Review

De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar / Gabrielle Zevin

Bladzijde 26, zin 1: “‘Andersom moet je toegeven dat je een paar weken van je leven hebt verpest,’ had A.J. ertegen ingebracht.”

De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar | Gabrielle Zevin | Bladzijde26.nl

Een boek voor echte boekenfans. Zoals ik dus, ik vind het altijd extra leuk¬†als de hoofdpersonen in een boek ook van lezen houden en dat is in dit boek absoluut het geval. ūüôā

Waar gaat De verzamelde werken over?

A.J. Fikry heeft een boekwinkel, de enige op Alice Island. Oorspronkelijk was de winkel van Fikry en zijn vrouw Nic, maar zij is nog niet lang geleden overleden. Fikry heeft zijn leven als weduwnaar beslist nog niet op de rit, hij drinkt meer whiskey dan goed voor hem is en verwaarloost de winkel. Maar daar komt verandering in.

Allereerst is daar Amelia, de charmante vertegenwoordigster van een uitgever. Vervolgens¬†is er de mysterieuze diefstal van een exclusieve eerste editie en tot slot is er het¬†heel bijzondere pakketje dat overgelaten wordt aan¬†Fikry’s goede zorgen. Drie ogenschijnlijke losstaande gebeurtenissen die veel nauwer met elkaar verweven blijken dan Fikry¬†kan vermoeden.

Wat vind ik ervan?

Van De verzamelde werken spat de liefde voor literatuur gewoon af. Voor een¬†boekenliefhebber is het een absolute must read vanwege de vele verwijzingen naar allerhande schrijvers en literatuur. √Čn omdat het gaat over de liefde voor lezen, over de troost van een goed boek, over het delen van leeservaringen en het¬†inzicht dat een boek je geven kan. Maar het is ook gewoon een heel mooi verhaal over liefde. Zonder zoetsappig te worden overigens, daarvoor is de vorm waarin het verhaal gegoten is te origineel.

Houd jij ook zo van boeken over boekliefhebbers en/of boekenwinkels? En zo ja, wat is jouw favoriet? Leestips kan ik altijd gebruiken ūüėČ

Boek 16/53 #boekperweek

De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar (The storied life of A.J. Fikry)
Gabrielle Zevin
Atlas Contact, 2014

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply amberlinde 11 april 2015 at 10:48

    Dit boek wil ik ook nog heel graag lezen. Ik werd ook aangesproken door de hele ‘boekliefhebber’ beschrijving! Dat zijn toch vaak heerlijk herkenbare boeken!

  • Reply In april doe ik wat ik wil – bookwise! | The Tale of the Lime Tree 13 april 2015 at 12:09

    […] dat ik niet ook voor een paar andere boeken was gegaan. Zal je altijd zien! Toen ik vorige week¬†Bladzijde 26 van Marloes ontdekte (super leuke blog over boeken!) en zag dat zij een van de boeken die ik graag […]

  • Ik wil wel reageren