Review

Review: Achter de regenboog | Solomonica de Winter

Bladzijde 26, zin 1 “Ik zwaaide heen en weer, zo bang was ik voor wat hij me zou vertellen.”

Achter de regenboog | Solomonica de Winter | Bladzijde26.nl

Als je zo’n opvallende voornaam hebt als deze schrijfster dan blijf je vanzelf hangen in mijn hoofd. Het was dus slechts een kwestie van tijd voordat ik dit boek lezen zou. Ik heb het nu bijna een week uit, maar weet nog steeds niet goed wat ik er precies van vind. Wel mooi geloof ik, knap verzonnen ook, maar ik ben niet laaiend enthousiast. Toch is het, zeker gezien de leeftijd (17) van de schrijfster, veelbelovend.

Waar gaat Achter de regenboog over?

Het boek vertelt het verhaal van Blue. Zij beschrijft in een brief aan haar psychiater hoe ze ertoe gekomen is om twee mensen te doden. In korte zinnen schetst ze een hartverscheurend levensverhaal. Ze werd gepest, haar vader is vermoord, haar moeder aan de drugs, noem maar op. Eigenlijk dacht ik al snel dat ik het helemaal niet zo gek vond dat ze ontspoord is. Maar ik was wel nieuwsgierig naar hoe en wat precies, het verhaal boeide me en verraste me toch met het slot.

Wat vind ik ervan?

Na het lezen van Achter de regenboog ben ik vooral benieuwd naar haar volgende boek, zo jong al zo schrijven belooft wat voor de toekomst. En naar The wizard of Oz dat een belangrijke rol heeft in het leven van Blue. Verder kan ik me goed voorstellen dat dit boek het goed doet bij de Nederlandse les op de middelbare school. Hoewel ik me afvraag of het daar wel behandeld wordt omdat het origineel in het Engels geschreven is en ik niet weet hoe streng ze daar tegenwoordig mee zijn…

Kortom een aanrader als je nog iets wilt lezen voor je lijst (check wel even of het mag). Of als je later wilt kunnen zeggen dat je deze auteur al sinds haar debuut volgt. Of als je gewoon houdt van rauwe levensverhalen van tienermeisjes in Amerika.

Er rest mij eigenlijk nog maar één vraag, ken jij nog iemand die Solomonica heet?

Boek 19/53 #boekperweek

Achter de regenboog (Over the rainbow)
Solomonica de Winter
Prometheus, 2014

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Margriet van Sonsbeek 25 april 2015 at 20:00

  Ik had ook nog nooit van de naam gehoord. Maar er zit een bijzonder verhaal achter.
  http://www.vernoeming.nl/solomonica

 • Reply amberlinde 28 april 2015 at 14:18

  Oh, apart! Ik ben nu ook wel benieuwd. Zo jong! Maar ja, wat wil je met zulke ouders ;-)!

 • Reply Van 26 tot 26 – April! | Bladzijde26 1 mei 2015 at 15:23

  […] Solomonica de Winter / Achter de regenboog ♥♥♥ […]

 • Ik wil wel reageren