Flowboekenchallenge, Over lezen

Nieuwe boeken voor mijn flowboekenchallenge (en een hele leuke verrassing!) | Jaap Robben

Flow Magazine 08.15Deze heel fijne zomerse cover is van de nieuwe Flow. Uiteraard was ik erg nieuwsgierig of er een nieuwe editie in zou staan van mijn favoriete rubriek. If yes, kon ik namelijk weer nieuwe boeken toevoegen aan mijn challengelijst.

En jawel, ik trof een nieuwe De boeken van mijn leven aan. Vijf nieuwe titels dus voor mijn lijst, heerlijk! Dit keer is het de keuze van schrijver Jaap Robben, die afgelopen jaar debuteerde met het veelgeprezen Birk. Dat heb ik nog niet gelezen, maar het heeft al wel een plekje op mijn noglezenlijst, dus ooit komt het aan de beurt.

De nieuwe titels
Dat betekende dus vijf nieuwe nog te lezen boeken voor mijn #flowboekenchallenge:

#flowboekenchallenge Bladzijde26 Jaap Robben1) Things I have learned in my life so far | Stefan Sagmeister
2) Paarden stelen |Per Petterson
3) De baas van alles | Bart Moeyart
4) Verzamelde liedjes en gedichten | Willem Wilmink
5) Zoon | Karl Ove Knausgard

De eerste drie zijn mij totaal onbekend. Willem Wilmink ken ik uiteraard wel, ik heb zelfs een door hem samengestelde dichtbundel, maar ik ben ook heel benieuwd naar deze. De uitleg van Jaap Robben is in ieder geval erg fijn en veelbelovend. Ook over Knausgard heb ik al gehoord, ik heb volgens mij ook wel eens met dit boek in mijn handen gestaan, dus dat ga ik zeker graag een keer lezen.

BladzijBladzijde26 in Flow Magazine de26 in Flow!
En dan die leuke verrassing :). Ik was een tweetje aan het maken over dat ik vijf titels kon toevoegen enzo en toen viel mijn oog op mijn eigen naam, en nog leuker, op de naam van mijn blog! Zo leuk, mijn #flowboekenchallenge wordt genoemd. Ik ben er helemaal enthousiast van, *stuiter stuiter*.
Bedankt lief Flow-team!


Lazen jullie al één van de hierboven genoemde boeken en wat vond je ervan?

Previous Post Next Post

12 Reacties

 • Reply amberlinde 22 juli 2015 at 22:04

  Ooooh, wat ontzettend leuk dat je erin staat zeg! En fijn dat je weer nieuwe boeken toe kan voegen. Altijd fijn om nieuwe boeken te ontdekken!

 • Reply Plien 23 juli 2015 at 09:56

  Wat leuk dat je erin staat zeg! Ik ga die vijf ook op het lijst zetten.

 • Reply Lilian 23 juli 2015 at 18:01

  Gaaf dat je blog wordt genoemd! Het is dan ook wel een tof idee voor een challenge 🙂

  • Reply Marloes 23 juli 2015 at 18:05

   Thanks! Het is ook leuk om te doen.

 • Reply marjanne 25 juli 2015 at 07:37

  Wat leuk dat jij de flowboekenchallenge doet! Ik ben ook al een hele tijd bezig om alle flowboeken te lezen. Leuk om je recensies terug te lezen van boeken die ik ook heb gelezen!

  • Reply Marloes 25 juli 2015 at 12:37

   Leuk dat ik niet de enige ben die geïnspireerd wordt door de Flow 🙂 Lees jij echt alle boeken die genoemd worden? Dat is ook een hele lijst! Naast de titels van mijn #flowboekenchallenge (met alleen de boeken uit de Boeken van mijn leven-rubriek) staan er nog heel veel andere door Flow getipte boeken op mijn noglezenlijst. Kennelijk ben ik een echt Flowboekenmeisje 🙂

   • Reply marjanne 26 juli 2015 at 18:42

    Ik lees niet alles hoor! Telkens als er een nieuwe Flow uitkomt vul ik mijn lijstje aan voor leesinspiratie, en daaruit kies ik een boek dat me aanspreekt om aan te beginnen. Mijn lijstje groeit veel sneller dan ik lezen kan 🙂

    • Reply Marloes 27 juli 2015 at 17:18

     Zo deed ik het tot voor kort ook 🙂 en ik krijg mijn noglezenlijst ook maar niet korter, in tegendeel! Maar ik vind het heerlijk! Wat zou een wereld zijn zonder boeken?

 • Reply Lizesboeken 25 juli 2015 at 08:02

  Wat leuk dat je in de Flow staat!
  En nee, ik las nog geen van bovenstaande titels.

 • Reply Inge 28 juli 2015 at 20:30

  ‘Flow’ is mijn favoriete tijdschrift en ‘De boeken van mijn leven’ is inderdaad inspirerend. Ik ben erg enthousiast over ‘Birk’, daarom ben ik geneigd om Jaap Robbens tips meteen op mijn nog-te-lezen-lijstje te zetten…

  • Reply Marloes 29 juli 2015 at 12:04

   Dat herken ik. Ik heb Birk nog niet gelezen, dus hier was dat niet aan de hand. Maar bij interviews staan vaak favoriete boeken en als ik die persoon leuk vind gaat het boek sowieso op mijn noglezenlijst. (En die blijft dus maar groeien)

 • Reply Van 26 tot 26 – Juli! | Bladzijde26 29 juli 2015 at 20:14

  […] Het berichtje in de nieuwe Flow over mijn #flowboekenchallenge was wel echt een hoogtepuntje, zo leuk om onverwachts je eigen naam in een favoriet tijdschrift […]

 • Ik wil wel reageren