Weekendwijsheid

Weekendwijsheid | Plato

A house that has library in it has a soul | Plato | Bladzijde26.nl

De inhoud van je boekenkast iets zegt over je persoonlijkheid, daarvan ben ik heilig overtuigd. Ik geloof daarom ook wel in wat de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo zegt over het opruimen van boeken, want hoe fijn is het om in je boekenkast alleen boeken te hebben staan waar je oprecht blij van wordt en die jouw persoonlijkheid recht doen. Maar buiten dat vind ik een volle boekenkast ook gewoon gezellig, het brengt kleur, reliëf en sfeer en het doet vast ook wel iets voor de akoestiek.

In ons huis zul je daarom altijd boeken vinden, maar of het er zo veel blijven als nu? Ik raak steeds meer gewend aan het idee van afscheid nemen van die boeken waar ik niet echt blij van word. Dus wie weet… ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply amberlinde 30 mei 2015 at 18:41

    Ik hou van boeken! Als ik bij iemand thuis kom, dan glijden mijn ogen ook altijd als eerste naar een boekenkast of plank of tafel … Het zegt inderdaad veel over iemand. Net als een kledingkast, of filmcollectie. Ik was eerst echt allergisch voor boeken wegdoen. Waarom zou iemand dat ooit willen, vroeg ik mij altijd af. Maar ik heb het laatst ook gedaan, gewoon de boeken waar ik niet (meer) blij van werd. Er staan nog steeds boeken in mijn kast die ik ooit weg ga doen, weet ik nu al, omdat het geen mooie boeken zijn. Het zijn klassiekers en ik wil gewoon een keer een mooie versie daarvan kopen. Dan gaan de ‘oudjes’ weg! Tsja, zo gaat dat!

    • Reply Marloes 31 mei 2015 at 14:03

      Ik doe dat ook, niets leuker dan de boeken van vrienden besnuffelen en vaak doe je ook nog inspiratie op 🙂 En ja, die opruimsessie… die komt binnenkort.

    Ik wil wel reageren