Review

Review: Vlinders voor altijd | Jill Mansell

Bladzijde 26, zin 1: “Evie kon er niets aan doen; ze was echt dol op Bonnie, maar de moed zonk haar toch in de schoenen.”

Vlinders voor altijd | Jill Mansell | Review op Bladzijde26

Twee jaar geleden waren we op vakantie in Engeland en toen hebben we in de auto heerlijk naar dit boek geluisterd (snelwegen zijn zo saai!). Daar deed ik natuurlijk vooral mezelf een plezier mee, J vond het eigenlijk maar niets, maar ja…

Leuke bijkomstigheid was wel dat dit verhaal zich afspeelt in Bath en daar hebben we ook een dag doorgebracht, heerlijke stad!

Met de ANWB-actie van Elly’s Choice heb ik dit boek ook nog als leesboek op mijn e-reader gezet, voor als ik zin had in iets lichts… en dat had ik laatst :).

Waar gaat het over?
Als 16-jarig meisje is Lara hals over kop uit Bath vertrokken, zonder haar vrienden te laten weten waarom en waar ze naar toe ging. Nu keert ze terug voor de begrafenis van haar vader. Haar beste vriendin van toen, Evie, zit haar op te wachten, zielsblij dat Lara weer terug is. Voorgoed, blijkt een paar uur later. Lara en haar 18-jarige dochter Gigi trekken in haar ouderlijk huis en voelen zich al snel weer thuis in Bath. Maar daarmee zijn de problemen natuurlijk nog niet de wereld uit, want wat te doen met Flynn, Lara’s vriendje van toen. Inmiddels een meer dan aantrekkelijke man en vastbesloten de onwillige Lara voor zich terug te winnen. 

Wat vind ik ervan?
Natuurlijk weet je vanaf het allereerste begin hoe het boek gaat aflopen en toch zijn de JillManselltjes altijd weer even heerlijk om te lezen. De weg naar geluk zit immers altijd weer vol verrassende wendingen en grappige bijverhalen. De personages zijn leuk, herkenbaar en lekker next-door. De verhaallijnen zijn vergezocht maar niet onmogelijk (nou ja, dan laat ik EnjaySeven even buiten beschouwing) en er gebeurt altijd zo lekker veel, je verveelt je geen seconde.

Ook deze Jill Mansell vermaakte dus prima. Lara, Gigi en Evie zijn sympathiek, Enjay, Harry en Don hilarisch en Flynn om bij weg te dromen. Heerlijk voor op het strand, bij de tent of in de tuin…

Ben jij ook fan? Of lees jij liever een andere chicklit-schrijfster?

Challenge-updates:
Boek 40/53

Volgende review (as donderdag): Als de regen niet valt | Maggie O’Farrell

Vlinders voor altijd (A walk in the park) | Jill Mansell (Vertaling: Marja Borg) | Uitgeverij Luiting-Sijthoff 2015 | ♥♥♥

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Van 26 tot 26 – Augustus! | Bladzijde26 26 augustus 2015 at 19:46

    […] Jill Mansell / Vlinders voor altijd ♥♥♥ […]

  • Ik wil wel reageren