6 x ...

6x leesgadgets voor wie nooit genoeg van lezen krijgt

Het is weer tijd voor een 6x. Deze keer ben ik voor je in de leesgadgets gedoken. Wat zijn er toch een leuke dingen te koop voor de boekenliefhebber. Inspiratie dus voor als je binnenkort bij een lezer op verjaardagsvisite gaat (of voor je eigen verlanglijstje natuurlijk… wat jij wil!)

1) Voor als je niets fijner vindt, dan lezen in bad… deel 1
Leesgadget: badrekje | Bladzijde26.nl

Oh, dit ziet er verleidelijk uit zeg, een boek, een glaasje wijn en een heerlijk warm bad. Omdat ik altijd bang ben dat ik mijn boek laat vallen, mogen alleen flutromannetjes mee in bad, maar met zo’n constructie durf ik het ook wel aan met een echt boek. Ze noemen dit in het Engels trouwens een bath caddy, klinkt veel leuker toch dan badrekje?
(Onder andere te koop via Amazon en daar vond ik ook de foto)

2) Voor als je niets fijner vindt, dan lezen in bad… deel 2
Leesgadget: lezen onder de douche | Bladzijde26.nl

Of ga jij liever voor zoiets? Dan kan je zelfs lezen onder de douche, al lijkt een bladzijde omslaan me nog best ingewikkeld zo met je duimen. Maar toch, leuk bedacht!
(Dit koop je hier)

3) Voor als je niet kan zien wat je leest…Leesgadget: leeslampje | Bladzijde26.nl

Ik vind het bijna jammer dat ik al een leeslampje heb want ik vind dit echt een plaatje. Maar ik ben dan ook een echte Moleskine-fan, van hun notitieboekjes kan ik ook geen genoeg krijgen. Net als van hun filmpjes, daarom punt 3a.

3a) Omdat het zo mooi is…

4) Voor als je heimwee hebt naar Pemberley… (of de bibliotheek)
Leesgadget: geurkaars | Bladzijde26.nl

Zo leuk bedacht dit, geurkaarsen voor booklovers van Frostbeard Studio. Die wil ik wel voor mijn verjaardag! Uiteraard die van Pemberley, lijkt me heerlijk ruiken, maar ik ben ook erg nieuwsgierig naar de Oxford Library (daar ben ik nog nooit geweest – soort sneak presmell).
(Je koopt ze hier).

5) Voor als je maar één hand vrij hebt en toch wilt lezen… 
Leesgadget: thumb thing | Bladzijde26.nl

Deze dingen intrigeren mij, ik kan me haast niet voorstellen dat het werkt en het lijkt me ook niet zo heel comfortabel, zeker niet bij een dikker boek. Ik zag op Etsy wel hele mooie van hout voorbijkomen, dus ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring met zo’n ding mocht je er een hebben.
(Ze heten trouwens thumb things en zijn op heel veel plekken te koop).

6) Voor als je graag allebei je handen vrij hebt tijdens het lezen…

Leesgadget: boekgewicht | Bladzijde26.nl
Bij die thumb things heb je altijd nog één hand nodig om te kunnen lezen, maar wat nou als je er even helemaal geen tot je beschikking hebt, omdat je terwijl leest ook boontjes dopt of erwten uit de as vist of…  Vul zelf maar in. Oja, het beschermt je boek ook tegen een lekkend ijsje 😉 Ik had geen idee dat zoiets bestond, jij wel?
(Ook weer te koop bij Amazon, als transparant book weight).

En zit er iets voor je bij? Of heb je nog een leuke aanvulling?

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren