Blogvragen

Nieuwe rubriek: Blogvragen + Wat is een “tag”?

Prangende blogvragen | Bladzijde26
Nu ik een tijdje aan het bloggen ben, zijn er bij mij een heel aantal prangende vragen gerezen. Die variëren van “Wat is een tag nou precies en hoe doe je er aan mee?” tot “Lezen boekbloggers nog wel eens een boek zonder te reviewen?” En dan vraag ik me natuurlijk ook nog af hoe mijn lezers (ik ben zo blij met jullie!) mijn blog ervaren en of ik jullie verblijf op mijn blog nog kan veraangenamen.

Daar kan ik natuurlijk één of twee grote vragenblogs over schrijven, maar het lijkt me eigenlijk veel leuker om iedere week bij één prangende blogvraag stil te staan en daar met jullie over van gedachten te wisselen. Wellicht steken we daar allemaal wel wat van op.

Doe je mee? 

Vraag 1: Wat is nou een tag?

Laat ik dan ook maar meteen met mijn meest prangende vraag beginnen. Ik noemde hem hierboven al, ik hoop dat jullie mij er alles over kunnen vertellen. Wat is nou een tag? En dan bedoel ik niet de tags die je meegeeft aan je blogpost, nee, ik bedoel die vragenlijstjes die ik soms voorbij zie komen. Sommige lijken me erg leuk om aan mee te doen, maar ik ben een beetje huiverig.

Want hoe werkt dat nou eigenlijk zo’n tag? Hoe kom je er aan? Noem je degene die de vragenlijst begonnen in in jouw post? En hoe weet je wie dat was? Mag iedereen meedoen? Zijn er ongeschreven regels? Is er een overzicht? Kan je erop zoeken? Wat zijn leuke tags voor een boekenwurm? Heb jij weleens meegedaan? Waarom wel/niet? Kortom, ik wil alles weten!

Vertel jij me meer over dit fenomeen zodat ik binnenkort ook eens mee durf te doen? (Alles hoeft natuurlijk niet, als jullie nou allemaal een stukje vertellen… dan staat er straks hopelijk toch een heleboel 😉 )

Previous Post Next Post

13 Reacties

 • Reply amberlinde 24 augustus 2015 at 19:59

  Ha, leuk idee voor een blogpost! En wat een boel vragen 😉 Wat ik weet van een tag: in principe kun je alle tags overnemen die je leuk lijken. Soms word je specifiek door iemand genoemd om een tag te doen, maar dan contacten ze je om dat te laten weten. Ik vind tags meestal via de BookTube community en noem dan enkele BookTubers die de tag hebben gedaan (met een link naar de desbetreffende video). Als ik weet wie de bedenker van de tag is, dan link ik die ook, maar het is geen ramp als je dat niet doet. In principe is een tag gewoon een aantal vragen over een bepaald onderwerp – zo simpel als dat. Je hebt bijvoorbeeld de regenboog tag: noem een boek voor elke kleur die in de regenboog voorkomt. Iedereen mag gewoon meedoen; meestal zeggen BookTubers of bloggers dat ook aan het einde van de video of blog post. Ik google vaak ook op tags om te kijken wie er zoal een tag hebben overgenomen.

  De meeste bloggers of BookTubers verwijzen naar andere bloggers en BookTubers die de tag al eens eerder hebben gedaan – op die manier kan je makkelijk andere vinden die de tag hebben overgenomen. Als je nog niet heel bekend bent op BookTube, zou ik je aanraden om de kanalen van Jen Campbell, Jean Bookishthoughts, MercysBookishMusings en booksandquills te bekijken. Via hen kom je dan gemakkelijk in aanraking met andere BookTubers en kom je vanzelf leuke tags tegen!

  Oh ja, het staat je trouwens vrij om tags over te nemen en zelf aan te passen 😉 Het staat alleen wel netjes om degene die de oorspronkelijke tag heeft bedacht te noemen! Veel plezier!

  • Reply Marloes 24 augustus 2015 at 20:44

   Wauw wat een uitgebreide reactie, dank je wel!! Hier zijn al heel wat van mijn vragen beantwoord, en dat Booktube moet ik maar eens nader onderzoeken, daar heb ik me nog niet in verdiept. Die regenboog-tag is ook leuk. Volgens mij moet ik er gewoon maar eens een aantal verzamelen, je weet maar nooit of ze nog eens van pas komen 😉

   • Reply amberlinde 24 augustus 2015 at 21:29

    Precies! Gewoon de tags overnemen die jij leuk vindt, bij jou en jouw boekencollectie passen – dan komt het helemaal goed ;-)!

 • Reply Karin 24 augustus 2015 at 22:33

  Het heeft wel niets met boeken te maken, maar ik heb een keer de koffie tag gedaan en die was leuk! Hier kun je zien hoe ik het aanpakte: http://www.kareen.eu/2015/04/de-koffie-tag/

 • Reply kareentje 24 augustus 2015 at 22:35

  Het heeft wel niets met boeken te maken maar ik heb een keer de koffie tag gedaan en die was erg leuk om te doen! Hier kun je zien hoe ik dat aanpakte: http://www.kareen.eu/2015/04/de-koffie-tag/

  • Reply Marloes 25 augustus 2015 at 09:33

   Oh die is ook leuk Kareen, die zet ik gewoon ook op mijn lijstje – koffie bij een boek kan prima toch?

   • Reply kareentje 25 augustus 2015 at 13:57

    Jazeker ik vind het een ideale combinatie :), veel succes.

 • Reply Van 26 tot 26 – Augustus! | Bladzijde26 26 augustus 2015 at 19:46

  […] 1 prangende blogvraag (= nieuwe rubriek) […]

 • Reply Lalagè 28 augustus 2015 at 07:31

  Ik doe zelf nooit mee aan tags (maar zeg nooit nooit) al vind ik die van Peter (petepel.nl) wel erg leuk. De vraag komt elke zondag onder de noemer 50books.

  • Reply Marloes 28 augustus 2015 at 08:23

   Daar ga ik ook eens gluren dan!

 • Reply Lizesboeken 29 augustus 2015 at 11:00

  Ik doe ook zelden of nooit mee met tags maar soms zie ik er één voorbijkomen die mij aanspreekt en dan denk ik daar een paar dagen over na. Ik krijg de meeste blogposts van de blogs die ik volg in mijn mailbox. Als die tag mij aanspreekt, plaats ik die op mijn blog en vermeld ik meestal wel van waar ik die tag heb.

  • Reply Marloes 29 augustus 2015 at 14:42

   Ik denk dat ik het ook zo ga doen, gewoon als een tag me erg aanspreekt meedoen en anders lekker laten passeren. Ik hoef tenslotte niet alles.

 • Reply Prangende blogvragen: Hoe volgen jullie je favoriete blogs? | Bladzijde26 2 september 2015 at 10:46

  […] met deze rubriek en het is me meteen goed bevallen. Ik kreeg uitgebreid antwoord op mijn vraag “Wat is een tag?”, dus binnenkort zal je er wel één (of misschien wel meer) voorbij zien komen. Dank jullie wel […]

 • Ik wil wel reageren