton (daar heb ik afgelopen maand geen letter in gelezen, maar hij gaat mee naar Tenerife dus ik heb goede hoop) en ik luister Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Eigenlijk is een maand te lang voor één blog – zal ik hem volgende keer splitsen? Eentje met de leesdingen en eentje met wat ik verder nog deed of hoeft dat niet. Let me know!

Happy September!

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren