6 x ...

Knusse minibiebjes: 6x op Pinterest + 1x in Den Bosch

Dit vind ik zoiets leuks! Minibiebjes. Je vindt ze gewoon ergens langs de weg. Een kastje in een tuin met daarin een rijtje boeken. Het principe is dat je als je een boek achterlaat een boek mee mag nemen. Als ik een eigen voortuin zou hebben opende ik vandaag nog een Bladzijde26-minibieb in mijn tuin, maar helaas, ik woon driehoog en heb alleen een balkon boven de entree van een parkeergarage 🙁

Minibiebs op Pinterest

Minibieb
(vlnr: Skiptothedetails | Photo courtesy of Nancy Lindquist of Minneapolis, MN| Little Free Library | Kelly Rae Roberts | Rural and progressive | Little Free Library)

Als troost zocht ik daarom op Pinterest naar plaatjes van gezellige minibiebs en daar kan je dus eindeloos in ronddwalen, er zijn zoveel leuke minibiebjes. Dus hier maar een heel kleine selectie (tenslotte heet deze rubriek 6x). Ik vond deze zes heerlijk knus en ook fijn vrolijk gekleurd, ik word er blij van! Leuk om te volgen op Pinterest is trouwens de Amerikaanse organisatie voor minibiebjes: Little Free Library. Ook in Nederland is er een Minibiebclub en ook zij hebben een Pinterestbord.

Minibieb in Den Bosch

Zelf heb ik in het wild nog niet veel van deze biebjes gevonden maar ik houd mijn ogen uiteraard open. Ik weet er inmiddels eentje, en wel bij één van mijn favo tentjes hier in de stad: Nom Nom. De volgende keer als ik de stad in ga neem ik dus zeker een boek mee om te ruilen, hoe leuk is dat?

Minibieb in Den Bosch bij Nom Nom

Staat er bij jou al een minibieb in de tuin? Of weet je er één bij jou in de buurt? Zou je meedoen of vind je het maar een stom idee? Ik zou het trouwens leuk vinden om nog meer minibiebjes te weten in Den Bosch en omgeving, als je er toevallig eentje weet hoor ik dat graag van je!

Previous Post Next Post

7 Reacties

 • Reply amberlinde 14 juni 2015 at 17:01

  Volgens mij doet de PLUS ook zoiets? Bij mijn vriend in ’t dorp hebben ze in ieder geval van die boekenbomen: uitgeholde boomstammen waarin boeken zijn geplaatst (als in een boekenkast) en waar je boeken uit mag meenemen en boeken in terug kan plaatsen. Volgens mij hebben meer supermarkten dat 😉 Al zijn deze schattige mini biebjes natuurlijk wel veel leuker 😉

  • Reply Marloes 15 juni 2015 at 09:53

   Ik kom nooit bij de Plus dus dat weet ik niet, maar uitgeholde boomstammen klinkt ook leuk. Misschien toch m’n boodschappen daar maar eens doen?

 • Reply Lalagè 14 juni 2015 at 17:26

  Deze mini’s zijn zo leuk!! Bij ons op kantoor staat een grote boekenkast waar boeken in geruild kunnen worden, dat is ook heel fijn 🙂

  • Reply Marloes 15 juni 2015 at 09:53

   Dat vind ik ook een leuk idee!

 • Reply Margriet van Sonsbeek 15 juni 2015 at 13:38

  Ja, bij ons op de Dijk in Lith is er eentje! Er staat zelfs een bankje bij. Kun je meteen gaan zitten lezen en van het mooie uitzicht op de Maas genieten.

  • Reply Marloes 15 juni 2015 at 19:29

   Leuk! Wel net iets te ver om te fietsen, maar wie weet moet ik nog wel eens in Lith zijn ;).

 • Reply Van 26 tot 26 – Juni! | Bladzijde26 26 juni 2015 at 20:50

  […] ik bakte koekjes met mijn nichtje tijdens een oppasdagje, ik schreef eindelijk die blog over de minibiebjes, ik volgde een webinar over SEO schrijven en had dus nog een konmari-aanval. Tot mijn grote […]

 • Ik wil wel reageren