Flowboekenchallenge

Mijn Flow (Boeken Van Mijn Leven) Challenge #flowboekenchallenge

Afgelopen maandag schreef ik over mijn favoriete rubriek in Flow Magazine: De boeken van mijn leven. Ik kondigde toen al aan dat ik een heel leuk idee heb (vind ik zelf) dat ik vandaag met jullie wil delen, namelijk:


Kick-off van mijn #flowboekenchallenge | Bladzijde26.nl

#flowboekenchallenge

Ik ga namelijk een nieuwe reading challenge met mezelf aan: ik wil graag alle fictieboeken die genoemd zijn in deze rubriek lezen.

Daar ben ik waarschijnlijk wel even zoet mee, want hoewel ik al heel wat leestips uit de rubriek heb opgevolgd blijven er 101! fictieboeken over (van de 135) die ik nog niet gelezen heb. En zelfs met een tempo van een boek per week kost me dat twee jaar. Als ik dit zo opschrijf vraag ik me dan ook ernstig af waar ik in vredesnaam aan begin. Ik ga er dan ook zeker geen deadline aanhangen, zeker niet omdat wanneer er in de Flow een nieuwe editie verschijnt de lijst gewoon uitgebreid wordt.

Ontdekkingsreis

Maar het lijkt me gewoon ontzettend leuk om te doen. De lijst met boeken is heel divers. Er staan kinderboeken op, boeken van wereldberoemde schrijvers (Murakami, Proust, Tolstoj), relatief nieuwe boeken (Eggers, Záfon) en heel oude (Euripides). Ik hoop daarom dat deze uitdaging me nieuwe favorieten leert kennen en me in contact brengt met schrijvers die ik anders nooit zou lezen. Een soort ontdekkingsreis dus.

Volgorde

Ik heb een tijdje nagedacht over of ik op alfabetische of willekeurige volgorde zou lezen of per boekenmens, uiteindelijk heb ik voor willekeurig gekozen. Ik kijk gewoon wat ik in de bieb vinden kan en dat neem ik mee. Afgelopen vrijdag heb ik de eerste twee boeken meegebracht, en vanavond is dus de aftrap.

Aftrap

Het allereerste boek dat ik ga lezen voor mijn Flowboekenchallenge is…. Dochter van Isfahan geschreven door Anita Amirrezvani. Genoemd door uitgever Tanja Hendriks. Na afloop schrijf ik uiteraard een review en daarin zal ik ook haar toelichting op de keuze voor dit boek meenemen.

Meedoen mag

Voor wie het leuk vind, de volledige lijst met fictieboeken die genoemd zijn in deze rubriek kan je hier terugvinden. Hier zal ik ook bijhouden welke boeken ik gelezen heb. Meedoen mag natuurlijk ook… maar ik begrijp heel goed dat je nu met je vinger tegen je voorhoofd tikt 🙂

Previous Post Next Post

14 Reacties

 • Reply Plien 3 juni 2015 at 10:56

  Wat leuk idee zeg! Waar kan ik die overzicht vinden?

  • Reply Marloes 3 juni 2015 at 20:48

   Thanks! Ik was gisteren niet helemaal scherp want ik was nog lang niet klaar voor publicatie. Nu wel 🙂 En de hele lijst vind je hier: http://bladzijde26.com/mijn-flow-boeken-van-mijn-leven-challenge/ Ben benieuwd hoeveel jij er gelezen hebt!

   • Reply Plien 4 juni 2015 at 10:37

    Ik heb er veertien af kunnen strepen. Niet alle boeken uitgelezen. Zoals het boek ‘Gejaagd door de wind’, ik kwam er gewoon niet doorheen.
    Maar ook zie ik zoveel bekende titels tussen dat ik denk, zonde dat ik nooit heb gelezen. Van Tsjechov heb ik een boek gelezen maar staat niet op het lijst. En ik zie twee boeken van Japin, maar ik moet zeggen, hij is niet mijn favoriete auteur.
    Alice in Wonderland, heb ik wel gelezen maar vond niet zo bijzonder.

    Maar dat zijn alle 135 titels. En werk je die regelmatig bij?
    Ik ga zeker in de gaten houden en kijken of ik ook het hele lijst af ga.

    Bedankt voor het delen!

   • Reply Plien 4 juni 2015 at 10:47

    ik zie nog een titel dat ik kan afstrepen dus 15 🙂

    • Reply Marloes 4 juni 2015 at 14:13

     Dat is nog 120 mooie boeken te gaan, wat een feest! Er zullen er vast bij zitten die de moeite niet waard blijken, maar ik vind het vooral een gaaf idee om zoveel verschillende boeken te lezen. En dat wat ik tot nu toe las naar aanleiding van deze rubriek beviel goed, ik heb dus hoge verwachtingen van de rest van de lijst.

 • Reply amberlinde 3 juni 2015 at 14:11

  Leuk idee inderdaad! Ik ben pas ook met zo’n uitdaging begonnen: de Penguin English Library Challenge. Alleen heeft die weer als voordeel dat die niet zo snel uitgebreid wordt 😉 Wel erg leuk om op deze manier met nieuwe boeken in aanraking te komen! Ik ga je posts daarover zeker goed in de gaten houden, want ik denk dat ik dan nog mooie tips tegen kom!

  • Reply Marloes 3 juni 2015 at 20:50

   Ja, die challenge van jou trok mij eigenlijk over de streep. Die houd ik bij jou zeker ook in de gaten.

  • Reply Plien 4 juni 2015 at 10:45

   Dat lijkt mij ook een leuke uitdaging! Er zijn 100 boeken toch?

   • Reply amberlinde 4 juni 2015 at 13:37

    Inmiddels zijn er volgens mij vijf toegevoegd, dus zou de teller op 105 moeten staan. Goodreads heeft een lijst die up-to-date is!

 • Reply Twee leesuitdagingen | Met mijn neus in een boek 4 juni 2015 at 11:28

  […] heb ik er ook in gebladerd. Ik moet kijken of mijn zus die magazine heeft. Maar Marloes van blog Bladzijde26 schreef over een uitdaging ‘Boeken van mijn leven’, gebaseerd uit Flow. En nu wilt zij […]

 • Reply Lizesboeken 6 juni 2015 at 17:25

  Lijkt mij een leuke uitdaging maar ook wel zwaar. Zeker als je zo traag leest als ik doe…

  • Reply Marloes 6 juni 2015 at 20:30

   Het is zeker niet mijn bedoeling dat het zwaar wordt, het moet wel leuk blijven natuurlijk. Gelukkig lees ik vlug, dat maakt het inderdaad waarschijnlijk wel makkelijker. Als ik langzaam zou lezen zou ik waarschijnlijk ook veel kritischer zijn op de boeken die ik uitkoos, misschien helpen mijn reviews je een beetje. Leuk dat je reageert in ieder geval!

 • Reply Van 26 tot 26 – Juni! | Bladzijde26 26 juni 2015 at 20:50

  […] is Heller van Michael Berg. Geen idee wat ik daarvan kan verwachten. Deze maand startte ik ook mijn #flowboekenvanmijnleven-challenge. Inmiddels ben ik al drie boeken onderweg en ik ben nog altijd superenthousiast! Ik ben zo benieuwd. […]

 • Reply Nieuwe boeken voor mijn flowboekenchallenge (en een hele leuke verrassing!) | Bladzijde26 22 juli 2015 at 20:19

  […] De nieuwe titels Dat betekende dus vijf nieuwe nog te lezen boeken voor mijn #flowboekenchallenge: […]

 • Ik wil wel reageren