Iets anders

Ieniemienievakantie in Drenthe

Afgelopen week waren we een paar daagjes in Drenthe. We hadden een fijne B&B uitgezocht (De Tijd in Zwiggelte) en wilden eigenlijk vooral genieten van het mooie weer en elkaar. En dat is uitstekend gelukt! Het heeft niets met lezen te maken natuurlijk, maar het leek me toch leuk om te vertellen wat we gedaan hebben en wat foto’s te laten zien…
Dierenpark Emmen
Op dag 1 bezochten we het Dierenpark Emmen. Als klein meisje benĀ ik daar ook wel eens geweest en ik heb het me altijd herinnerd als een erg mooie dierentuin, gelukkig is het dat nog steeds šŸ™‚
Het allerleukst? De kleine olifantjes! Zo snoezig. Maar er was nog veel meer leuks te zien, zo vind ik giraffes ook altijd bijzonder, zo gracieus, en waren er twee schattige kleine stokstaartjes. Dat zijn altijd al leuke beestjes natuurlijk en zo klein al helemaal!

Op dag 2 huurden we fietsen en maakten op ons dooie akkertje een tocht door het mooie Drenthse land. We aten pannenkoeken in Aalden en vermaakten ons met de Oogstdag in Orvelte. Het was fantastisch weer en Drenthe is echt perfect om op de fiets te ontdekken, je komt soms tijdenlang geen mens tegen. ’s Avonds zaten we heerlijk op een terras in Westerbork. Met extra zachte kussens, want 45 km op de fiets, dat doe ik veel te weinig en dat heb ik geweten ook.
Drenthe
Dag 3 was alweer de laatste dag šŸ™ eerst hebben we voormalig Kamp Westerbork en het bijbehorende herinneringscentrum bezocht. Ik was daar vorig jaar al eens geweest maar J nog nooit. Ook de tweede keer bleekĀ het echt de moeite waard, het centrum is ingericht met heel veel luistermateriaal, overlevenden vertellen hun verhaal en dat maakt het heel persoonlijk. Erg mooi en ook erg afschuwelijk.

Toen wij het kampterrein bezochten was daar ook een groep orthodox Joodse jongens. Zij zongenĀ voortdurend en datĀ zorgde voor een bijzondere sfeer, heel mooi.Ā Daarna sloten we de dag en onze ieniemienievakantie afĀ op het terras in Dwingeloo, zalig met een wijntje in de zon…

Previous Post Next Post

6 Reacties

 • Reply Sue (@Boekenz) 9 augustus 2015 at 19:12

  Toen wij 20 jaar geleden Auschwitz bezochten, was er een groep van het IsraĆ«lische leger. Ook zij zongen en dat zorgde voor zo’n intieme sfeer. Nog meer kippenvel dan dat ik al had.

  Zo’n minivakantie duurt altijd te kort hĆ©…

  • Reply Marloes 10 augustus 2015 at 07:24

   Altijd! Maar ik september mogen we weer, en dan iets langer en verder šŸ™‚

 • Reply Lieke 12 augustus 2015 at 15:29

  Ik ben niet zo heel lang geleden nog naar Dierenpark Emmen geweest en vond het wel een mooie dierentuin :3 Niet heel groot jammer genoeg. Het bezoeken van voormalig Kamp Westerbork klinkt erg interessant, maar inderdaad ook afschuwelijk D:

  • Reply Marloes 12 augustus 2015 at 21:35

   Ik vond het ook een erg mooie dierentuin, ik vind dat kleine juist wel charmant

  • Reply Marloes 12 augustus 2015 at 21:39

   Dat ging iets te vlug… Hoe afschuwelijk ook, Kamp Westerbork moet je zeker een keer bezoeken. Sla dan vooral het herinneringencentrum niet over en zet daar ook de koptelefoons op om te luisteren naar alle verhalen.

 • Reply Van 26 tot 26 – Augustus! | Bladzijde26 26 augustus 2015 at 19:46

  […] Een paar daagjes Drenthe Maar daar blogde ik al over: hier […]

 • Ik wil wel reageren