Weekendwijsheid

Weekendwijsheid | Paul Sweeney

You know you’ve read a good book when you turn the last page and feel a little as if you have lost a friend. Paul Sweeney | Bladzijde26

Wat een fijne quote niet? Herkenbaar ook vind ik. Soms zijn hoofdpersonen gewoon zo leuk dat ik zou willen dat ik ze echt zou kennen en tot mijn vrienden zou mogen rekenen. Het maakt soms zelfs dat ik langzamer zou willen lezen, dan gaat het boek immers langer mee en zou ik er dus langer van genieten.

Het kan voor mij af en toe heel dubbel voelen als de laatste pagina binnen bereik komt. Aan de ene kant wil ik altijd graag weten hoe het verhaal afloopt, maar aan de andere kant wil ik vaak ook nog geen afscheid nemen van het verhaal en de hoofdpersoon. Zo nu en dan heb je ook het gevoel dat het verhaal nog lang niet klaar is, althans dat er nog veel meer over de hoofdpersoon te vertellen valt. Soms biedt een epiloog dan uitkomst (ik hou van epilogen) maar vaak ook is het aan je eigen fantasie en dat werkt voor het ene boek beter dan voor het andere.

Al met al ben ik het heel erg eens met Paul Sweeney, afscheid nemen van een goed boek voelt soms net als afscheid nemen een vriend en dat vind ik eigenlijk iets heel moois.

Kennen jullie dat gevoel van hoofdpersonen waarvan je zou willen dat het je vrienden zijn ook?

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply mjgravemaker 25 juli 2015 at 14:46

  Ik herken het gevoel en heb een heel korte tijd de gewoonte gehad dan maar even het eind van het boek alvast te lezen zodat ik in een rustiger tempo kon genieten van de vertelling. Maar dat haalt toch een deel van het leesplezier weg. Ik kan ook soms jaloers zijn op mensen die bepaalde titels waarvan ik genoten heb nog nooit hebben gelezen en er dan aan gaan beginnen!

  • Reply Marloes 29 juli 2015 at 12:02

   Oh dat gevoel ken ik! Stel je mag Harry Potter nog een keer ontdekken…

 • Reply Review: Als de regen niet valt | Maggie O’Farrell | Bladzijde26 12 augustus 2015 at 20:17

  […] vind ik ervan? Laatst postte ik de quote rechts als weekendwijsheid. Dit is zo’n boek waarop deze absoluut van toepassing is. Met spijt zag ik dat het einde […]

 • Ik wil wel reageren