Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26 – Juli 2015!

Hallo!
Het is alweer 29 juli dus tijd voor een 26-26. Deze maand heb ik vooral heel veel boeken geluisterd, ik had een lichte Grijze Jager-verslaving. Eerst luisterde ik alleen tijdens het hardlopen, maar al gauw was dat niet genoeg en heb ik dus ook op andere momenten geluisterd, heerlijke serie! Inmiddels ben ik aan de andere serie van John Flanagan begonnen, de Broederband, maar die mag weer alleen tijdens het hardlopen :). Ik ben echt vreselijk met series, ik moet alle afleveringen lezen/zien/horen en wel meteen… voor mij voorlopig geen Netflix account, dan ben ik niet meer te redden.Bladzijde26 Top 15 Gelezen in Juli 2015

De afbeelding staat op volgorde van waardering, alleen van de eerste vier schreef ik een review: 1, 2, 3 en 4. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ik vond van één van de anderen, laat het me weten, ik vertel het je uiteraard graag.

Challenge-updates:
Met mijn challenges gaat het meer dan goed, ik vind het heel leuk om ze te doen, zeker mijn eigen #flowboekenchallenge voegt voor mij echt iets toe. Ik lees zulke andere boeken dan ik anders zou kiezen en dat is echt heel motiverend. Sowieso vind ik het fijn om zo’n lijstje af te vinken, als mijn biebboeken uit zijn is dan ook eerst weer de #alleboekenuitdekast-challenge aan de beurt. De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst trok ik het laatst uit de fles, ik ben benieuwd.

Als ik niet lees dan…
Natuurlijk er is nog meer in het leven dan lezen :), maar ik heb weer veel te weinig foto’s gemaakt, stom! Dus dit wordt een beetje een lap tekst, ik deed namelijk wel leuke dingen! Bladzijde26 - Juli 2015
Tour de France
Samen met J stond ik in Utrecht een hele dag langs het tijdritparcours van de Tour de France. We zijn allebei fanatieke tourvolgers dus dat was een topdag, lekker in de zon, fijn sfeertje en goed zicht op onze helden. Sowieso heb ik heel veel van de Tour gezien, ik vind wielrennen namelijk echt een boeiende sport om te kijken, dus ik moet deze week wel een beetje afkicken, van mij had die Tour nog wel een weekje langer mogen duren.

Ander leuks
Ook zijn we met een groep vrienden wezen Pitch & Putten. Superleuk om te doen en erg fijn om weer bij te kunnen kletsen, hopelijk het begin van een nieuwe traditie. En verder waren er nog de Opera op de Parade, met heerlijk weer en een prachtige voorstelling. Het Foodtruckfestival Trek (yum!), een etentje met een ex-collega + een kort bezoek aan de Vierdaagsefeesten (gezellig!), een paar daagjes bij pap & mam, leuke verjaardagsfeestjes en vakantieplannen. Gisteren hebben we geboekt, in september gaan we lekker een weekje naar Tenerife en volgende week een paar dagen naar Drenthe. Zin in!!

Verrassingen
Het berichtje in de nieuwe Flow over mijn #flowboekenchallenge was wel echt een hoogtepuntje, zo leuk om onverwachts je eigen naam in een favoriet tijdschrift tegen te komen! Wat dat betreft had ik deze maand toch al geluk. Van Delicious. (ook al zo’n favoriet tijdschrift) kreeg ik als trouwe abonnee een fijne tajine cadeau, ook als zo’n leuke verrassing!

En dan de plannen voor augustus…
Voor komende maand staat er dus in ieder geval een paar daagjes Drenthe op het program, we hebben al een B&B geboekt en gaan lekker de toerist in eigen land uithangen. Beetje fietsen, dorpjes bezoeken, een terrasje pikken enzovoorts. Ik duim al hard voor heel mooi weer! Ook een bezoekje aan de Efteling met mijn ouders, broer, schoonzus en nichtje staat op de planning, daar heb ik echt heel veel zin in! En dat bezoek aan die Matisse-tentoonstelling, dat moet er echt van komen nu, anders krijg ik spijt. Het kan nog tot de 17e.

Lees- & luisterupdate
En tot slot, de maandelijkse lees- & luisterupdate nog, op dit moment lees ik: Eten, bidden en beminnen van Elizabeth Gilbert, De majoor en mevrouw Ali van Helen Simonson (donderdag de review),  Al wat schittert van Eleanor Catton (die staat er inderdaad al een paar maanden op, kom er maar niet echt in) en ik luister het eerste deel van de Broederband-serie van John Flanagan.

Happy August!

Previous Post Next Post

12 Reacties

 • Reply Lyanne 30 juli 2015 at 12:33

  Jeetje wat veel! De grijze jager heb ik nooit gelezen. Moet ik misschien ook maar eens op mijn lijstje zetten.

  En de Tour was leuk he? Ik ben niet eens een fanatieke tour-liefhebber, maar wel een Utrechtfan. Ik heb er dus ook heel erg van genoten. 🙂

  • Reply Marloes 30 juli 2015 at 13:43

   Schrok er zelf ook een beetje van, dacht dat het wel meeviel, maar die Grijze Jagers hakten erin. Ik vind het echt een leuke serie, sympathieke personages, vlot geschreven (het is beslist geen literatuur) en spannende verhalen. Maar ik houd erg van dat type verhalen met personages met principes, slimme oplossingen, buitenbeentjes en avontuur. Pure ontspanning.

   En de Tour was top, van mij mag het volgend jaar weer!

 • Reply Marjanne 30 juli 2015 at 15:03

  Heksenkind, daar heb ik goede herinneringen aan. Jeugdsentiment. Die moet ik eens herlezen, ik ben benieuwd wat ik er jaren later van vind.

  • Reply Marloes 30 juli 2015 at 17:14

   Was voor mij precies hetzelfde, Heksenkind en Juniper gingen vaak mee naar huis uit de bieb. Superleuk om weer te lezen (nou ja, luisteren) en grappig te zien dat ik toen ook al een voorkeur had voor verhalen over onafhankelijkheid en jezelf zijn.

 • Reply amberlinde 30 juli 2015 at 21:54

  Ooh, de Grijze Jager was altijd enorm favoriet bij mijn broertje die ook echt alles meteen moest lezen. Heerlijk ;-)! Ik heb pas Mrs Dalloway gekocht van Woolf, dus ik ben benieuwd wat ik ervan vind. En na jouw review wil ik natuurlijk nog steeds Kapitein Corelli’s Mandoline lezen, maar ik vind dat ik eerst weer eens wat boeken uit mijn kast moet lezen voordat ik nieuwe haal :-)! Enne … Ik woon in Utrecht (de tour ging zelfs langs mijn huis!) maar ik ben vanwege de hitte de stad ontvlucht. Beetje jammer om zoiets te missen (en als het niet zo warm was geweest was ik wel gebleven), maar ik was ontzettend blij dat ik lekker in het water lag toen 😉 ..

 • Reply biebmiepje 31 juli 2015 at 10:57

  Heksenkind ❤️! Heb je ook Juniper gelezen van haar? Lekkere plannen voor augustus! Geniet ervan!

  • Reply Marloes 31 juli 2015 at 20:50

   Dank je wel! Ja, Juniper ook gelezen vroeger althans, misschien ook nog maar weer eens opzoeken bij de bieb. Eigenlijk zou ik al die lievelingsboeken van toen nog wel eens willen lezen, vooral die van Thea Beckman. Lijkt me heerlijk!

   • Reply biebmiepje 31 juli 2015 at 20:52

    Oh ja! De 100-jarige oorlog trilogie wil ik zeker nog eens lezen! Heb gesmuld van haar historische kinderboeken.

    • Reply Marloes 31 juli 2015 at 20:55

     Ik ook! Hasse Simonsdochter vond ik ook altijd zo fijn en de Thule-trilogie, weliswaar niet historisch maar zo ontzettend goed bedacht.

     • biebmiepje 1 augustus 2015 at 08:23

      De Thule trilogie vond ik toen niks, maar manlief was er ook weg van, dus wie weet probeer ik hem nog eens 🙂

     • Marloes 1 augustus 2015 at 14:14

      Gewoon doen 😉

 • Reply biebmiepje 31 juli 2015 at 10:57

  Ik lees het al in een andere reactie 😉 (Juniper)

 • Ik wil wel reageren