6 x ...

Omdat ook bloggers mensen zijn: 6x blogblunders

6x blogblunders | Bladzijde26Van de week had ik er weer één, een blogblunder 🙂 Even later had ik echter ook een mindwave, eigenlijk best een leuk onderwerp voor een 6x. Dus daarom vandaag 6x blogblunders die ik hoop nooit (meer) te begaan.

1) Op de verkeerde dag plannen
Om te beginnen mijn blogblunder van deze week. Ik zat in een lekkere flow dus ik dacht wel even een blogje vooruit te kunnen tikken. Ging ook prima, hij vloog uit mijn toetsenbord (lekker gevoel is dat) en voor ik het wist kon ik hem inplannen… Het ging om de jullie misschien inmiddels welbekende Weekendwijsheid, een blogje over een quote dat ik, de naam zegt het al,  altijd in het weekend publiceer…

Toen ik vrijdag mijn Bloglovin’-feed door zat te nemen ontdekte ik mijn vergissing: mijn weekend begon deze week op vrijdag … oops!

2) In het verleden plannen
Deze valt in dezelfde categorie, ik ben duidelijk geen vriendjes met de vooruitplanservice. Een paar weken terug tikte ik mijn review al op woensdag in plaats van op de gebruikelijke donderdag, geen probleem, plan ik gewoon in op donderdag dacht ik. Wisten jullie dat je in WordPress gewoon iets in het verleden kunt inplannen? Ik nu wel… oops!

3) Verkeerde foto bij een blogpost
Dit is me volgens mij nog niet gebeurt, maar dat zegt niets natuurlijk. Lijkt me toch wat knullig als je echt een mooie foto hebt bedacht voor bij je blogpost en dat je dan later terugkijkt en op mysterieuze wijze is die prachtige foto van je boekenkast verdwenen en staat er in plaats daarvan die lichtelijk genante foto van jezelf in bikini… oops!

4) Totaal verkeerde link plaatsen
Dit gaat me gegarandeerd nog overkomen. Op Twitter is het me zelfs al gebeurd, m’n link ging naar een heel andere review. Dat valt nog mee trouwens, wat als blijkt dat onder ctrl-v die link nog stond van die site met anti-zweetvoetentips die je tussendoor naar je neef hebt gestuurd… oops!

5) Veel te vroeg op publiceren klikken
Dit is me al wel een aantal keer gebeurd, dat is in WordPress ook gewoon te makkelijk vind ik. Sindsdien doe ik heel hard m’n best niet te vergeten mijn nieuwe blogpost eerst als concept te markeren zodat je iets meer moeite moet doen om de knop “publiceren” te raken. Maar ook dat gaat nog wel eens mis, met als resultaat: een blanco blogpost… oops!

6) Enorme spelfout in de blogtitel
Dit zou ik echt heel heel erg vinden! Stel dat je de naam van de auteur verkeerd spelt bijvoorbeeld, heel gênant. Ik hoop echt dat dit me bespaard blijft, dus check ik alles wel 26x voor ik op publiceren klik (tenzij ik blogblunder 5 bega natuurlijk), voorlopig gaat het goed… denk ik… *haast zich naar haar blogarchieven om alle titels nog eens te checken*

Heb jij wel eens een blogblunder gemaakt? Of weet je een nog gênantere?

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply Mijn Brein is een Boekenkast 23 augustus 2015 at 16:13

  In het verleden plannen doe ik ook wel eens – zo dom, but it happens 😀

 • Reply Sue 23 augustus 2015 at 19:17

  Naast bovenstaande blunders ben ik ook heel goed om de naam van een auteur verkeerd te schrijven of om namen door elkaar te halen. Ontzettend knullig!

 • Reply Lizesboeken 25 augustus 2015 at 08:02

  Ik plan niet. Ik typ en publiceer mijn recensie van zodra het boek uit is maar eh… schrijffouten, dat kan bij mij wel eens voorkomen. Of dat je een foto in het bericht zet en dat die dan niet “verschijnt” als je het bericht publiceert.

 • Reply tessaheitmeijer 23 september 2015 at 17:00

  Haha wat lekker herkenbaar! 🙂 Vooral numemr 2 en 4 overkomen me nog weleens. Iets met dubbel http: ofzo, grrr. En ik zie vaak ook niet op tijd dat WordPress de blogpost op een datum in het verleden heeft gezet, zucht! (gelukkig kan dit via de WordPress-app makkelijk worden omzeild, daar heb je altijd nog de optie om het om te zetten naar ‘publiceer direct’, iets wat ik absoluut mis via de computer – of ik let gewoon niet goed op, oeps!)

  • Reply Marloes | Bladzijde26 24 september 2015 at 09:00

   Fijn dat ik niet de enige ben! Het is me van de week weer overkomen, wel de tijd aanpassen en niet de datum en dan heel dom zitten kijken hoe het nou kan dat je blogs niet in de goede volgorde staan… grrr!

  Ik wil wel reageren