Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26 – Mei 2015!

Oh mei, wat vloog je weer voorbij. Een update!

Gelezen in mei 2015

Mijn top 10 van deze maand:

 1. Haruki Murakami | Kafka op het strand ♥♥♥♥♥
 2. Marie Kondo | Opgeruimd! ♥♥♥♥♥
 3. Isabel Allende / Het huis met de geesten ♥♥♥♥
 4. Nelson Mandela / De lange weg naar de vrijheid ♥♥♥
 5. Gabriel García Márquez / Over liefde en andere duivels ♥♥♥
 6. Simone van der Vlugt / De lege stad ♥♥♥
 7. Nicci French / Donderdagskinderen* ♥♥♥
 8. Arthur Japin / De grote wereld ♥♥♥
 9. Wilfried de Jong / De man en zijn fiets ♥♥♥
 10. Nora Roberts / Een pikant dessert & Kruidje-roer-me-niet ♥

Ik las alweer 43 boeken dit jaar… en lig dan ook prima op schema voor de #boekperweek-challenge. Twee boeken kwamen deze maand uit mijn #alleboekenuitdekast-flesje, dus daar zit ook progressie in, joehoe! Het volgende boek uit de fles is Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans, ik ben erg benieuwd.

26-26_konmari

Konmari

In de ban van Konmari, ik schreef het al. Het boekje Opgeruimd! van Marie Kondo inspireerde me tot een enorme opruimsessie. Ik heb ontzettend veel weggegooid en ben heel blij met alle ruimte in mijn kasten én hoofd. Wel heb ik nog steeds het gevoel dat er nog meer weg kan, dus ik ben er nog niet helemaal klaar mee. M’n boeken heb ik tot nu toe met rust gelaten, op een kleine selectie na dan. Ze zijn nog niet naar de kringloop, dus als je interesse hebt, klik dan nog even door naar deze blogpost: Red ze van de kringloop! en laat me iets weten.

26-26_Rembrandt

Rijks

Maar ik deed ook nog wel wat anders dan opruimen, wees maar niet bang :). Ik bracht een bezoekje aan de Late Rembrandt-tentoonstelling in het Rijks, daarvan heb ik echt genoten, prachtig! Het schilderij Lezende oude vrouw behoort tot mijn favorieten, ik zou bijna zeggen uiteraard, maar het is echt niet alleen vanwege het lezen. Het schilderij intrigeert me. Er lijkt wel licht uit te komen, zo mooi. De lezende vrouw lijkt erg geconcentreerd en geboeid door wat ze leest. Dat maakt me nieuwsgierig, wie is ze? Wat leest ze en waarom?

26-26_meiEn verder…

Met mijn dierbare vriendin Kim bubbelde ik heerlijk weg in het Nijmeegse Sanadrome. Na een dagje dobberen in warm water was ik ’s avonds zo ontspannen dat zelfs een boek lezen teveel moeite bleek. Zo fijn, binnenkort nog maar eens doen 🙂 Verder bracht ik opnieuw een bezoekje aan de Markthal (lekker!), smolt ik weg bij de eendjes in de Paleisvijver en genoten J en ik van een high-tea bij Pilkington’s hier in de stad. Ik had bovendien mijn laatste werkdag en dus een borrel en etentje met collega’s. Ik ben verwend met fijne boeken, mooie bloemen en een fles zelfgebrouwen Limoncello, ik ben heel erg nieuwsgierig naar hoe die smaakt! Oja, uiteraard ben ik ook druk met het zoeken naar een andere baan, maar daarover later nog wel een keer meer.

Say-yes

Say yes to the dress

Stiekem heb ik ook iets teveel afleveringen van Say yes to the dress! gekeken. Zo heerlijk! En nee, ik heb geen trouwplannen, helemaal niet zelfs, maar ik word er gewoon blij van. Al die prachtige jurken en gelukkige mensen. De consultants zijn ontzettend klantgericht, zonder te oordelen gaan ze op zoek naar de jurk die de bruid gelukkig maakt. Het zijn maar korte items en het gaat zeker niet diep maar ik vind het echt leuk om te zien hoe al die bruidjes aan hun droomjurk geholpen worden en vervolgens stralend antwoord geven op dé vraag.

Juni

Juni

In juni ga ik me op twee dingen focussen: een nieuwe baan en Bladzijde26. Het eerste behoeft volgens mij geen uitleg en het tweede? Ik wil graag meer en betere foto’s bij mijn blogposts, zodat het voor jullie leuker is om te lezen, dat zit niet zo in mijn systeem, maar daar ga ik dus wel mee aan de slag. Daarnaast ben ik bezig met een nieuwe challenge, daarover binnenkort meer. Ik ben ook benieuwd waar jij graag over zou lezen, laat je het me weten in de comments?

Tot slot nog even een lees- en luisterupdate: Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans, Het geheim van Penumbra’s boekwinkel van Robin Sloan, Al wat schittert van Eleanor Catton en het eerste deel van de Grijze jager-serie van John Flanagan als luisterboek.

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply amberlinde 27 mei 2015 at 11:43

  Zo, je leest behoorlijk wat in een maand; daar kom ik (nog) niet aan! Ik heb ook altijd het probleem dat ik in vier boeken tegelijk kan lezen. Zo heb ik nu gewoon vier boeken op mijn ‘currently reading’ lijst op Goodreads staan en ik lees ze inderdaad alle vier … Pfff, niet handig! Tof dat je een project hebt om alle boeken uit je kast te lezen. Dat heb ik ook min of meer. Een paar maanden geleden heb ik mijn boekencollectie ook goed uitgedund, dus dat maakt die uitdaging iets minder moeilijk 😉 Ben benieuwd wat je van de Grijze Jager vond – mijn broer vond ze geweldig ;-)!

  • Reply Marloes 27 mei 2015 at 23:58

   Ik ben ook erg benieuwd naar die Grijze Jagers, vooralsnog doet het me een beetje denken aan De brief voor de Koning, en dat vond ik fantastisch. Morgen ga ik weer hardlopen, dus dan luister ik weer verder 😀. Moedig dat uitdunnen van je boekencollectie! Ik durf nog niet. Ben nog te bang dat ik ze ga missen, maar merk wel dat ik de kast met andere ogen bekijk, dus ik denk dat er binnenkort nog wel het één en ander richting kringloop gaat. Zo’n currently reading lijst vind ik geen doen, die blijf ik updaten, zo voelt dat althans, dus ik doe dat maar eens per maand, dan weet je toch een beetje wat je kunt verwachten, toch? Veel leesplezier weer! En dank voor je reactie, leuk!

  Ik wil wel reageren