Weekendwijsheid

Weekendwijsheid

Blessed-are-the-children

Need I say more? Maar dan zijn die kinderen liefst zelf ook boekenwurmen natuurlijk, anders is het zonde :). Ik denk overigens dat boekenliefde misschien wel erfelijk is, mijn moeder leest in ieder geval ook graag en haar moeder deed dat ook. Mijn vader is meer van het plaatjes kijken, maar heeft misschien wel meer boeken dan ik (met plaatjes erin welteverstaan, zijn leesboeken staan bij mij in de kast). Van zijn ouders weet ik het eigenlijk niet, maar zijn broer is wel een echte veellezer, ik ben erg jaloers op zijn boekenkast! Of beter nog, op zijn boekenkasten.

Ik denk in ieder geval dat het helpt als je van jongs af in aanraking komt met boeken en dat was bij mij dus zeker het geval. Alhoewel, mijn broertje is beslist geen boekenwurm dus of mijn theorieën kloppen? Wat denken jullie? Is boekenliefde erfelijk? En wordt je eerder boekenwurm als je van jongs af aan vaak boeken om je heen hebt gehad?

Previous Post Next Post

6 Reacties

 • Reply Lalagè 13 juni 2015 at 11:06

  Het zal wel een combinatie van nature en nurture zijn 🙂 Mijn ouders houden allebei van boeken, dus ik had in de wieg al een boekje van Dick Bruna om te bekijken.

 • Reply Lizesboeken 13 juni 2015 at 13:43

  Ik heb zo de rare gewoonte om mijn boeken weg te doen van zodra ik ze gelezen heb dus ik denk niet dat mijn kinderen veel zullen erven…
  Mijn moeder en haar vader lezen allebei ook ontzettend graag dus ik denk ergens wel dat ik het “geërfd” heb.

  • Reply Marloes 13 juni 2015 at 17:51

   Echt? Dus bij jou geen uitpuilende boekenkast? Aan de andere kant, ik lees heel veel via de bieb en dan breng je een gelezen boek ook terug. Gelukkig maar, want anders had ik me als een mol een weg moeten zoeken door ons huis ben ik bang 😁.

 • Reply amberlinde 13 juni 2015 at 21:12

  Ik denk dat het wel helpt, om veel boeken om je heen te hebben terwijl je opgroeit. Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet … Mijn ouders hebben altijd veel gelezen en hebben op een gegeven moment ook een geweldige inbouw boekenkast laten maken. Dat vind ik nog steeds erg tof. Ik denk dat ik mijn fascinatie en liefde voor boeken dan ook deels van hen heb geërfd. Anderzijds: mijn broertje leest bijna nooit. Vroeger, zo tot zijn twaalfde, hield hij wel van lezen, maar daarna niet meer. Dus ja, een heel groot deel is toch ook echt eigen inzet en nieuwsgierigheid 😉

  • Reply Marloes 14 juni 2015 at 13:35

   Een inbouwboekenkast, gaaf!! Met ladder? Die staat hoog op mijn bucketlist en dan helemaal gevuld met 5-sterrenboeken, heerlijk lijkt me dat!

   • Reply amberlinde 14 juni 2015 at 14:57

    Haha, nee, (nog) geen ladder. Kennissen van ons hebben dat wel: zo’n grote oude bibliotheek kast met inderdaad zo’n charmante ladder. Die natuurlijk meer voor de sier is, maar wát voor een sier ;-). Jup, dat staat ook hoog op mijn wishlist!

  Ik wil wel reageren